Aicina uz diskusiju «Laivo ar vecmāmiņu ziedu vītnēs»

Aicina uz diskusiju «Laivo ar vecmāmiņu ziedu vītnēs»

Pasākuma mērķis - nodrošināt pozitīvu nestandarta diskusiju vidi daudznacionālas kopienas saliedēšanai risinot spraigas sarunas un radot mākslas priekšmetus piektdien, 14.06.2024., no plkst. 18.00 Gārsenes dzirnavdīķa pludmalē.

Pirmajā pasākuma daļā laivojot notiks starppaudžu diskusija par vietējiem dabas, kultūras un cilvēkresursiem Sēlijā, izceļot senioru dziļās zināšanas par apkārtējo floru un faunu un akcentējot jauniešu tehnoloģiju prasmes sajust dabu caur dažādām tiešsaistes platformām, piemēram, Google lens, LVM aplikāciju, dabasdati.lv.

Pasākuma laikā notiks zināšanu pārnese, veicinot attieksmes maiņu pret aktīvo atpūtu kā visu paaudžu un nacionalitāšu iekļaujošu aktivitāti un stiprinās starppaaudžu komunikāciju caur laivošanas kultūras izzināšanu. Paralēli notiks ieskicējums poļu kultūrā un tradīcijās, kā arī tiks diskutēts par daudznacionālas kopienas līdzpastāvēšanu un sadarbības veidošanu. Diskusijas partneri - poļu biedrība “Rodņik”.

Kā rāda līdzšinējā pieredze laivošanas pasākumu apmeklējums rāda pieaugošu iedzīvotāju interesi par laivošanu senioru vecumā. Aptuveni puse apmeklētāju ir ar iepriekšēju laivošanas pieredzi, puse – bez vai ar nelielu. Dienvidsusējas uzpludinājums (Gārsenes dīķis) ir pilnībā piemērota abām auditorijas daļām – tiem, kas nejūtas droši uz ūdens, tiks nodrošināta iespēja laivot kopā instruktoru pludmales tuvumā, veicot dažādus tehniskus laivošanas vingrinājumus, kas ļauj pārvarēt nedrošību; savukārt tiem, kas jūtas pārliecināti par savām prasmēm – tiem tiks nodrošināts aizraujošs laivošanas maršruts, kas iekļaus ainavu baudīšanu, pīļu māju apmeklēšanu un šķēršļu pārvarēšanu.

Otrajā pasākuma daļā notiks ekoprint meistarklase, sagatavojot no laivošanas laikā ievāktajiem materiāliem (ziediem, lapām, stiebriem), veidojot mākslu uz T-krekliem. Nodarbība rosinās diskusiju par tekstilatkritumu problemātiku, akcentējot lietu otrreizēju izmantošanu un paaudžu mantojuma (zināšanu, lietu un objektu) nozīmi. Vietu skaits ierobežots – pieteikšanās pa tālr. 28616357 (Santa).

Pasākuma notiek projekta ,,Par atsevišķu valsts pārvaldes uzdevumu veikšanu pilsoniskās sabiedrības un starpkultūru sadarbības attīstības un mazākumtautību nevalstisko organizāciju līdzdalības veicināšanas jomā Zemgales reģionā’’, finansēšanas līguma Nr.2.5-11-206.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
NE-parastumi Madonas novadā Madonas TIC
Seriāls par "NE parastām" Madonas novada tūrisma vietām dodas uz Ērgļu pusi, aicinot izsaukt Džinu un nakšņot hipsterīgā brīvdienu mājā. | Skatīt vairāk
Latvija
Zvejnieksvētki Lapmežciemā - 13.07 Tukuma TIC
Svētku koncerts un jautra atmosfēra kopā ar Aināru Bumbieri, dziedošajiem aktieriem, Ivo Fominu, "Papīra lidmašīnām" u.c. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.05.2024 - 29.06.2024 ROKA DZIESMU SVĒTKI | Džūkstē Tukuma TIC
29. jūnijā pie Džūkstes Kultūras nama pirmie “ROKA DZIESMU SVĒTKI” sadarbībā ar Latvijas Rokmūzikas Asociāciju. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.06.2024 - 30.06.2024 Piedzīvo mākslas burvību izstādēs TUKUMĀ Tukuma TIC
Tukuma novads aicina mākslas cienītājus un kultūras entuziastus jūnijā apmeklēt daudzveidīgās izstādes | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Jēkabpils novada TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com