Ārstēšanas izmaksas tūristiem Turcijā pieaugušas par 53%

Ārstēšanas izmaksas tūristiem Turcijā pieaugušas par 53%

Turcija un Ēģipte ir divi no visiemīļotākajiem tūristu galamērķiem, piedāvājot ne vien iespēju pasildīties saulītē brīžos, kad Latvijā mūs ar to nelutina, bet arī ērtus kūrortus atpūtai ar bērniem. Diemžēl arvien pieaugoša tendence ir saindēšanās un ar to saistīto medicīnisko pakalpojumu izmaksas, kas bieži vien ir negaidīti augstas.

Aptuveni puse no pieteikumiem par ārstēšanās izdevumiem ceļojumu apdrošināšanas ietvaros ir saistīti ar saindēšanos. Tāpat aktuāli ir arī saaukstēšanas gadījumi. Vidējās izmaksas apmērs par Turcijā saņemtu medicīnisko palīdzību no 2022. gada līdz 2024. gadam ir palielinājies par 53%, bet Ēģiptē – pat par 154%, liecina Gjensidige Latvija dati. Pēc 2022. gada krīzes medicīnas izmaksas šajās valstīs pieaugušas vairākās reizēs un šobrīd ir augstākas par Eiropas cenrāžiem.

“Lielākais pieteikums, kādu šogad esam saņēmuši par diviem cilvēkiem, kuri ceļojuma laikā Ēģiptes kūrortā katrs piedzīvoja divus ārsta apmeklējumus saistībā ar it kā salīdzinoši vieglu saslimšanu, ir nepilni 13 000 eiro. Šis ir tieši tāds gadījums, no kāda gribētu ieteikt ceļotājiem mācīties. Brīdī, kad ārzemēs rodas veselības problēmas, neatkarīgi no tā – ir vai nav iegādāta ceļojumu apdrošināšana, ir būtiski saprast, uz kādu ārstniecības iestādi dodaties, kā arī sekot līdzi tam, kādi izmeklējumi tiek veikti, vai tie ir pamatoti. Ir daudz gadījumu, kad vietējās valodas nezināšana tiek izmantota ar mērķi nopelnīt, lai veiktu pārbaudes, kas tajā brīdī nav vajadzīgas. Īpaši tiem, kuriem apdrošināšanas nav, būtu kritiski jāizvērtē vai privātā klīnika, kādas nereti iesaka viesnīcas personāls, ir piemērotākā un vienīgā pieejamā izvēle, piemēram, saaukstēšanās gadījumā,” stāsta Gjensidige Latvija Veselības, ceļojumu un nelaimes gadījumu atlīdzību nodaļas vadītāja Zane Dilāne.

Paļaujoties uz viesnīcas darbinieku ieteikumu un neiedziļinoties medicīnas iestādes piedāvājumā un cenrādī, var nākties saskarties ar ļoti nepatīkamiem pārsteigumiem, piemēram, sliktu dūšu ārstējot par vairākiem tūkstošiem.

Saindēšanas rodas gan no pārtikas, gan no nepietiekamas kvalitātes ūdens. Pirms doties ceļojumā, vērts iepazīties ar ieteikumiem ceļotājiem šajā valstī, jo ļoti daudz kur pasaulē tieši dzeramais ūdens ir liela problēma. Ieteicams dzert ūdeni tikai no pudelēm, tomēr visbiežāk cilvēki saindējas nevis dzerot ūdeni, bet no dzērieniem, kuros tiek izmantots ūdens: tējas, svaigi spiestām sulām, kas atšķaidītas ar ūdeni no krāna, ledus gabaliņiem dzērienos. Cilvēki, kuru organisms pie vietējā ūdens nav pieradis, saindēties var ļoti viegli. Tāpat drošāk izvēlēties termiski apstrādātus ēdienus. Diemžēl bieži saindēšanās piemeklē visu ģimeni vai ceļotāju grupu.

