Kādus ēdienus var pagatavot no dažādiem alus veidiem Līgo svētku svinībām + RECEPTES

Kādus ēdienus var pagatavot no dažādiem alus veidiem Līgo svētku svinībām + RECEPTES

Alus ir viens no senākajiem un ar tradīcijām apvītākajiem dzērieniem visā pasaulē. Bez tā nav iedomājami arī gaidītākie vasaras svētki Latvijā –  Līgo. Alus daudzveidība ļauj to baudīt ne tikai kā dzērienu, bet arī izmantot kā īpašu sastāvdaļu dažādās ēdienu receptēs, maltītei piešķirot unikālu garšu un smaržu. Gatavojoties Līgo svētkiem, “Maxima Latvija” attīstības tehnologs Dimitrijs Buzmakovs ir izveidojis divas receptes svētku galdam, kā arī pamācību, kā dažādus alus veidus izmantot ēdiena pagatavošanā. Turklāt, lai šos un vēl citus svētku dzērienus iegādātos vēl izdevīgāk, “Maxima Latvija” ir parūpējusies par īpaši zemām cenām svētku laikā.

Alus, tā veidi un izmantošana ēdiena gatavošanā

Lager alus ir viegls un dzidrs – tas ir pasaulē vispopulārākais alus veids. Tā brūvēšanas tradīcijas ir meklējamas Vācijā. Lager alus ir gaišas krāsas, tas ir putaināks nekā citi alus veidi un satur lielāku apiņu piejaukumu, tāpēc garšā tas ir rūgtenāks, bet tam ir relatīvi zems alkohola saturs. Dmitrijs Buzmakovs iesaka Lager alu izmantot, gatavojot uzkodas alus mīklas panējumā. Tāpat tas lieliski papildina ierasto šašlika marinādi.

Ale jeb eils ir tumīgs un rūgtens alus, ko visbiežāk gatavo ātri un lielā karstumā. Tādējādi tas iegūst īpaši rūgtu garšu. No šī alus veida var pagatavot pankūkas, kur pienu, kefīru vai paniņas aizstāj ar alu. Gatavošanas procesā alkohols iztvaiko, līdz ar to tās var ēst arī bērni.

Porter stila alus ir biezs un tumīgs. To gatavo no viegli apgrauzdētiem miežiem un tieši tie dod šim alum raksturīgo tumšo krāsu, patīkamo, tumīgo garšu un šokolādes notis. Porter tipa alu var izmantot liellopa vai jēra gaļas sautēšanā, dažādos sautējumos un mērcēs, kā arī pievienot kēksu vai cepumu mīklai – tas piešķirs iesala un riekstu garšu.

Fritēta uzkoda alus mīklā:

Sastāvdaļas:

50 g eļļa

100 g lager alus

50 g ūdens

150 g milti

3 olu baltumi

Sāls pēc garšas

Pagatavošanas gaita:

1.Traukā ielej eļļu, alu, ūdeni un pievieno miltus. Sastāvdaļas samaisa līdz maisījums ir viendabīgā konsistencē.

2.Mīklai pievieno sāli pēc garšas.

3.Otrā traukā saputo olu baltumus līdz veidojas stingras putas un tās iecilā mīklā.

4 Kad mīkla ir gatava, tajā var apviļāt garneles, sīpolu vai kalmāru gredzenus, zivs gabaliņus vai dārzeņus.

5. Uzkodas jācep lielā eļļas daudzumā vai karstā gaisa fritierī.

Ribiņas alus marinādē

Sastāvdaļas:

1 kg cūkgaļas ribiņas

50 g tomātu mērce

50 g bārbekjū mērce

100 g porter alus

30 g eļļa

10 g ķiploki

Sāls, cukurs, pipari pēc garšas

Pagatavošanas gaita:

1.Traukā pievieno tomātu, bārbekjū mērci, alu, eļļu, sasmalcinātu ķiploku, sāli, cukuru un melnos piparus pēc garšas. Pēc tam visu samaisa.

2.Marinādē pievieno cūkgaļas ribiņas un tās apmaisa.

3. Ribiņas liek ledusskapī un atstāj uz nakti marinēties.

4.Nākamajā dienā ribiņas gatavo uz grila vai cepeškrāsnī līdz mīkla kļūst zeltaini brūna.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.07.2025 - 12.07.2025 Iepazīsti maršrutu:Bauska-Uzvara-Grenctāle Bauskas TIC
Šajā maršrutā, iespējams izzināt apkārtni, kas apvieno vēsturiskas vietas, unikālus atpūtas kompleksus, kultūras mantojumu, aktīvo atpūtu un | Skatīt vairāk
Latvija
"Mājas kafejnīcu dienas" Preiļu novadā Preiļu novada TIC
26. un 27. jūlijā norisināsies “Mājas kafejnīcu dienas” Preiļu novadā. Arī šogad Preiļu novads kuplā skaitā piedalās tradicionālajā | Skatīt vairāk
Latvijas labumi - ābolu sidrs un steiks! Lauku Ceļotājs
Aicinām - ceturtdien, 12. jūnijā no plkst. 14.00 līdz 19.00, garšu ballīte Āgenskalna tirgū! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.06.2025 - 12.07.2025  "Īsa pamācība mīlēšnā" Tukuma TIC
Jaunpils parka estrādē skatītājiem būs iespēja baudīt teatrālu, dzīvespriecīgu un labdabīgi ironisku uzvedumu. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2025 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2025 1st-studio.com