Studenti Svētes palienē atklās dabas un putnu vērošanas torni

03.06.2010 pulksten 15.30 Jelgavas novadā, dabas parkā „Svētes paliene” Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Lauku inženieru fakultātes (LIF) studenti un viņu domubiedri, kuri iesaistījušies Eiropas Savienības (ES) programmas „Kultūra 2007 – 2013” atbalstītā starptautiska projekta „Ainavas mākslinieciskā transformācija” ieviešanā, atklās pašu projektēto un uzbūvēto dabas un putnu vērošanas torni.

Minētā projekta mērķis ir veicināt mākslas objektu pielietošanu Eiropā maz zināmās kultūrvēsturiskās teritorijās, palielināt topošo speciālistu un jauno mācībspēku informētību un sadarbību tādās nozarēs kā arhitektūra, ainavu arhitektūra, arheoloģija un māksla.

Projektā pārstāvētas septiņas dažāda profila augstskolas no Portugāles, Francijas, Spānijas, Itālijas, Īrijas, Lielbritānijas un Latvijas. Turklāt katra no augstskolām projektā darbojas pēc atsevišķa aktivitāšu scenārija. LLU, piemēram, sadarbībā ar Jelgavas pašvaldību attīsta jaunas idejas pilsētbūvniecības un tūrisma attīstības kontekstā, balstoties uz mākslas, dabas un kultūrvēsturisko mantojumu.

Dabas un putnu vērošanas torņa izveide NATURA 2000 objektā – Svētes palienes dabas parkā, kas robežojas ar Jelgavu, ir tikai viena no daudzajām idejām, ko LIF, galvenokārt Ainavu arhitektūras un plānošanas studiju programmas studenti, piesaistot arī citu augstskolu studentus, realizē savā pilsētā un tās apkaimē.

Jaunā skatu torņa autors ir jelgavnieks Ansis Liepa, kurš augstāko izglītību ieguvis datora dizainā, bet patlaban studē tēlniecību Latvijas Mākslas akadēmijas maģistrantūrā un strādā Jelgavas Mākslas skolā. Tornis, uz kura vienlaicīgi var uzturēties astoņi dabas vērotāji, ir piecus metrus augsts, bet tā platforma veido trīsstūri, kura vienas malas garums ir četri metri.

Skatu tornis atradīsies Lielupes labajā krastā tūristiem viegli sasniedzamā vietā, mazliet vairāk nekā pāris simtu metru attālumā no Jelgavas – Kalnciema šosejas, iepretī pagriezienam uz Valgundes Pareizticīgo sieviešu klosteri, nesasniedzot maršrutu autobusu pieturvietu „Mauriņi”.

Dabas parks „Svētes paliene” Valgundes un Līvbērzes pagastā ir izveidots 2004. gadā un tas aizņem 931 ha lielu platību. Tā ir regulāri applūstoša teritorija, izcila atpūtas un barošanās vieta putnu pavasara migrācijas ceļā, kā arī īpaši nozīmīga ligzdošanas vieta globāli apdraudētajai putnu sugai – griezei. Parkā sastopamas trīs īpaši aizsargājamas augu un 45 putnu sugas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Agrās rezervēšanas piedāvājumi! Estravel Latvia
Ieplānojiet atvaļinājumu eksotiskā galamērķī - uzsildiet ziemu! | Skatīt vairāk
no 619 EUR
Ģimeņu diena Sajūtu parkā  Valmieras novada Tūrisma pārvalde
Sestdien, 29. jūnijā, plkst. 12.00-15.00, aicinām uz piedzīvojumiem un aizraujošām nodarbēm bagātu dienu “Sajūtu parkā” Ģimeņu dienas ietvaros! | Skatīt vairāk
Senās mūzikas festivāla noslēguma koncerts Bauskas TIC
Senās mūzikas festivāla noslēguma koncerti Rundāles pilī. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Dobeles novada TIC
,


Limbažu TIC
,


Zemgales Tūrisma asociācija
,


Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com