Starptautiskajā tūrisma gidu dienā interesentus aicina iepazīt Valmieru

19.02.2011 atzīmējot Starptautisko tūrisma gidu dienu, Vidzemes Augstskolas tūristu gida studiju programmas studenti kopā ar Valmieras muzeju aicina valmieriešus un pilsētas viesus iepazīt Valmieru tematiskā ekskursijā «Valmieras puikas. Iepazīsti Valmieru kopā ar Pāvilu Rozīti».

Interesenti aicināti pulcēties pie Vidzemes Augstskolas (Cēsu ielā 4) plkst. 12:00. Kā informē Vidzemes Augstskolas studente Maija Adata, ekskursijas dalībniekiem būs iespēja iepazīt nozīmīgas vietas Valmieras pilsētā, kā arī īpašās vietas, kas minētas Pāvila Rozīša romānā «Valmieras puikas». Ekskursijas dalībnieki aicināti ģērbties atbilstoši laika apstākļiem.

Pasākums noslēgsies ar virtuālo ekskursiju Valmieras muzejā, kur vēstures nodaļas vadītāja Ingrīda Zīriņa piedāvās ceļot laikā ar «Valmieras puikām» un stāstīs par romāna galvenajiem varoņiem, Valmieru 20. gadsimta sākumā un laiku, kad Valmierā mācījās pats romāna autors. «Ņemot vērā laika apstākļus, pirmo prezentāciju muzejā piedāvāsim jau no plkst. 12:00 līdz 13:00. Ja interesentu būs ļoti daudz, piedāvāsim arī otru prezentāciju no plkst. 13:00 līdz 14:00,» informē Valmieras muzeja vēstures nodaļas vadītāja Ingrīda Zīriņa. Dalība pasākumā ir bez maksas.

Atzīmējot Starptautisko tūrisma gidu dienu, Vidzemes Augstskolas studenti tematiskās ekskursijas piedāvās arī svētdien, 20. februārī. Plkst. 10:00 interesenti aicināti piedalīties foto orientēšanās aktivitātē «Valmiera senajās bildēs» (tikšanās pie saules pulksteņa Dzirnavu ezeriņa krastā), savukārt plkst. 12:00 ikviens aicināts piedalīties izzinoši jautrā un sportiskā pasākumā «Baiļu stāsts» (tikšanās pie Baiļu kafejnīcas).

Starptautiskā tūrisma gidu diena pasaulē tiek atzīmēta kopš 1980. gada. Tās mērķis ir popularizēt tūrisma gidu profesiju, iepazīstināt interesentus ar kultūrvēsturiskiem objektiem, notikumiem un neparastiem maršrutiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Tūrisma karte "Iepazīsti kaimiņus Zemgalē" Bauskas TIC
“Iepazīsti kaimiņus Zemgalē!” – tūrisma maršruts un karte ģimenēm ar bērniem! | Skatīt vairāk
Latvija
Tukuma novada piekrastes naktsmītnes Tukuma TIC
Te būs saraksts ar naktsmītnēm no Bērzciema līdz pašam Bigauņciemam! | Skatīt vairāk
Jūnija vidū Bauskā uzsāks ceļu remontu! Bauskas TIC
Jūnija vidū uzsāks Kalna un Zaļās ielas seguma atjaunošanas un rotācijas apļa izbūves darbus | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Vidzemes Tūrisma asociācija
,


Limbažu TIC
,


Liepupes muiža
,


Valmieras novada Tūrisma pārvalde
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com