Pēc mēneša Madonā tiks atklāta Pasaules kausa sezona rollerslēpošanā

Pēc mēneša Madonā tiks atklāta Pasaules kausa sezona rollerslēpošanā

Pēc mēneša, no 2024. gada 17. līdz 21. jūlijam, "Smeceres sils" trasē un Madonas pilsētas ielās norisināsies šīs sezonas pirmais Pasaules kausa posms rollerslēpošanā. Sportisti sacentīsies četrās disciplīnās – brīvajā stilā ar individuālo startu, komandu sprintā klasikā, 200 M supersprintā un masu startā brīvajā stilā. Līdz šim, interesi par dalību Madonas posmā izrādījušas tādas izlases kā Kazahstāna, Kirgizstāna, Itālija, Ukraina, Lietuva, Latvija, Igaunija, Horvātija, Norvēģija, Zviedrija, Vācija, bet pieteikšanās ir aktīva jūlija sākumam.

Sacensību pirmajā dienā "Smeceres sils" trasē norisināsies sacensības brīvajā stilā ar individuālo startu, kur juniori sacentīsies 7,5 km un 10 km garā trasē, bet elites grupas sportisti, attiecīgi, 10km un 15km distancē. Ceturtdien turpat norisināsies komandu sprinta ieskaite klasikā. Ja piektdien no sacensībām gaidāma brīvdiena, tad jau sestdien norisināsies skatītāju iecienītākā distance - 200 metru sprints uz vienas no centrālajām ielām Madonā - Raiņa ielas. Svētdien sacensības noslēgsies ar masu startu pilsētas ielās, kur puiši un elites sievietes veiks 20km distanci, bet junioru sievietes - 15km.

“Šogad neierasti tieši Latvijā tiks aizvadīts pirmais no trim Pasaules kausa posmiem, tomēr nedomāju, ka tas sportistiem ieviesies lielas korekcijas. Domāju, ka tas pat ir labi, jo māju trase, kas ir labi pazīstama, vienmēr dod labas priekšrocības, šajā gadījumā – labi iesākt vasaras “mini-sezonu”. Vēl pirms sacensībām, kopā ar distanču slēpošanas izlasi, plānojam aizvadīt sagatavošanās nometni. Līdz šim sportisti fokusējušies uz individuālo darbu, un, kā rāda nacionālā mēroga sacensību rezultāti, sagatavošanās vainagojas ar labiem rezultātiem. Fināla sastāvs Pasaules kausa posmam tiks precizēts 7. jūlijā, bet jau šobrīd ir iezīmējušies līderi, un nav sagaidāmas lielas korekcijas, jāskatās uz to, kurš vēl spēs šajā posmā labāk sagatavoties un iespraukties rollerslēpošanas izlases sastāvā,” stāsta Latvijas junioru slēpošanas izlases treneris Roberts Slotiņš.

"Šogad Madonā Pasaules kausa rollerslēpošanā sezona sākas jau jūlijā, ne augustā, un man ir gandarījums par to, ka kopā ar komandu izdodas šīs sacensības gadu no gada aizvadīt Madonā. Joprojām uzskatu, ka tas ir labs papildinājums slēpotājiem trenēties un gūt sacensību pieredzi arī vasarā. Vienlaikus, arī no organizatoriskā aspekta – tas dod labu pieredzi starptautisku sacensību organizēšanā, kur starptautiskā federācija nosaka zināmas prasības. Šie pasākumi ļauj, arī no šī viedokļa, domāt jau par arvien lielākiem pasākumiem arī ziemā,” tā sacensību organizators un "Smeceres sila" trases vadītājs Gunārs Ikaunieks.

16. jūnijā norisinājās pirmā, nacionālā līmeņa atlase, lai noskaidrotu Latvijas rollerslēpošanas izlases sastāvu. Nākamās atlases gaidāmas 7. jūlijā, pēc kurām tiks pieņemts lēmums par sportistu sastāvu, kas startēs šī gada PK posmos. Pirmais 2024. gada sezonas posms no 17. līdz 21. jūlijam tiks aizvadīts Madonā, Latvijā, otrais posms no 14. līdz 18. augustam Ščučinskā, Kazahstānā, bet trešais, kas būs arī Pasaules čempionāts no 12. līdz 15. septembrim noslēgsies Ziano Di Fiemme, Itālijā.

Pirmais Pasaules kauss rollerslēpošanā Latvijā tika rīkots 2004.gadā - Priekuļos, bet Madonā šogad plānots aizvadīt jau desmito Pasaules kausa posmu, 2019.gadā organizēts pasaules čempionāts. Pērn notikušajā PK posmā Latvijas sportistiem izdevās vairākkārt kāpt uz goda pjedestāla, starp tiem: Lauris Kaparkalējs, Linda Kaparkalēja, Raimo Vīgants.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Koncertuzvedums ATGRIEŽAMIES LATGOLĀ Tukuma TIC
7.jūlijā pulksten 16:00 Kandavas brīvdabas estrādē "Ozolāji" - koncertuzvedums ATGRIEŽAMIES LATGOLĀ. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.06.2024 - 02.07.2024 "Marta & Neftali"  Irlavā Tukuma TIC
No 5. - 7. jūlijam Irlavā tiks svinēti Irlavas pagasta svētki- Irlavas 570. jubileja! Visi tiek aicināti svinēt svētkus kopā ar Saksofonu duetu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.06.2024 - 02.07.2024 "ILGA" & "ROCK SYMPHONY"  Jaunpilī  Tukuma TIC
5.jūlijā plkst. 19:00 Jaunpils pils iekšpagalmā uz skatuves kāps divas leģendāras apvienības: Dailes teātra dziedošie aktieri u.c. | Skatīt vairāk
Vasaras atpūta pie Madonas novada ezeriem Madonas TIC
Pavadi brīvdienas kādā no atpūtas vietām pie mūsu puses ezeriem. Kad gaiss smaržo pēc ezera, draugu sarunām un bērnu smiekliem, vasara ir | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com