Teātra observatorija piedāvā jaunu iestudējumu [1]

GP Teātra observatorija piedāvā jaunu iestudējumu „Mašīnrakstītājas”. Jaunā Gaļinas Poļiščukas režisētā izrāde pirmizrādi piedzīvos 29.01.2011. Galvenās lomas tajā atveido divi talantīgi Teātra observatorijas aktieri – Maksims Šahovičš, kurš ir arī viens no labākajiem režijas, skandalozā Romāna Viktjuka, studentiem, un Olga Gaļamova. Abi ir Krievijas Teātra Mākslas akadēmijas (ГИТИС) R.Viktjuka aktieru kursa absolventi, kas tikai apliecina jauniešu talantu un profesionalitāti. Izrāde skatāma krievu valodā.

Jaunā izrāde “Mašīnrakstītāja” ir par to kā nespējam izlemt, spert soli, ietekmēt savu likteni. „Mēs iekāpsim vilcienā un aizbrauksim tālu... tālu” - vairākas reizes sev atkārto lugas varonis Pols, bet tā arī to neizdara. Laiks iet un tikai galva paliek sirmāka un sirmāka. Tas ir stāsts par to, ka cilvēki baidās, izmainīt savas dzīves ritējumu un labāk sadzīvo ar esošo, jo tas ir pierastāk, zināmāk, bet... ne vieglāk. Tas nav viegli ne pašam, ne apkārtējiem.

Gaļina Poļiščuka, izrādes „Mašīnrakstītājas” režisore: „Tā ir saruna visas dzīves garumā. Dzīve, kura paiet mums garām, bet sapņi tā arī paliek tikai sapņi. Sieviete un vīrietis strādā nelielā kantorī, viņa – vientuļa, viņam – sieva, kuru nemīl, viņi kopā varēja būt laimīgi, varēja darīt darbu, kas patīk, varēja ceļot un baudīt dzīvi... varēja... Tas ir ļoti cilvēcisks stāsts un katrs no mums var atrast kaut ko kopīgu ar tā varoņiem. Man ir liels gandarījums par abiem galveno lomu atveidotājiem, jauniem aktieriem, Maksimu un Olgu. Viņi šo stāstu padarījuši emocionāli piesātinātu, spilgti parādot tās šaubas, bailes un pārdzīvojumus, kas pārņem cilvēkus, atturot viņus vēlmes mainīt savu dzīvi.”

Vai esam tik drosmīgi un spējam pagrieztu muguru pelēkajai ikdienai un rutīnai? Vai ir iespējams lauzt sevi un pārkāpt savām bailēm, lai mainītu savu dzīvi... dzīvotu nevis izdzīvotu? Tie ir jautājumi, kurus, skatoties izrādi, uzdos sev ikviens un uz kuriem atbildes rast centīsies arī lugas galvenie varoņi. Vai viņiem izdosies? To varēsiet uzzināt noskatoties izrādi.

Tāpat janvārī Teātra observatorija piedāvā noskatīties arī citus iestudējumus: „Lidojums”, „Ilgu tramvajs” un „Zālamana pēdējā mīla”. Klubā „Absinta stunda – patiesības stunda”, Karīnas Tatarinova skatītājiem izpildīs krievu romances no mūsu mīļākajām kinofilmām, tajā pašā laikā arī uzturot dialogu ar skatītājiem, daloties savās atmiņās, izjūtās un piedzīvotajā.

Lielākoties biļetes uz janvāra izrādēm jau izpirktas, tāpēc tiem, kuri vēlas tās iegādāties jāpasteidzas. Biļetes uz izrādēm var iegādāties „Biļešu Serviss” kasēs vai http://www.bilesuserviss.lv/.

Par aktieriem

Olgas Gaļimovas līdz šim nozīmīgākās lomas: Sieviete izrādē „Hloja” (United Intimacy teātra grupa), Aktrise izrādē „Spītnieces savaldīšana” (Latvijas Nacionālais teātris), True izrādē „Svētās asinis” (Teātra Observatorija, pirmizrāde Oslo).

Maksima Šahoviča nozīmīgākās lomas Teātra observatorijas izrādē: Klibais Suns izrādē "Absints", Onkulis un citi izrādē "Ja tevis nebūtu. Kabīrija Raimonda Paula melodijās", Mīļotais izrādē "Kā kļūt slavenai", Pablo izrādē "Ilgu tramvajs", savukārt Latvijas Nacionālajā teātrī Petručio lomaizrādē „Spītnieces savaldīšana”.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Inga 01/18/2011 11:42 Pirmizrādes datums nav sajaukts? Tiešām oktobrī?

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Svētku centrālā skatuve BRĪVĪBAS LAUKUMĀ Tukuma TIC
Tukuma svētku skaļā atklāšana notiks piektdienas - 19.jūlija vakarā no pulksten 19:00 pašā pilsētas centrā - Brīvības laukumā, | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.06.2024 - 07.07.2024 Bauskas novadā "Mājas Kafejnīcu dienas" Bauskas TIC
Ieplāno savlaicīgi: vasaras garšu piedzīvojums Bauskas novadā jau pavisam drīz – Mājas Kafejnīcu dienas 27. un 28. jūlijā! | Skatīt vairāk
Aizvadi vasaru "SAULI TVEROT" Cēsu novadā! Cēsu TIC
Jaunajā Cēsu novada vasaras ceļvedī ir apkopotas idejas neaizmirstamiem piedzīvojumiem, jautrām aktivitātēm un daudz kā cita noderīga! | Skatīt vairāk
Atpūties Junior Suite 304 ar skatu uz Domu Dome Hotel
Atpūties Junior Suite 304. 🗝️ ar vannu un skatu uz Doma katedrāli. ✨ | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Kaļķu vārti
,


Novatours
,


Rija Domus Hotel
,


Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com