Recepte zemeņu laikam: Aukstais zemeņu - sālsstandziņu pīrāgs

Sastāvdaļas:

2 glāzes smalki saberztu sālsstandziņas/ sāļu kliņģerīšu

¾ glāzes izkausēta sviesta

¼ glāzes gaiši brūnā cukura

2 glāzes sagrieztas, svaigas zemenes

400 ml iebiezinātais piens ar cukuru

200 ml krējuma siera (Filadelfija, Maskarpone)

4 1/2 ēdamkarotes zemeņu želatīns

2 glāzes saldā krējuma

1/3 glāzes cukura

Pagatavošana:

1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 350 °. Samaisa kopā pirmās trīs sastāvdaļas, cieši piespiež masu pa malām viegli ietaukotā cepamajā formā. Cep 10 līdz 12 minūtes vai līdz viegli brūnai masai. Izņem no krāsns uz režģa un atdzesē pilnībā (apmēram 30 minūtes).

2. Sakuļ ar mikseri iebiezināto pienu, krējuma sieru un želatīnu, līdz veidojas viendabīga masa, pēc tam iejauc smalki sagrieztas zemenes.

4. Sakuļ 3/4 tasi saldā krējuma ar lielu ātrumu, līdz paliek stingrās putās; maigi iecilā saputoto krējumu zemeņu maisījumā. Ieklāj uz izceptās mīklas, tad apklāj un ieliek saldētavā no 8 līdz 12 stundām vai līdz brīdim, kad sacietē.

5. Sakuļ atlikušo 1 1/4 glāzes saldā krējuma lielā ātrumā, pakāpeniski pievieno cukuru, kuļ kamēr saiet stingrās putās. Ieklāj pēdējo kārtu iepriekš sasaldētajā kūkas formā. Saldēt vienu stundu vai līdz brīdim, kad putukrējums ir stingrs.


 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 07.07.2025 - 14.07.2025 2025. gada UEC Eiropas BMX čempionāts Valmieras novada Tūrisma pārvalde
No 10.-13. jūlijam Latvijas BMX galvaspilsēta Valmiera atkal nonāks Eiropas uzmanības centrā — Valmiera uzņems 2025. gada Eiropas BMX čempionātu. | Skatīt vairāk
Ekskursijas visā pasaulē Estravel Latvia
Idejas saturīgai laika pavadīšanai! Iegāde jebkurā brīdī! Ceļojuma anulācijas iespējas līdz 24 h pirms aktivitātes! Garantija! | Skatīt vairāk
no 9 EUR
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2025 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2025 1st-studio.com