Baltkrievijā atklās Rotko centra kolekcijas izstādi

2020. gada 13. februārī plkst. 18.00 Minskas nacionālajā laikmetīgās mākslas centrā Baltkrievijā tiks atklāta Rotko centra kolekcijas izstāde "Gaismēnas robežas".

Izstāde "Gaismēnas robežas" ir trīs Latvijas mākslinieču kopprojekts. Ingūna Liepa, Guna Millersone un Elga Grīnvalde ir spilgtas abstraktā ekspresionisma pārstāves, kuru iedvesmas avots ir ainavas. Dabas parādības un tās iniciētos procesus katra redz un uz audeklā projicē citādi, svarīgāko lomu, atvēlot pašam gleznošanas procesam. Krāsu laukumu salikumi, līniju pārklājumi, gaismēnu rotaļas prasmīgi savijas izcilos mākslas darbos.

Mākslinieces savstarpēji vieno piederības sajūta Daugavpils Marka Rotko mākslas centram. Ingūna Liepa regulāri piedalās mākslas centra organizētajās reģiona mākslinieku konkursa izstādēs un allaž ir klātesošo mākslas procesu norisē. Guna Millersone ir piedalījusies vairākos mākslas centra rīkotajos mākslas simpozijos. Viņa ir kūrējusi atsevišķus Rotko centra izstāžu projektus. Elga Grīnvalde ar Rotko centru ir saistīta kopš tā pirmsākumiem. Viņas mākslas darbs bija viens no pirmajiem glezniecības plenēra "Marks Rotko 2005" dāvinājumiem pilsētai, kas vēlāk tika iekļauts Rotko centra zelta fondā. 2019. gadā, pateicoties Basill Alkazzi iepirkuma fondam, Daugavpils Marka Rotko mākslas centram bija iespēja iepirkt vairākus minēto mākslinieču mākslas darbus, kas tagad tiek nodoti Baltkrievijas mākslas pazinējiem un interesentiem.

Izstāde Minskā skatāma līdz 2020. gada 8. martam.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Aizvadi vasaru "SAULI TVEROT" Cēsu novadā! Cēsu TIC
Jaunajā Cēsu novada vasaras ceļvedī ir apkopotas idejas neaizmirstamiem piedzīvojumiem, jautrām aktivitātēm un daudz kā cita noderīga! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.06.2024 - 04.07.2024 Nakts autoorientēšanās sacensības Aizkraukles novada TIC
Atklāsim Aizkraukles pilsētas svētkus jau 12. jūlija naktī kopā! | Skatīt vairāk
IGO Cepļa ceturtdienu koncerti jūlijā Bauskas TIC
Igo Mūzikas un mākslas Centrs CEPLIS ieskandina jūlija mēnesi ar ceturtdienu vakara koncertiem! | Skatīt vairāk
Zvejnieksvētki Lapmežciemā - 13.07 Tukuma TIC
Svētku koncerts un jautra atmosfēra kopā ar Aināru Bumbieri, dziedošajiem aktieriem, Ivo Fominu, "Papīra lidmašīnām" u.c. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com