Viedoklis: Kādus ēdienus restorānos visbiežāk izvēlas vietējie un ārzemju viesi?

Mēdz teikt, ka garda maltīte pieskaitāma pie lielākajām baudām uz zemes. Ceļotāji nereti izvēlas galamērķus vadoties pēc gastronomiskajām vēlmēm. Itālija izsenis slavena ar pastām un picām, Ukrainas pērle ir gardi sālīts salo jeb speķis, savukārt jautājumu, kas ir iecienītākie ēdieni Latvijas restorānos, uzdevām restorānu vadītājiem.

Vadītāja Antra Mētra, restorāns "La Piazza"

Tā kā mīlestību pret itāļu virtuvi un mūsu viesiem mēs ar prieku tiecamies izpaust katrā pagatavotā ēdienā, lutinām ikviena sava viesa garšas kārpiņas. Ja runājam par latviešu publiku mūsu restorānā, tie visbiežāk uzdod jautājumu par to, vai produkti mūsu ēdienos nav sasaldēti pirms gatavošanas, vai tajos ir pirmatnējais svaigums un vitamīni. Savukārt ārzemju viesi visbiežāk jautā, no kurienes nāk produkti, ko piedāvājam savā ēdienkartē gatavotajos ēdienos – vai zivis ir mūsu un tomāti ir Latvijā audzēti. Kopējais pieprasījums ēdienu izvēlē ir ļoti līdzīgs – top pasūtījumi ir risoto, pasta, teļa karē un mīdijas. Ziemas laikā vairāt tiek pasūtīti ēdieni ar gaļu tā sastāvā, piemēram, jērs, karpačo, pasta ar gaļu. Savukārt pavasara un vasaras sezonā ēdienu izvēlē mūsu viesi kļūst gaisīgāki un izvēlas vieglāku maltīti, salātus, zupas, vieglas uzkodas un arī zivi.

Vadītāja Liene Stepanova, restorāns "International"

Jau pats restorāna nosaukums "International SV" ir kā atbilde, ka te sastopama dažādība gan ēdienu izvēles ziņā, gan viesu ziņā. Gardēži ir un paliek gardēži – tos neiedala ārzemju vai latviešu viesos, jo mūsu restorāna viesi cenšas izvēlēties īpašu maltīti, lai remdētu izsalkumu un vienkārši baudītu ēdienu garšu. Tas, ar ko izceļamies citu restorānu vidū, ir mūsu īpašais piedāvājums - degustāciju ēdienkarte no šefpavāra. Tajā ietilpst 5 līdz 7 ēdieni, kas ieved mūsu viesus garšas baudas ceļojumā. Nobaudot šo ēdienkarti, viesiem noteikti rodas skaidrs priekšstats par garšas niansēm, ko savā restorānā piedāvājam. Kā populārākās pozīcijas restorāna "International SV" viesu izvēlē varu minēt cara zivju zupu, buļļa vaigu. Īpaši iemīļots ir Kamčatkas krabju spīļu gaļas tempuras rols. Tāpat viesi neliedz sev nobaudīt arī ko iepriekš negaršotu un pasūta mūsu jaunumu – Burgundijas vīngliemežus. Pats iecienītākais ēdiens mūsu restorānā jau ilgāku laiku nemainīgi gan latviešu, gan ārzemju publikai ir zandarta fileja, siera kūka un ananāsu ravioli. Sievietes šajā vērtējumā šad tad ar izvēli mēdz atšķirties un iemīļojušas tīģergarneļu salātus, kā arī kastaņu krēmzupu. Visiem viesiem gan rūp, lai produkti ir svaigi un, ja vēl tie ir vietējie, maltīte ir ceļā uz izdošanos.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
īpašs ģimenes piedāvājums Bellevue Park Hotel Riga
Īpašais ģimenes piedāvājums! | Skatīt vairāk
Latvija no 150 EUR
Aizvadi vasaru "SAULI TVEROT" Cēsu novadā! Cēsu TIC
Jaunajā Cēsu novada vasaras ceļvedī ir apkopotas idejas neaizmirstamiem piedzīvojumiem, jautrām aktivitātēm un daudz kā cita noderīga! | Skatīt vairāk
Tūrisma karte "Iepazīsti kaimiņus Zemgalē" Bauskas TIC
“Iepazīsti kaimiņus Zemgalē!” – tūrisma maršruts un karte ģimenēm ar bērniem! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.06.2024 - 07.07.2024 Baleta kamerfestivāls KURZEMES KLASIKA 202 Tukuma TIC
Jau trešo reizi vasaras vidū - 7.jūlijā Jaunmoku pilī uzplauks starptautiskais baleta kamerfestivāls “Kurzemes klasika 2024”.​Pasākumu vadīs | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com