Aptauja: Vairāk nekā pusi vecāku satrauc bērnu viedierīcēs pavadītā laika pieaugums brīvlaikā

Aptauja: Vairāk nekā pusi vecāku satrauc bērnu viedierīcēs pavadītā laika pieaugums brīvlaikā

Tuvojoties vasaras brīvlaikam, pieaug vecāku raizes par to, kā šajā periodā kvalitatīvi nodarbināt bērnus. Modes un izklaides centra “Rīga Plaza” veiktajā aptaujā* vairāk nekā puse vecāku norādīja, ka viņu bērni vasarā lielākoties laiku pavadīs mājās. Vairums vecāku ir noraizējušies par to, kā  šajā periodā ievērojami pieaugs viedierīču lietošanas laiks.

Jautāti par to, kā viņu bērni pavadīs vasaras brīvlaiku, vairums jeb 53 % vecāku atklāj, ka bērni lielākoties laiku pavadīs mājās, bet 36 % dosies uz nometnēm, 32 % brauks uz laukiem, 31 % dosies kopīgā ģimenes ceļojumā, bet 29 % vasarā ciemosies pie radiniekiem.  Tikmēr 18 % apmeklēs bērnu pasākumus, 11 % dosies vienam no vecākiem līdzi uz darbu, bet 4 % pieskatīs auklīte.

Vairums vecāku Latvijā ir noraizējušies par to, kā bērnus kvalitatīvi nodarbināt vasaras periodā, kamēr tie neapmeklē izglītības iestādes. Ceturtā daļa jeb 24 % vecāku norādīja, ka viņiem nav palīgu, kas vasarā varētu pieskatīt bērnu, un vēl tikpat daudzi nevar atļauties nometnes vai aukli. Taču visvairāk jeb 53 % vecāku satrauc tas, ka vasarā bērni daudz vairāk laika pavadīs pie viedierīcēm. Tikai mazāk nekā trešdaļa jeb 30 % vecāku par bērnu nodarbināšanu vasarā nesatraucas, jo ģimenes locekļi paši par bērnu šajā periodā var parūpēties.

Daudzi vecāki nevar atļauties bērnu nometnes, aukles pakalpojumus vai maksas atrakcijas, taču ir pieejams arī plašs bezmaksas pasākumu klāsts, lai ik pa laikam vecākiem būtu iespēja aizvest savas atvases apskatīt vai piedzīvot ko aizraujošu. Piemēram, 31. maijā pēdējo skolas dienu varēs nosvinēt “Rīga Plaza” bērnu festivālā, kur mazos apmeklētājus priecēs izrāde “Brīnumu un prieka akadēmija” (sākums plkst. 17.00), radošajās darbnīcās bērni varēs izgatavot sev raibas maskas vai savērt pērlīšu rokassprādzes. Darbosies arī stila stūrītis, kur varēs uztaisīt gliteru tetovējumus vai zīmējumu uz sejas, būs iespēja piedalīties lielizmēra cirka vai dambretes spēlēs, savukārt “Nerf” zonā varēs izmēģināt blāsterus un laimēt kādu no tiem.

“Riga Plaza” bērnu festivāls notiks 31. maijā no 15.00 līdz 18.00 modes un izklaides centrā Mūkusalas ielā 71, Rīgā. Visās aktivitātēs bērni varēs piedalīties bez maksas.

* Aptauju pēc “Rīga Plaza” pasūtījuma veica pētījumu uzņēmums “Gemius”, aptaujājot vairāk nekā 600 Latvijas iedzīvotāju, kam ir bērni vecumā līdz 14 gadiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.06.2024 - 23.06.2024 Jāņu nakts mistēriju jampadracis Engurē Tukuma TIC
Jāņu Jampadracis – Engurē! 23.06. Engurē svētku tirdziņš, teātra izrāde Auniņparkā, koncerts un balle! | Skatīt vairāk
Latvija
Vasaras atpūta pie Madonas novada ezeriem Madonas TIC
Pavadi brīvdienas kādā no atpūtas vietām pie mūsu puses ezeriem. Kad gaiss smaržo pēc ezera, draugu sarunām un bērnu smiekliem, vasara ir | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.06.2024 - 23.06.2024 Līgo zaļumballe ar grupu "ZUŠI" Tukuma TIC
Lapmežciema parka estrādē 23.jūnijā pulksten 23:00 būs Līgo zaļumballe ar grupu "ZUŠI". | Skatīt vairāk
NE-parastumi Madonas novadā Madonas TIC
Seriāls par "NE parastām" Madonas novada tūrisma vietām dodas uz Ērgļu pusi, aicinot izsaukt Džinu un nakšņot hipsterīgā brīvdienu mājā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com