Latvijas Dabas muzejā izstāde „Zemenes un puķzirņi”

Tikai trīs dienas, no 2. līdz 4. jūlijam, Latvijas Dabas muzejā izstādē būs apskatāmas Latvijā audzētas zemenes un puķzirņi, ko piedāvā Rīgas Dārzkopības un biškopības biedrība. Izstādes atklāšana 2. jūlijā plkst. 12.00.

Izstādē virmojošā saldā un kārdinošā smarža vilina apmeklētājus aplūkot un novērtēt vismaz 50 dažādu šķirņu zemenes no a/s „Pūres dārzkopības izmēģinājumu stacija”, z/s „Vīnkalniņi” un Jāņa Aldermaņa dārzniecības – gan labi zināmas un jaunas šķirnes, gan arī perspektīvus hibrīdus. SIA “Melnalkšņi ET” īpašnieks Juris Švarcs izstādē piedalīsies ar īpašu piedāvājumu – lai nodrošinātu zemeņu ražu ilgākam laikam – izmantot saldētos (frigo) zemeņu stādus. Ievērības cienīgas ir arī mēnešzemenes, kuru ogas ir līdzīgas meža zemenēm – nelielas, ļoti smaržīgas un gardas, un kuru ražu var baudīt visu vasaru.

Z/s „Jaunpelši” izstādes apmeklētājus priecēs ar gaisīgu krāsu un smaržu puķzirņiem. Izstādi papildinās arī dažādu šķirņu pelargonijas no Jāņa Aldermaņa dārziem.

Ir sākusies vasara un tieši zemenes ir tās, ar kurām varam uzsākt ikgadējo ogu kūri. Zemenes ir ne vien smaržīgas un garšīgas ogas, bet arī vērtīgs vitamīnu avots, jo tās satur daudz C vitamīna un ir bagātas ar mangānu un šķiedrvielām, tāpēc ir ļoti ieteicama un garšīga piedeva vasaras ēdienkartei.

Izmantosim šo brīdi un izvēlēsimies uzturā tieši Latvijā audzētās zemenes, jo tās ir visskaistākās, visgaršīgākās, vissmaržīgākās un visveselīgākās!

Izstādes apmeklētāji aicināti izmantot iespēju arī iegādāties ogas, mēnešzemeņu stādus un puķzirņu sēklas, saņemt speciālistu konsultācijas un padomus, un vienlaikus veldzēties puķzirņu un pelargoniju skaistumā.

Ieejas maksa: 1 Ls; 0,70 Ls; 0,50 Ls.

Izstādes darba laiki:

2. jūlijā 12.00 – 18.00

3. un 4. jūlijā 10.00 – 17.00

Sīkākai uzziņai: Gunta Lāce, Rīgas Dārzkopības un biškopības biedrības valdes priekšsēdētāja, 29173638

 

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Dodies garšu ceļojumā Latgalē Latgale.travel
Rēzeknes un Ludzas Mājas kafejnīcu dienas jau šajā nedēļas nogalē! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.07.2024 - 07.07.2024 Ķēniņa Tālivalža svētki Trikātā Valmieras novada Tūrisma pārvalde
6.jūlijā no pl.11.00 aicinām uz Ķēniņa Tālivalža svētkiem Trikātā, kas būs piepildīti ar viduslaiku tematiskām un sportiskām aktivitātēm. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.07.2024 - 08.07.2024 Austeru vakars ar dzīvo mūziku plkst.18:00 Jurmala Golf Club & Hotel
Padari savu vasaru vēl krāšņāku 6. jūlijā būsi sirsnīgi gaidīts Jurmala Golf Club & Hotel nogaršot izsmalcinātas austeres un gardu vīnu dzīvās | Skatīt vairāk
Aviobiļešu izpārdošana! SKY24.LV
Vairāk kā 50 galamērķi // ceļošanas periods līdz 31.05.2025. | Skatīt vairāk
no 69 EUR
Uzņēmumi


Biznesa augstskola Turība
,


Ventspils TIC
,


Nikos Travel
,


Novatours
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com