Autors: Jānis Pēteris Bērziņš
Avots: BalticTravelnews.com/fvw.de
Itālijas restorānu rēķinos bieži vien dzeramnauda par galda klājumu un maizi tiek ierēķināta čekā, kur šo pozīciju sauc par ''coperto''. Ja piedāvātais restorāna serviss ir izcils un ir vēlme atstāt lielāku dzeramnaudu, tad tūrists uz galda atstāj 1-2 eiro. Ja čekā nav iekļauts ''coperto'', tad dzeramnaudā atstāj 5-10% no rēķina kopsummas.
Dažos bāros ir uz bāra letes ir krājkasītes, kur viesi var atstāt maksimāli 1-2 eiro. Viesnīcās par katru nakti atstāj vienu eiro numuriņā uz galda. Takša pakalpojumos parasti gala summu noapaļo.
Pamatā ir viens princips: maksā par pakalpojumu ar kredītkarti, bet dzeramnaudu atstāj skaidrā naudā.
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.