Viedoklis: Kādu kafiju iecienījuši dzert Latvijas restorānos?

Kafija ir dzēriens, kas modina iemigušos, ļauj dienu iesākt ar papildus enerģiju un sagādā baudu ne vien ar savu valdzinošo aromātu, bet arī lutina garšas kārpiņas. Jautājām Latvijas restorānu vadītājiem, kādu kafija visvairāk iecienīta to pārstāvētajos restorānos.

Īpašniece Alija Samoilova, restorāns "Upe"

Varu droši apgalvot, ka mūsu viesu top pasūtītais dzēriens ir melna kafija. Apskatot statistiku, kurā parādīta populārāko kafijas dzērienu izvēle, secinām, ka pēc melnās kafijas seko kapučīno, kafija ar pienu, latte un kafija bez kofeīna. Mūsu kafejnīcā "Upele" viesiem tiek piedāvāta "Musetti" kafija, kas nāk no Itālijas, bet restorānā "Upe" kafijas mīļotājiem pasniedzam "Pelini Top" kafiju, kas arī nāk no Itālijas. Uzskatu, ka latvieši patiesi ir lieli kafijas dzērāji un nav nozīme, kurā dienas daļā tā tiek baudīta – kafiju pasūta gan rītā, pusdienās gan arī vēlā vakarā kopā ar gardu desertu. Pati dodu priekšroku "Pelini Top" un "Illy" kafijām, kas man sniedz lielu garšas un enerģijas baudījumu. Vislabāk jūtos, dzerot maigu un mīkstu kapučīno, bet, tā ka tuvojas vasaras sezona, cenšos trekno piena daudzumu samazināt un pievienoju tikai nedaudz piena.

Restorāna vadītājs Varis Striks, restorāns "BakeBerry"

Viennozīmīgi varu apgalvot, ka mūsu viesi visvairāk iecienījuši kapučīno un latte kafijas dzērienus. Mūsu profesionālie dzērienu gatavošanas meistari ir apguvuši lielisku kafijas mākslu un dzērienu padara ne vien garšīgus, bet arī vizuāli baudāmus – spēlējoties un veidojot zīmējumus ar piena putām. "Bakeberry" restorānā piedāvā "Cortese" kafiju. Tā nak no Grieķijas, bet to grauzdējuši itāļi. Tā sastāv no 80 % arabikas un un 20 % robusta kafijas. Esam secinājuši, ka ziemeļniekiem un mūsu viesiem garšo rūgtāka kafija, kas ar piena putām iegūst vēl lielāku garšas baudījumu. Pastāvīgie klienti kafiju vairāk izvēlas baudīt no rīta, vakaros dodot priekšroku tējai. Tomēr kopumā secinām, ka kafiju caurmērā dzer visu laiku – kā rītos, tā vakaros. Pats sevi saucu par salīdzinoši lielu kafijas baudītāju un man tā ļoti garšo, bet vairāk par 3 tasītēm dienā tomēr nedzeru. Dodu priekšroku kafijai ar pienu un brūno cukuru.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Latvijas labumi - ābolu sidrs un steiks! Lauku Ceļotājs
Aicinām - ceturtdien, 12. jūnijā no plkst. 14.00 līdz 19.00, garšu ballīte Āgenskalna tirgū! | Skatīt vairāk
Latvija
"Mājas kafejnīcu dienas" Ārdavas muižā Preiļu novada TIC
“Mājas kafejnīcu dienu” ietvaros apmeklētājiem būs iespēja klātienē redzēt un piedzīvot Ārdavas muižas atdzimšanas stāstu. | Skatīt vairāk
Apceļo pilis un muižas - ĀRDAVAS MUIŽA Preiļu novada TIC
Jau 25 gadus Latvijas Piļu un muižu asociācija gādā par kultūrvēsturisko muižu iekļaušanos tūrisma galamērķos. Šoreiz Preiļu novadu akcijā | Skatīt vairāk
Vīngliemežu audzētavu "Ošu mājas" Preiļu novada TIC
Apmeklējuma laikā būs iespēja iepazīties ar vīngliemežu dzīves ciklu, to fizioloģiju, audzēšanas un pārstrādes niansēm aizraujošā un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2025 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2025 1st-studio.com