Vasaras saulgrieži citā gaismā – tradīcijām bagātajā Zviedrijā

Vasaras saulgrieži citā gaismā – tradīcijām bagātajā Zviedrijā

Ja vēlaties izrauties no ierastajām Jāņu svinībām, izbaudiet šos svētkus citā gaismā – Zviedrijā, kur notiek krāšņas vasaras saulgriežu svinības, kas apvieno tautas dejas un šlāgermūziku, saulgriežu masta dekorēšanu, vainagu pīšanu un zviedru Jāņu gardumus. Zemāk prāmju operatora DFDS ceļojumu eksperti apkopojuši četras vietas Zviedrijā, kur norisinās vislabākās vasaras saulgriežu svinības.

Jāņu svinības zviedru šlāgermūzikas pavadījumā

“Skansen” brīvdabas muzejs ir viens no labākajiem galamērķiem vasaras saulgriežu svinībām Zviedrijā, jo tas apvieno zviedru tradīcijas ar aizraujošu svētku atmosfēru trīs dienu garumā – no 21. līdz 23. jūnijam. Vainagu pīšana, dejas ap saulgriežu mastu, vietējo dzīvnieku aplūkošana un pat tirdziņš, kur iespējams iegādāties zviedru tradicionālos Jāņu gardumus – šajās svinībās tiek padomāts par daudzveidīgām aktivitātēm visai ģimenei.

Svinību kulminācija ir mūzikas un deju pasākumi, tostarp lielais vasaras saulgriežu koncerts ar zviedru šlāgermūzikas dziedātājiem. Pasākuma programmā iekļautas gan tautas dejas, gan mūsdienu deju vakari, radot iespēju izklaidēties līdz pat pusnaktij. Šīs trīs dienas ilgās vasaras saulgriežu svinības sniedz iespēju izbaudīt Zviedrijas kultūras mantojumu, piedaloties tradicionālajās dejās, klausoties šlāgermūziku un vietējos stāstus un ticējumus par Jāņiem.

Grindas salas vasaras saulgriežu ballīte līdz rītausmai

Grinda salā, kas atrodas Stokholmas arhipelāga reģionā, norisināsies neaizmirstams vasaras saulgriežu pasākums, kur tradīciju bagāta atmosfēra saplūst ar modernām ērtībām un vakara ballīti. Pasākuma sākums tiks aizvadīts elegantā un tradicionālā saulgriežu zīmē “Grinda Wärdshus” viesnīcā, piedaloties saulgriežu masta dekorēšanā un svinīgā pacelšanā, kā arī Jāņu ziedu lasīšanā un vainagu pīšanā.  

Savukārt pēcpusdienā pasākuma dalībnieki tiks aicināti baudīt troubadūru vadītas izklaides un dejot ap ziediem klāto saulgriežu mastu. Vakara noslēgumā gaidāma mežonīga ballīte ar dejām DJ mūzikas pavadībā, sagaidot rītausmu, bet ieeja šajā pasākuma daļā – tikai personām, kas sasniegušas 21 gada vecumu.

Apvienojiet Jāņus ar Zviedrijas vēstures izzināšanu

Katru gadu muzejā “Kulturen”, kas atrodas Zviedrijas pilsētā Lundā, norisinās autentiskas un ģimeniskas Jāņu svinības. Šogad svētku programmā ietilpst iespaidīgā vasaras saulgriežu masta dekorēšana ar Jāņu ziediem un dejas ap to pazīstamu zviedru mūziķu vadībā. Tāpat arī Lundas Universitātes studentu tautas deju grupa uzstāsies ar savu priekšnesumu, piešķirot svinībām vēl vairāk krāšņuma un enerģijas. Svētkos var baudīt arī vieglas uzkodas un mājas saldējumu, tomēr, ja vēlaties, varat ņemt līdzi savu pikniku un baudīt to muzeja skaistajā parkā.

Muzejs būs atvērts visu dienu, piedāvājot iespēju apskatīt arī dažādas izstādes un vēsturiskās ēkas. Šī ir lieliska iespēja ne tikai izbaudīt svētku noskaņu, bet arī iepazīt Zviedrijas kultūru un vēsturi. Biļešu cena pieaugušajiem ir 150 SEK jeb aptuveni 13 EUR, bet bērniem līdz 18 gadu vecumam ieeja ir bez maksas.

Dālarna – Zviedrijas vasaras saulgriežu tradīciju piepildījums

Ja vēlaties izbaudīt autentiskus zviedru saulgriežus ar tradicionāliem tautas tērpiem, dzīvīgu mūziku un jautrām dejām, Dālarna ir īstais galamērķis. Šajā Zviedrijas provincē Jāņi tiek svinēti ar īpašu entuziasmu, sākot dažas dienas pirms svētku nedēļas nogales un turpinoties līdz pat jūlijam.

Apmeklētāji var apskatīt pilsētas, kas viscaur izrotātas ar ziedu virtenēm, būt par lieciniekiem svinīgajā saulgriežu masta pacelšanā un izbaudīt tādas savdabīgas tradīcijas kā baznīcas laivu sacensības. Neatkarīgi no tā, vai jūs piedalīsieties svinībās gleznainajos lauku apvidos vai tādās dinamiskās pilsētās kā Faluna vai Mora, Dālarna piedāvā spilgtu Jāņu svinību gobelēnu, kas atspoguļo zviedru tradīciju būtību.

Prāmis – ērtākais risinājums ceļojumam uz Zviedriju

Ja plānojat doties meklēt papardes ziedu uz Zviedriju, vislabākais veids, kā tur nokļūt, ir ar prāmi. DFDS prāmju pārvadātājs piedāvā regulārus maršrutus no Klaipēdas Lietuvā uz Karlshamnu Zviedrijā, kā arī no Paldiski Igaunijā uz Kapelskāru Zviedrijā, ļaujot kā mazajiem, tā arī lielajiem ceļotājiem baudīt prāmja izklaides, kā arī ceļot ar savu transportlīdzekli bez bagāžas ierobežojumiem, nodrošinot brīvību un komfortu ceļā uz galamērķi. Turklāt šobrīd DFDS šajos maršrutos piedāvā īpašu atlaidi ceļojumiem kopā ar bērniem – 20% atlaidi kajītei.
















KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūta Lasvegasā! - Jaudīgi! Estravel Latvia
Iestartē vasaru - Lidojums un viesnīca Vegasā // Piedāvājumi 7-14 naktīm // Lidojums no Rīgas | Skatīt vairāk
no 1419 EUR
Pludmales ballīte austrumu noskaņās Baltic Beach Hotel & SPA
12. jūlijā garda ēdiena un labas izklaides cienītājus aicinām uz “Beach Bar & Grill”, kur lieliem un maziem viesiem piedāvāsim aizraujošu garšu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.06.2024 - 29.06.2024 “Pīterdīna"Jaunmoku pilī Jaunmoku pils
Pēterdienā, 29. jūnijā, Jaunmoku pils aicina latgaliešus un latgaliskā cienītājus satikties Kurzemē “Pīterdīna jeb latgaliskuos nūtikšonys | Skatīt vairāk
no 10 EUR
Ziemeļkipra - pagarini vasaru! Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri un 7 naktis viesnīcā ar izvēlēto ēdināšanas programmu / Augusts - oktobris | Skatīt vairāk
no 427 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com