Foto: satiecsavumeistaru.lv
Autors: Maija Upeniece
Avots: Rēzeknes Kultūras un Tūrisma centrs
No 2016. gada 1. līdz 3. aprīlim astoto gadu notiek ikgadējā Nemateriālā kultūras mantojuma saglabāšanas akcija "Satiec savu meistaru!". Arī Rēzeknē meistari aicina piedalīties darbnīcās un apgūt tradicionālās prasmes.
1.aprīlī no plkst. 16.30 līdz 19.00 Tautas lietišķās mākslas studijas "Dzīpariņš" meistare Anita Kairiša aicina apgūt adatas pinuma tehniku (Amatu prasmju telpā "Lāde", Krasta ielā 31, tālr. 25880259).
Reklāma
Tāpat 1. aprīlī no plkst. 17:30 zemnieku saimniecības "Rekļasola" meistare Rozālija Mežatuča aicina iepazīt latviskās tējas mākslas noslēpumus (nodibinājuma LEARN un veikaliņa "Zaļais" telpās, Atbrīvošanas aleja 95c, tālr. 28715802, 26516242) un iemācīties augu vākšanas un sagatavošanas principus ziemai, kā arī nodegustēt dažādu veidu tējas.
Savukārt 2. aprīlī no plkst. 10.00 līdz 13.00 Andreja Paulāna Tautas lietišķās mākslas studijas meistari Irēna Baufale un Pēteris Reiniks (z/s "Apkalnmājas") aicina iepazīties ar zirglietām un pašiem izgatavot nelielu suvenīru no ādas (nodibinājuma LEARN un veikaliņa "Zaļais" telpās, Atbrīvošanas aleja 95c, tālr. 26516242, 26597635)
Paralēli 2. aprīlī no plkst. 11.00 līdz 13.00 Tautas lietišķās mākslas studijas "Dzīpariņš" meistares Inese Ratniece un Ilga Kazule palīdzēs apgūt izšūšanas tehnikas etnogrāfiskajos kreklos un raksta ielāgošanu tautas tērpa detaļās (Amatu prasmju telpā "Lāde", Krasta ielā 31, tālr. 25880259).
Svētdien, 3. aprīlī no plkst. 13.00 līdz 16.00 Tautas lietišķās mākslas studijas "Dzīpariņš" meistare Anita Kairiša dosies uz Bērzgales pagastu, kur varēs apgūt celaiņu aušanu (Rītupes ielā 34, Bērzgales pag., Rēzeknes nov., tālr. 25880259).
Pasākumu "Satiec savu meistaru!" organizē Latvijas Nacionālais kultūras centrs sadarbībā ar Latvijas novadu un pilsētu pašvaldībām. "Satiec savu meistaru!" ir 2009. gadā aizsāktās Tradicionālo prasmju skolas turpinājums, kas iekļauts kopīgā Eiropas projektā "Eiropas amatu prasmju dienas".
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.