Briselē notiks Mazie Dziesmu svētki

Šā gada 17. aprīlī pulksten 18.00 Briseles koncertzālē Espace Senghor notiks Briseles latviešu kora 5 gadu jubilejai veltīts koncerts. Iecerēts, ka pasākums izvērtīsies par savdabīgiem maziem latviešu Dziesmu svētkiem Briselē, jo koncertā uzstāsies arī Londonas latviešu koris, Īrijas latviešu koris eLVē un folkloras grupa Dzērves no Luksemburgas.

Koncertā Briseles latviešu koris priecēs klausītājus ar latviešu koru mūziku, popularizējot latviešu kultūru un koru mūzikas dziļās tradīcijas. Ar īpašiem priekšnesumiem uzstāsies arī Briseles latviešu bērnu vokālais ansamblis un Briseles latviešu deju kopa.

Šogad aprit 5 gadi kopš Briseles latviešu kora dibināšanas. Pastāvēšanas laikā koris pulcinājis dažāda vecuma dziedošos latviešus no visas Beļģijas. Korī dzied pārstāvji no Eiropas Savienības institūcijām, NATO, kā arī trimdas latvieši un viņu ģimenes locekļi – gan cilvēki ar muzikālo izglītību, gan arī vienkārši dziesmas mīļotāji. Laika gaitā korim pievienojušies arī citu tautību dziedātāji – beļģi, nīderlandieši, dāņi un zviedri. Kopumā korī dziedājuši ap 100 cilvēku, bet pašlaik pamatsastāvā ir aptuveni 40 dziedātāju.

Kopš dibināšanas kora diriģente ir Gita Pāvila: „Kopīgās darbošanās pirmās piecgades dzimšanas dienas svinības nes milzīgu gandarījumu. Tā kā mūsu kolektīvs ir ļoti mainīgs, mums nav uzstādīti konkrēti profesionāli mērķi. Mēs sanākam kopā, lai smeltos latviešu mūzikā to smalko, izjusto stīgu, kas mums ikdienā, pavadot nedēļu svešā mēlē, bieži pietrūkst. Kad jūtu, ka katrs korists izbauda šīs sajūtas, tad mans personiskais un arī profesionālais uzdevums ir paveikts.”

Koris regulāri sniedz koncertus gan latviešu, gan vietējai publikai, kā arī pārstāv Latviju dažādos pasākumos – koncertē Latvijas Valsts svētku svinībās, Eiropas Komisijas Mūzikas klubā, Briseles Welcome Fair izstādē, kā arī ielīgo Jāņus Beļģijas pļavās, rādot latviskās tradīcijas Beļģijas draugiem. Koristi ar lepnumu atceras 2006. gadā sniegto koncertu prestižajā Briseles klasiskās mūzikas zālē Palais des Beaux Arts, bet emocionālākā bija uzstāšanās Dziesmu svētkos 2008. gadā. Par paveikto stāsta Gita Pāvila: „Neatstāj vienaldzīgu vietējo klausītāju izbrīns par latviešu entuziasmu, gribu muzicēt un vēlmi sanākt kopā. Mums pašiem, muzicējot domas aiziet līdz Latvijai – līdz bērnībai, pirmajai bērnudārza mūzikas audzinātājai, skolas korītim, līdz Dziesmu svētkiem. Un tad mēs saprotam, cik bagāti esam!”

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Jaunmoku pils aicina uz Dārza svētkiem Jaunmoku pils
21. jūlijā Jaunmoku pilī tradicionāli, pašā vasaras plaukumā, norisināsies viens no gada gaidītākajiem notikumiem – Dārza svētki. Šogad, | Skatīt vairāk
Grand Voyage - Garie kruīzi rudenī Estravel Latvia
Eiropas ostas - Salas - Brazīlijas pilsētas - Maiami... Garo kruīzu piemēri šim rudenim. // no 14 naktīm | Skatīt vairāk
no 847 EUR
Taizemes kulinārā pieredze! Estravel Latvia
Labākai dzīvei, enerģijai un aizraujošam piedzīvojumam - Īpašas tūres un kulinārijas meistarklases Taizemē! | Skatīt vairāk
no 363 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.07.2024 - 06.07.2024 Atpūtas un izklaides vietas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Ieplāno pasākumu kādā no Liepājas atpūtas un izklaides vietām! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com