Turaidas muzejrezervāts aicina uz Arheoloģijas dienām

Turaidas muzejrezervāts aicina uz Arheoloģijas dienām

Turaidas muzejrezervāts no 2024. gada 14. līdz 16. jūnijam aicina piedalīties Eiropas Arheoloģijas dienās un izbaudīt aizraujošus pasākumus, iesaistoties dažādās izzinošās nodarbēs.

14. jūnijā plkst. 15.00 Sateseles pilskalnā norisināsies grāmatas “Sateseles pils un zeme” atvēršana un informatīvā stenda atklāšana. Grāmata tapusi ar Siguldas novada pašvaldības un Valsts kultūrkapitāla fonda finansiālu atbalstu, un tā ir pirmā plašākā publikācija par Sateseles pilskalna vēsturi un izpēti. Savukārt Turaidas muzejrezervāts sadarbībā ar Dabas aizsardzības pārvaldi sagatavojis jaunu informatīvu stendu. Interesentiem tiks piedāvāta arī ekskursija  “Sateseles pilskalna stāsts”.

15. jūnijā no plkst. 13.00 līdz 17.30 Turaidas pils pagalmā norisināsies pasākums “Aizraujošā arheoloģija”. Tā laikā Turaidas pils pagalmā dažādu radošo darbnīcu ietvaros, izmantojot Turaidas pils arheoloģiskajā izpētē atrastās senlietas, apmeklētājiem tiks ļauts “pieskarties” vēsturei, atklājot arheoloģijas būtību pagātnes izzināšanā un mantojuma saglabāšanā. Tās būs aizraujošas spēles un seno amatu demonstrējumi. Norisināsies keramikas trauku gatavošanas demonstrācijas, metāla liešanas un formēšanas darbnīca, adatas pinuma un celošanas darbnīca, varēs izmēģināt prasmes krāsošanā ar dabas materiāliem, klausīties aizraujošos stāstījumos, kā arī baudīt muzikālu pārsteigumu – multimākslinieku ar pseidonīmu Vaaks/Vakuums, kurš piedāvās savu versiju par skaņu arheoloģiju.

Pils pagalmā varēs aplūkot vairākas izstādes – Siguldas novada Mākslu un mūzikas skolu audzēkņu darināto viduslaiku karogu izstādi un logo metu izstādi “Turaidas pilij 810”. Svinīgā ceremonijā tiks apbalvoti darbu autori.

Savukārt 16. jūnijā no plkst. 14.00 līdz 16.00 varēs doties ekskursijās “Turaidas pils arheoloģiskais stāsts”. Pieteikšanās līdz 14. jūnijam (tālruņa numurs 29384512).

Šogad kultūras piemineklim – Turaidas mūra pilij tiek atzīmēti 810 gadi, – tās būvniecība sākta 1214. gadā. Turaidas pils ir ne tikai Latvijā un pasaulē atpazīstams kultūras tūrisma galamērķis, – tā ir kļuvusi par vienu no Latvijas neoficiālo simbolu – aizraujošu vēstures izzināšanas vietu dažādām paaudzēm. Turaidas vēsturiskā centra kultūras mantojuma piederību Eiropas kultūras kopējam mantojumam apliecina 2022. gadā iegūtā Eiropas mantojuma zīme.

Ieejas maksa ar Turaidas muzejrezervāta biļeti.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
NE-parastumi Madonas novadā Madonas TIC
Seriāls par "NE parastām" Madonas novada tūrisma vietām dodas uz Ērgļu pusi, aicinot izsaukt Džinu un nakšņot hipsterīgā brīvdienu mājā. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.06.2024 - 24.06.2024 Darba laiks tūrisma objektos Līgo un Jāņos Bauskas TIC
Jūsu ērtībai, esam apkopojuši galveno apskates objektu darba laiku 2024.gada Līgo svētkos un Jāņos! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.06.2024 - 25.06.2024 Jelgavas objektu darba laiks svētkos Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Vasaras saulgriežu svētku laikā Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornim, Jelgavas Vecpilsētas mājai un Dzīvesziņas un arodu sētai mainīts darba | Skatīt vairāk
Jūnija vidū Bauskā uzsāks ceļu remontu! Bauskas TIC
Jūnija vidū uzsāks Kalna un Zaļās ielas seguma atjaunošanas un rotācijas apļa izbūves darbus | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Turaidas muzejrezervāts
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com