Lai veicinātu zinātnes un uzņēmējdarbības sasaisti, nodibināts «Baltic Excellence Hub»

Lai veicinātu zinātnes un uzņēmējdarbības sasaisti, nodibināts «Baltic Excellence Hub»

Ar mērķi veicināt akadēmisko izcilību, pētniecību un tās ciešāku sasaisti ar uzņēmējdarbību, sekmējot pielietojamās zinātnes attīstību, nodibināts “Network IQ Baltic Excellence Hub”. Šī platforma nodrošinās plašākas starptautiskās sadarbības iespējas gan reģionā, gan globālajā tirgū, apvienojot ekspertus, augstskolas un uzņēmumus no visas pasaules, norāda nodibinājuma partneris - Ekonomikas un kultūras augstskola.

“Eiropas Savienībā ir reģioni, kuri attīstās ļoti dinamiski un to ekonomiskā izaugsme ir ļoti strauja, bet ir arī reģioni, kuri atpaliek, tāpēc piemērota platforma un tīklošanās ir viens no risinājumiem. “Network IQ Baltic Excellence Hub” mērķis ir veidot inovācijas un uzņēmējdarbības prasmes universitāšu personāla, mācībspēku un studentu vidū, kā arī izmantot tīklošanās rezultātā iegūto inteliģenci, lai pārvarētu inovāciju plaisu Eiropā,” skaidro uzņēmēja, tīklošanās eksperte Daria Goļebovska – Tataja (Daria Gołębiowska-Tataj). Viņas vadītā organizācija “Tataj Innovation” ir viens no projekta partneriem.

“Inovāciju radīšanā un zināšanu pārnesē būtiska loma ir pārdomātai ekosistēmai. Augstskola kopā ar ārvalstu ekspertiem jau aktīvi strādā pie tīklošanās prasmju pilnveides, tostarp radot īpašu studiju kursu, un mēs ticam, ka jaunā platforma, kas kalpos kā tikšanās vieta akadēmiskajiem prātiem, pētniekiem, studentiem un uzņēmējiem, sekmēs ne tikai jēgpilnu tīklošanos, bet arī ciešāku zinātnes un biznesa sasaisti, kas pozitīvi rezultēsies kopējā tautsaimniecībā,” skaidro augstskolas rektore, Dr.oec. Oksana Lentjušenkova.

Plānots, ka “Network IQ Baltic Excellence Hub” veicinās universitāšu lomu inovāciju veidošanā, palīdzot augstākās izglītības iestādēm kļūt par reālu sociālo un ekonomisko pārmaiņu radītājiem. Lat gan Latvijā pēdējos gados augstskolu un universitāšu sadarbība ar biznesa sektoru ir attīstījusies, aizvien ir plašas izaugsmes iespējas. Izvēloties saviem pētījumiem uzņēmējdarbības vidē aktuālas tēmas, universitātes var palīdzēt risināt reālās dzīves problēmas, nevis veidot formālus pētījumus.

“Network IQ Alliance” ir viens no Eiropas Inovāciju un tehnoloģiju institūta augstākās izglītības iniciatīvas programmas projektiem. Augstākās izglītības inovāciju kapacitātes stiprināšana ir viena no galvenajām institūta prioritātēm un mērķis ir atbalstīt augstākās izglītības iestādes ar zināšanām un apmācībām, kā arī ar piekļuvi inovāciju ekosistēmai un finansējumam, ļaujot izstrādāt inovāciju rīcības plānus, papildinot katras izglītības iestādes individuālās vajadzības.

Aliansē apvienojušies eksperti no Spānijas, Polijas, Latvijas, Īrijas un Apvienotās Karalistes, lai kopīgiem spēkiem veidotu uz uzņēmējdarbību orientēto universitāšu kopienas.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Koncertstāsts “DEBISĪ. Ir Jāpiedzīvo..” Valmieras novada Tūrisma pārvalde
28.jūnijā pl.19.00 AKUSTIKA aicina uz kopīgu muzikālu mākslas darbu, kolāžu, stāstu ar mūziķiem Etīnu Emīliju SAULĪTI, Daniilu MICKEVIČU un Arti | Skatīt vairāk
15 EUR
Skaistākie Lietuvas dārzi Nikos Travel
Pašā vasaras vidū dosimies uz skaistakajiem Lietuvas dārziem- Babilona dārzs un Japāņu darzs! Pievienojaties! 29.06.2024, 35 EUR | Skatīt vairāk
no 35 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.05.2024 - 23.06.2024 LĪGO VIŠĶOS 2024! TAKA
#līgo #višķi #līgovišķos #līgolatgalē #līgolatvijā #festivāls #līgo2024 #līgovišķos2024 #atpūta #koncerts | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com