Auto noma. Rubrika: PTAC padomi ceļotājiem

Auto noma. Rubrika: PTAC padomi ceļotājiem

Auto nomas izmantošana ir noderīgs veids, kā nodrošināt sev privātā transporta iespējas situācijās, kad pašam savs auto nav pieejams. Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) aicina patērētājus, izmantojot auto nomas pakalpojumus, ņemt vērā būtisku informāciju un pievērst uzmanību svarīgām niansēm:

RŪPĪGI IEPAZĪSTIETIES AR AUTO NOMAS LĪGUMU

Pirms noslēdziet darījumu, rūpīgi izlasiet visus auto nomas līgumā minētos punktus! Parakstiet dokumentu tikai tad, ja izprotat un apzināties juridiskās sekas katrā no punktiem un tiem pilnībā piekrītiet!

CENTIETIES PĒC IESPĒJAS MAZINĀT PAŠRISKUS

Ņemiet vērā, ka nomas laikā esat atbildīgs par nomas auto! Tas nozīmē, ka zādzības vai auto bojājumu gadījumā Jūs būsiet par to finansiāli atbildīgs. Samaziniet savus riskus situācijās, kad ar auto kas atgadās - izvēlieties papildu pakalpojumus (piemēram, papildu apdrošināšanu), kas pasargātu Jūs no lielām un negaidītām izmaksām.

FIKSĒJIET AUTO VIZUĀLO STĀVOKLI

Pirms parakstiet auto pieņemšanas aktu, savu iespēju robežās pārbaudiet, kādā vizuālajā un tehniskajā stāvoklī ir auto, ko grasāties nomāt. Ja redzat skrāpējumus vai citus bojājumus, ziņojiet par to auto nomas atbildīgajam darbiniekam un lūdziet to fiksēt pieņemšanas aktā.

NOMAS LAIKĀ NEPĀRKĀPIET SATIKSMES NOTEIKUMUS

Brauciet ar nomas auto tā, kā brauktu ar savējo – gan ievērojiet ceļu satiksmes noteikumus, gan rūpējieties par auto salona tīrību brauciena laikā, un atgrieziet auto tādā stāvoklī, kāds fiksēts pieņemšanas aktā.

ATGRIEŽOT AUTO NOMAS PUNKTĀ, PĀRLIECINIETIES PAR AUTO VIZUĀLO STĀVOKLI

Brīdī, kad tiek atgriezts auto, novērtējiet tā vizuālo un tehnisko stāvokli. Ja nomas laikā ir radušies kādi bojājumi, tie jāfiksē auto nodošanas aktā. Akts kopā ar līgumu nosaka, kādas izmaksas pakalpojuma saņēmējam būs jāsedz, ja būs pārkāpts kāds no noslēgtā līguma punktiem.

Atcerieties! Esiet atbildīgi un apsveriet visus auto nomas finansiālos aspektus un līguma darbības laikā nepieciešamos papildu tēriņus, lai savam mājsaimniecības budžetam neuzliktu nesamērīgu slogu!

Vairāk noderīgas informācijas, ar kuru vērts iepazīties pirms auto nomāšanas, var atrast šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.06.2024 - 23.06.2024 JĀŅU NAKTS MISTĒRIJA Tukumā Tukuma TIC
Dziesmu cikls “Jāņu nakts mistērija” būs 22.jūnijā pulksten 23:00 Talsu ielā 4 Tu | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.06.2024 - 22.06.2024 Jaunpils LĪGO KAUSS MOTOKROSĀ Tukuma TIC
22. jūnijā 6. Jaunpils "Līgo Kauss" Motokrosā, ar ļoti spēcīgu dalībnieku sastāvu un daudz vērtīgām balvām skatītājiem. | Skatīt vairāk
Vasaras atpūta pie Madonas novada ezeriem Madonas TIC
Pavadi brīvdienas kādā no atpūtas vietām pie mūsu puses ezeriem. Kad gaiss smaržo pēc ezera, draugu sarunām un bērnu smiekliem, vasara ir | Skatīt vairāk
Ditas Lūses izstāde Mazajā Mežotnes pilī Bauskas TIC
Esi ielūgts apmeklēt Ditas Lūses izstādi "Saules laiks" Mazajā Mežotnes pilī no 21. jūnija līdz 1. augustam! Izstādes atklāšana 21. jūnijā, | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com