Dikļu pils restorāns iesaka recepti gardam pārsteigumam Sieviešu dienā

Ar ko lai iepriecina daiļās dāmas skaistajos pavasara svētkos? Kaut ko saldu un mazliet rūktu, kaut ko svaigu, bet arī krēmīgu. Dikļu pils (www.diklupils.lv )restorāna šefpavārs Jānis Siliņš piedāvā baudīt apelsīnu un ingvera granitu ar svaigā siera krēmu.
 
Sastāvdaļas:
 
Apelsīnu un ingvera granita: 750 ml svaigi spiesta apelsīnu sula, 1 ēd.k. smalki sarīvēta apelsīna miziņa, 2 tējk. smalki sarīvēts ingvers, 150 g cukurs.
 
Svaigā siera krēms: 150g – svaigais siers,1-2 ēd. karotes pūdercukurs.
 
Rotāšana: 4 ēd. karotes auzu pārslas,1. ēd karote medus.
 
Pagatavošana:
 
Katliņā uz mērenas uguns uzvāra apelsīnu sulu, miziņu, ingveru un, bieži maisot, karsē 2-3 minūtes. Atdzesē līdz istabas temperatūrai apmēram 30 minūtes. Maisījumu pilda aukstumizturīgā traukā, pārsedz ar plēvi un novieto saldētavā uz 1-2 stundām, līdz tas gandrīz sasalis. Ar dakšiņu sadrupina lielos kristālos. Liek atpakaļ saldētavā uz 1 stundu, tad vēlreiz sasmalcina ar dakšiņu. Atkārto trīs vai četras reizes, līdz izveidojas stingri ledus kristāli.
 
Svaigajam sieram pievieno pūdercukuru, samaisa viengadīgā masā.
 
Auzu pārslas apbrūnina uz pannas, pievieno medu, silda, kamēr pārslas kļūts karamelizētas, atdzesē.
 
Granitu un svaigā siera krēmu servē īsi pirms pasniegšanas. Pavasarīgi košais deserts, rotāts ar karmelizētām auzu pārslām, svētkos iepriecinās ikvienu!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.07.2025 - 12.07.2025 Iepazīsti maršrutu:Bauska-Uzvara-Grenctāle Bauskas TIC
Šajā maršrutā, iespējams izzināt apkārtni, kas apvieno vēsturiskas vietas, unikālus atpūtas kompleksus, kultūras mantojumu, aktīvo atpūtu un | Skatīt vairāk
Latvija
Dārza svētki Jaunmoku pilī Tukuma TIC
Kā ik gadu - košs, ziedošs, idillisks vasaras pilnbrieds! Amatnieku tirdziņš, koncerts, ekskursijas. Tas viss Jaunmoku pilī! | Skatīt vairāk
Vīngliemežu audzētavu "Ošu mājas" Preiļu novada TIC
Apmeklējuma laikā būs iespēja iepazīties ar vīngliemežu dzīves ciklu, to fizioloģiju, audzēšanas un pārstrādes niansēm aizraujošā un | Skatīt vairāk
Latvijas labumi - ābolu sidrs un steiks! Lauku Ceļotājs
Aicinām - ceturtdien, 12. jūnijā no plkst. 14.00 līdz 19.00, garšu ballīte Āgenskalna tirgū! | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2025 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2025 1st-studio.com