Ir vērojama tendence, ka visbiežāk saindēšanas gadījumi notiek viesnīcās ar zemākajām cenām tirgū. Ļoti iespējams, tas nozīmē, ka tiek taupīts gan uz pārtikas kontroles, gan ūdens rēķina, lai šo cenu nodrošinātu. Diemžēl ne vienmēr varam uzticēties arī atsauksmēm internetā – par viesnīcu, kurā saindējās vairāki kādas ceļotāju grupas dalībnieki, atrodami tikai pozitīvi komentāri. Tādēļ vērts pārbaudīt atsauksmes vairākās vietnēs, piemēram, booking.com, tripadvisor.com, Google atsauksmju sadaļā.

Ieteikumi, kā mazināt saslimstības risku un nepārmaksāt par nepamatoti sadārdzinātiem medicīniskajiem pakalpojumiem:
• Atbildīgi izvēlies viesnīcu, kur plānots doties. Konsultējies ar tūroperatoru, pārbaudi atsauksmes internetā un vislabāk - vairākās vietnēs. Vērts ieklausīties paziņu pieredzē, var uzdot sev interesējošos jautājumus ceļotājiem paredzētās sarunu grupās. Uzmanies, redzot nepierasti zemas cenas.
• Vienmēr ņem līdzi savu aptieciņu, lai tev būtu pieejami pirmās nepieciešamības medikamenti vēdersāpēm, galvassāpēm, pret saaukstēšanos, paaugstinātu temperatūru.
• Seko līdzi tam, kas iekļauts dzērienos, pievērs uzmanību pārtikas uzglabāšanas apstākļiem.
• Nedzer ūdeni no krāna. Ja iespējams, izvairies no ledus lietošanas kokteiļos.
• Apdrošinies, jo izmaksas par ārstēšanos var būt nesamērīgi lielas un grūti sedzamas no personīgajiem līdzekļiem.
• Ja noticis negadījums vai esi saslimis, uzreiz sazinies ar savu apdrošinātāju. Iespējams, apdrošinātājs varēs ieteikt piemērotāko medicīnas iestādi.

Par ADB "Gjensidige":
ADB "Gjensidige" Latvijas filiāle ir Norvēģijas vadošās apdrošināšanas kompānijas meitas uzņēmums, kas šogad atzīmē 28 gadu jubileju. Gjensidige Latvija ir viena no TOP vadošajām apdrošināšanas kompānijām Latvijā, un tā piedāvā visus nedzīvības apdrošināšanas veidus. Gjensidige Latvija piedāvā saņemt konsultācijas, piedāvājumus, pieteikt atlīdzību vai iegādāties visa veida nedzīvības apdrošināšanu internetā (gjensidige.lv), kā arī 13 pārstāvniecībās un klientu apkalpošanas centros visā Latvijā.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.06.2024 - 17.06.2024 Uz Babilona dārziem un Palangu Nikos Travel
Vasara pašā plaukumā. Dosimies baudīt ziedošos Babilona dārzus un vienmeŗ skaisto Palangu, 15.06.2024, cena 35 EUR | Skatīt vairāk
no 35 EUR
Agrās rezervēšanas piedāvājumi! Estravel Latvia
Ieplānojiet atvaļinājumu eksotiskā galamērķī - uzsildiet ziemu! | Skatīt vairāk
no 619 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.06.2024 - 22.06.2024 Vasaras Saulgrieži Kocēnos Valmieras novada Tūrisma pārvalde
21.jūnijā pl.21.00 Kokmuižas promenādē notiks “Vasaras Saulgrieži Kocēnos” kopā ar postfolkloras kopu “Rikši” un pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.06.2024 - 17.06.2024 Pastaigu ekskursija  Liepājas reģiona TIB
Katru dienu plkst. 12:00 liepājniekiem un pilsētas viesiem ir dota iespēja kopā ar zinošu gidu doties divu stundu garā pastaigā, lai iepazītu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com