Šīs vasaras ceļvedis vēl ilgtspējīgākiem festivāliem – ko apmeklēt šogad?

Šīs vasaras ceļvedis vēl ilgtspējīgākiem festivāliem – ko apmeklēt šogad?

Festivālu un pasākumu vasarā ir daudz vairāk nekā brīvā laika, un brīžiem pat sanāk apjukt plašajā un daudzveidīgajā notikumu piedāvājumā. Neste ir gandarīta atbalstīt četrus ilgtspējīgus vasaras festivālus, kuru organizatori ir apņēmušies ieviest vairāk videi draudzīgus risinājumus. Iepazīsties ar dažādiem festivāliem, kurus vari šovasar apmeklēt Latvijā un tuvākajās valstīs, lai baudītu labu mūziku, mazāk kaitējot apkārtējai videi.

Rīgā – Baltijā lielākais mūzikas festivāls Positivus

Šī gada 19. un 20. jūlijā Rīgā norisināsies populārais mūzikas festivāls Positivus. Jau kopš 2022. gada Positivus arvien vairāk pievērš uzmanību ilgtspējai, tāpēc arī šogad divas no festivāla skatuvēm tiks darbinātas ar Neste MY atjaunojamo dīzeļdegvielu. Videi draudzīga iniciatīva ir arī aicinājums apmeklētājus izmantot sabiedrisko transportu, automobiļus atstājot mājās. Savukārt tiem, kuri izvēlēsies uz pasākumu doties ar velosipēdu, blakus festivāla norises vietai būs Neste mobilitātes punkts, kas nodrošinās drošu velonovietni ikvienam apmeklētājam.

Sāremā – I Land Sound

No 18. līdz 21. jūlijam Illikas sala, kas atrodas netālu no Sāremā (Igaunija), tiks pārveidota par vietu īpašam notikumam – I Land Sound 2024. Šis piedzīvojumiem piepildītais festivāls piedāvā ikvienam aizbēgt no ikdienas steigas, lai baudītu mūziku un dejas saulrietā, izglītojošas darbnīcas, kā arī citas aktivitātes. I Land Sound ir pirmais starptautiski sertificētais ilgtspējīgais festivāls Baltijā, kas atzīts gan ar A Greener Festival: Highly Commended 2023, gan A Circular Festival sertifikātiem. Festivālā enerģiju nodrošina trīs ģeneratori, kurus pilnībā darbina 100% atjaunojamie resursi, tostarp Neste MY atjaunojamā dīzeļdegviela, kas samazina ģeneratoru siltumnīcefekta gāzu emisijas vidēji par 90%* degvielas dzīves cikla laikā, salīdzinot ar fosilo dīzeļdegvielu.

Viļņā – Lietuvas Dziesmu svētki

Lietuvas Dziesmu svētki, kas ir nacionālā lepnuma stūrakmens, šogad atzīmē simtgadi. Svinības Viļņā sākās jau 26. jūnijā, taču galvenie koncerti notiks 6. un 7. jūlijā. Deju svētki norisināsies 6. jūlijā Lietuvas Futbola federācijas stadionā, bet jubilejas dziesmu svētki – Viļņas Dziesmu laukumā 7. jūlijā. Arī Lietuvas Dziesmu svētku organizatori ir apņēmušies ieviest videi draudzīgas un ilgtspējīgas iniciatīvas. Piemēram, pasākuma laikā tiek izmantoti transportlīdzekļi, kurus darbina Neste MY atjaunojamā dīzeļdegviela. Tādā veidā ievērojami tiek samazinātas* siltumnīcefekta gāzu emisijas, kas rodas, izmantojot šos transportlīdzekļus. Turklāt visi festivālam nepieciešamie ģeneratori tiek darbināti ar atjaunojamo dīzeļdegvielu, izceļot festivāla organizatoru atbildību pret vidi.

Somijā – popmūzikas festivāli Oulu un Jiveskilē

Šogad mūzikas festivāls Suomipop Festivaalit notiks no 11. līdz 13. jūlijam Oulu un Jiveskilē (Jyväskylä), un tajā piedalīsies tādi Somijā atpazīstami mūziķi kā Käärijä un Dingo. Neste sadarbojas ar Nelonen Media Live, lai samazinātu vairāk nekā 20 vasaras festivālu, tostarp Suomipop Festivaalit, ietekmi uz vidi. Jau pērn 13 festivālos tika izmantota Neste MY atjaunojamā degviela, lai darbinātu skatuvju ģeneratorus, tādā veidā samazinot siltumnīcefekta gāzu emisijas par 70 tonnām. Šogad festivāla Nelonen Media Live darbinieki izmantos arī plašo Neste elektromobiļu ātrās uzlādes tīklu, lai veicinātu ilgtspējīgāku mobilitāti.

* Izmantojot Neste MY atjaunojamo dīzeļdegvielu, siltumnīcefekta gāzu emisijas (SEG) degvielas dzīves cikla laikā var samazināt pat par 75–95%*, salīdzinot ar fosilo dīzeļdegvielu. SEG emisiju samazinājuma procentuālais daudzums atšķiras atkarībā no reģiona specifiskajiem tiesību aktiem, kas nodrošina aprēķinu metodoloģiju (piemēram, EU RED II 2018/2001/ES Eiropai un ASV Kalifornijas LCFS), un izejvielu maisījuma, ko izmanto, lai ražotu produktus katram tirgum.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.06.2024 - 06.07.2024 Festivāls "JAUDĪGI AR SAVĒJIEM" Tukuma TIC
6.jūlijā festivālā "Jaudīgi ar savējiem" dzīvā mūzika Šlokenbekas muižas pagalmā skanēs visas dienas garumā! Dakota, Tumsa, Opus pro un citi. | Skatīt vairāk
Burtnieka Kausa izcīņa Ošu regatē 2024 Valmieras novada Tūrisma pārvalde
29. un 30. jūnijā Burtnieka centra laivu kanālā norisināsies tradicionālā Burtnieka Kausa izcīņa Ošu regatē 2024. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.06.2024 - 03.07.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk
Jaunmoku pils aicina uz Dārza svētkiem Jaunmoku pils
21. jūlijā Jaunmoku pilī tradicionāli, pašā vasaras plaukumā, norisināsies viens no gada gaidītākajiem notikumiem – Dārza svētki. Šogad, | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com