Tautas tradīciju uzplaukums Jūrmalā

2009.gada 18. jūlijā, Jūrmalā tiks svinēta Latvijas piejūras pilsētu vidējās paaudzes tautisko deju festivāla „Soļi smiltīs” desmitgade, uz kuru tiek aicināti visi skatītāji, kam tuvas ir latviskās un citu tautu dejas.

Šogad festivālā piedalīsies 22 kolektīvi no visas Latvijas. Plkst.10.30 Horna dārzā pie Majoru kultūras nama Jomas ielā 35 notiks festivāla atklāšanas koncerts un dalībnieku fotografēšanās, veidojot uzrakstu „Soļi smiltīs”. Plkst.11.30 Majoru pludmalē festivāla dalībnieki piedalīsies sportiskās un radošās aktivitātēs. No plkst.15.00 līdz 17.00 piecos laukumos notiks ielu koncerti Majoros un Kaugurciemā. Bet plkst.17.30 festivāla dalībnieku svētku gājiens „Ņem to kurpīt’” no Dzintaru koncertzāles dosies uz Horna dārzu, kur plkst.18.30 sāksies dižkoncerts „Desmit soļi smiltīs”. Projekta vadītāja Dace Kalēja aicina jūrmalniekus arī uz svētku balli pēc koncerta, kurā uzstāsies jūrmalnieks, leģendārās grupas „Menuets” solists un komponists Adrians Kukuvass.

Pirmais festivāls „Soļi smiltīs”, ko organizēja Jūrmalas vidējas paaudzes tautisko deju kolektīva „Tapa” vadītāja Dace Kalēja, savu jubileju atkal svin mājās, pirms tam gadu pa gadam apceļojis visas lielākās Latvijas piejūras pilsētas.

Ar katru gadu Jūrmalā notiek arvien vairāk kultūras pasākumu, kuros piedalās dažādu žanru tautas mākslas kolektīvi, tādējādi popularizējot latviešu tautas kultūru jūrmalniekiem un pilsētas viesiem. Interesi par to apliecina tautas kolektīvu un skatītāju lielā atsaucība. Pasākumi tiek organizēti ar Jūrmalas pilsētas domes iniciatīvu un atbalstu. Festivāla „Soļi smiltīs” organizēšanas atbalstam Jūrmalas pilsētas dome šā gada budžetā bija paredzējusi 2500 latus.

Jau vasaras sākumā Dzintaru koncertzālē notika Latvijas labāko tautas deju ansambļu koncerts „Deju pavasaris Jūrmalā”, tam sekoja V Jauniešu koru populāras mūzikas lielkoncerts “Dziedam Jūrmalā!” ar profesionālu džeza mākslinieku un solistu piedalīšanos, Jāņu ielīgošana ar visas Latvijas koklētāju ansambļu piedalīšanos Dzintaru koncertzālē un Majoru pludmalē, Jomas ielas svētku koncerts „Veltījums Jūrmalai” un 6.augustā Jūrmalā tiks atklāts starptautiskais deju festivāls „Sudmaliņas”.

„Tautas tradīcijas ir neatņemama mūsu kūrorta sastāvdaļa,” norāda Jūrmalas pilsētas domes Kultūras un sporta nodaļas vadītāja Gunta Liepiņa. „Arvien vairāk pilsētas iedzīvotāju iesaistās dažādu tautas kolektīvu darbībā. Tautas deju kolektīvu un koru sniegums apliecina nākotnes mērķu sasniedzamību - kļūt par labākajiem tautas mākslas kolektīviem Latvijā. Tautas mākslas tradīciju saglabāšana un izkopšana ir arī viena no nesen pieņemtās Jūrmalas kultūrvides attīstības stratēģijas sastāvdaļām.”

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.06.2024 - 06.07.2024 Festivāls "JAUDĪGI AR SAVĒJIEM" Tukuma TIC
6.jūlijā festivālā "Jaudīgi ar savējiem" dzīvā mūzika Šlokenbekas muižas pagalmā skanēs visas dienas garumā! Dakota, Tumsa, Opus pro un citi. | Skatīt vairāk
Agrās rezervēšanas piedāvājumi! Estravel Latvia
Ieplānojiet atvaļinājumu eksotiskā galamērķī - uzsildiet ziemu! | Skatīt vairāk
no 619 EUR
Ziemeļkipra - pagarini vasaru! Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri un 7 naktis viesnīcā ar izvēlēto ēdināšanas programmu / Augusts - oktobris | Skatīt vairāk
no 427 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.06.2024 - 12.07.2024 Pludmales ballīte austrumu noskaņās Baltic Beach Hotel & SPA
12. jūlijā garda ēdiena un labas izklaides cienītājus aicinām uz “Beach Bar & Grill”, kur lieliem un maziem viesiem piedāvāsim aizraujošu garšu | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Jūrmalas TIC
,


Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
,


Hotel Jūrmala SPA
,


Baltic Beach Hotel & SPA
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com