Kas jāzina par jauno iebraukšanas nodokli ASV?

Ceļotājiem, kas vēlas doties uz Amerikas Savienotajām Valstīm, jāņem vērā, ka, sākot ar 2009. gada janvāri, ir spēkā noteikums, ka pirms ceļojuma ir jāiegūst elektroniskā ceļojumu atļauja ESTA. Līdz šim atļauja tika izsniegta bez maksas, bet jau ar 08.09.2010 tā kļūs par maksas pakalpojumu, kura cena būs 14 dolāri (11 eiro). Svarīgākā informācija, kas jāzina par jauno iebraukšanas nodokli ASV:

Kam jāmaksā ieceļošanas nodoklis?

Ieceļošanas nodoklis jāmaksā katram, kas bez vīzas ieceļo ASV ar kuģi vai lidmašīnu un plāno uzturēties ASV līdz 90 dienām. Tātad nodoklis jāmaksā arī par bērniem. Ja elektroniskā atļauja netiek saņemta, respektīvi, ja pieteikums doties uz ASV tiek noraidīts, jāmaksā četri dolāri par pieprasījuma apstrādi. Tiem, kas vēlas uzturēties ASV ilgāk par 90 dienām, piemēram, lai studētu vai strādātu, nepieciešama vīza. Iespēja ieceļot ASV bez atļaujas ir doties turp caur Kanādas vai Meksikas robežām - uz robežas ceļotājiem nav jāuzrāda ne elektroniskā atļauja, ne vīza.

Kā saņemt elektronisko ieceļošanas atļauju?

Pieprasījumu saņemt atļauju iespējams tikai tiešsaistē interneta vietnē https://esta.cbp.dhs.gov. Vietnes adrese noteikti jāieraksta adreses laukā, nevis kādā no meklētājiem, jo, tiklīdz meklētājā tiek ievadīts meklējamais vārds ESTA, kā pirmie rezultāti interneta lietotājiem tiek piedāvātas interneta vietnes, kas izveidotas līdzīgas ESTA, bet kur par atļaujas saņemšanu jāmaksā papildus. Obligāti jāpārliecinās, ka ESTA vietne ir īstā.

Ceļotāji, kam nav pieejams internets, ESTA atļauju iespējams iegūt kādā ceļojumu aģentūrā, pie draugiem vai paziņām. Atļauja jāpieprasa vēlākais 72 stundas pirms ceļojuma sākuma. Līdz pat 07.09.2010 atļaujas saņemšana ir bezmaksas. Tie, kas vēl nezina, kad dosies uz ASV, var pieprasīt atļauju tagad, laukā, kur jāievada ceļojuma laiks, ierakstīt unknown (nezināms), un tā ietaupīt nodokļa naudu.

Kā tiek nomaksāta ieceļošanas nodeva?

Nodevu iespējams apmaksāt vien ar kredītkarti internetā. Akceptētās kredītkartes ir MasterCard, VISA, American Express un Discover. Ceļotāji, kam šādas kartes nav, var samaksāt noteikto summu kādā ceļojumu aģentūrā vai palūgt kādu draugu. ASV atbildīgās iestādes izsūta atļaujas tika pa e-pastu. Dodoties ceļojumā, ieteicams izdrukāt ESTA atļauju un paņemt to līdzi.

Kad nodeva jāmaksā atkārtoti?

Ja maksājums ir pieņemts un elektroniskā ieceļošanas atļauja izsniegta, tad nākamreiz to nepieciešams sarūpēt vien pēc diviem gadiem. Šo divu gadu laikā atļaujas īpašnieks drīkst ieceļot ASV tik bieži, cik vēlas. Jaunu atļauju nepieciešams iegādāties tādā gadījumā, ja pasei beidzies derīguma termiņš un tās vietā izsniegta jauna vai arī ja pases īpašnieks mainījis vārdu, pilsonību vai dzimumu. Atļauja jāiegādās no jauna arī tādā gadījumā, ja mainījusies atbilde uz kādu no jautājumiem, kas atļaujas pieteikuma anketā jāatbild ar jā/nē.

Ko darīt, ja atļauja netiek izsniegta?

Ja elektroniskās ieceļošanas atļaujas pieteikums tiek noraidīts, tad ceļotājiem nav nepieciešams uzreiz atcelt paredzēto ceļojumu. Tādā gadījumā iespējams nokārtot vīzu ASV vēstniecībā.

Pieteikties ASV ieceļošanas atļaujau ESTA iespējams interneta vietnē esta.cbp.dhs.gov.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.07.2024 - 08.07.2024 Pasaules koklētāju nometnes noslēgums Valmieras novada Tūrisma pārvalde
Pasaules koklētāju nometnes noslēguma koncerts notiks 7. jūlijā plkst. 12.30 pie Valmiermuižas alus darītavas. Tad ikviens aicināts uz sadziedāšanos! | Skatīt vairāk
Reklāmas rakstu publicēšana Travelnews.lv TurismaBizness.lv
Reklāmas rakstu publicēšana tūrisma ziņu portālā Travelnews.lv (LV / ENG) | Skatīt vairāk
130 EUR
Aviobiļešu izpārdošana! SKY24.LV
Vairāk kā 50 galamērķi // ceļošanas periods līdz 31.05.2025. | Skatīt vairāk
no 69 EUR
Senās mūzikas festivāla noslēguma koncerts Bauskas TIC
Senās mūzikas festivāla noslēguma koncerti Rundāles pilī. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com