AS «Latvijas Maiznieks» zīmola «Maiziņš» porcijmaizītes sāk ražot ar zaļo enerģiju

AS «Latvijas Maiznieks» zīmola «Maiziņš» porcijmaizītes sāk ražot ar zaļo enerģiju

Investējot vairāk nekā 500 000 eiro, lai izveidotu vienu no Latgales reģionā lielākajiem saules paneļu parkiem, vadošais maizes ražotājs Latvijā AS “Latvijas Maiznieks” uzsācis projektu videi neitrāla ražošanas cikla ieviešanai. Sākotnēji šis risinājums tiks piemērots porcijmaizīšu produktu līnijai “Maiziņš”, ražošanas procesā izmantojot tikai zaļo elektroenerģiju.

Saules parka izbūvi veikusi energokompānija “Enefit”, uzņēmuma ražotnes teritorijā Daugavpilī uzstādot 1178 divpusējās darbības saules paneļus ar kopējo sistēmas jaudu 777 kWh. Zemes tipa saules sistēma ik gadu saražos ap 770 MWh zaļās elektroenerģijas. Gada griezumā tie būs ap 10–12% no ražotnes elektroenerģijas pašpatēriņa, bet vasaras mēnešu saulainākajās dienās saules enerģija nosegs līdz pat 25% no ražotnes dienas patēriņa. Zaļā elektroenerģija tiks izmantota porcijmaizīšu “Maiziņš” ražošanai. Tā rezultātā ik gadu atmosfērā nenonāks 84 tonnas CO2 izmešu, kas ir līdzvērtīgs apjoms deviņiem braucieniem apkārt zemeslodei ar vieglo automašīnu.

AS “Latvijas Maiznieks” valdes loceklis Māris Daude: ““Latvijas Maiznieks” ir zaļi domājošs uzņēmums. Ik gadu investējam, lai būtu pēc iespējas videi draudzīgāki. Jau šobrīd ražošanas procesā izmantojam ekonomaizeru, lai silto gaisu, kas rodas no maizes cepšanas, pārvērstu enerģijā, ko izmantojam ūdens un gaisa sildīšanai. Saules paneļi ir būtisks solis porcijmaizīšu “Maiziņš” zaļākā ražošanā, kā rezultātā esam kļuvuši par aptuveni 20% dabai draudzīgāki.”

Saules enerģijas parka izbūvē investēti 500 000 eiro, un projektu 30% apmērā līdzfinansē Attīstības un finanšu institūcija ALTUM. Plānotais atmaksāšanās laiks uzņēmuma investīcijām zaļās enerģijas ražošanā ir 7 gadi.

Skaidro SIA “Enefit” valdes loceklis Rihards Kotlers: “Šis ir viens no lielākajiem pašpatēriņa saules enerģijas parkiem Latgales reģionā. Ar šo projektu AS “Latvijas Maiznieks” būtiski samazina energoresursu cenu svārstību ietekmi uz uzņēmuma darbību, ceļ savu konkurētspēju un atslogo kopējo energotīklu no jaudas, kas turpmāk tiks saražota un patērēta tepat uz vietas.”

AS “Latvijas Maiznieks” jau vairākus gadus īsteno dažādus videi draudzīgus projektus. Pērn tika atklāts pilotprojekts, vienā maršrutā produkcijas piegādi veicot ar elektroauto. Lai gan vēl joprojām tiek pētīti pilotprojekta rezultāti, tas tiek vērtēts pozitīvi kā iespēja produkciju veikaliem piegādāt zaļāk. Papildus ekonomaizera darbībai un saules paneļu parka atklāšanai AS “Latvijas Maiznieks” aktīvi strādā jau pie nākamajiem projektiem, lai kļūtu dabai pēc iespējas draudzīgāki.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.06.2024 - 24.06.2024 Darba laiks tūrisma objektos Līgo un Jāņos Bauskas TIC
Jūsu ērtībai, esam apkopojuši galveno apskates objektu darba laiku 2024.gada Līgo svētkos un Jāņos! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.06.2024 - 23.06.2024 JĀŅU NAKTS MISTĒRIJA Tukumā Tukuma TIC
Dziesmu cikls “Jāņu nakts mistērija” būs 22.jūnijā pulksten 23:00 Talsu ielā 4 Tu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.06.2024 - 22.06.2024 Jaunpils LĪGO KAUSS MOTOKROSĀ Tukuma TIC
22. jūnijā 6. Jaunpils "Līgo Kauss" Motokrosā, ar ļoti spēcīgu dalībnieku sastāvu un daudz vērtīgām balvām skatītājiem. | Skatīt vairāk
ROKA DZIESMU SVĒTKI | Džūkstē Tukuma TIC
29. jūnijā pie Džūkstes Kultūras nama pirmie “ROKA DZIESMU SVĒTKI” sadarbībā ar Latvijas Rokmūzikas Asociāciju. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com