Lielā Ģilde visus aicina uz rokoperu

07.04.2011 plkst. 19:00 Lielajā Ģildē Pavasara festivāla «Windstream» ietvaros Profesionālais pūtēju orķestris «Rīga» aicina uz latviešu rokoperu koncertu Rock’n’Opera. Koncertā piedalīsies solisti Ance Krauze, Annija Putniņa, Zigfrīds Muktupāvels un Daumants Kalniņš, orķestris «Rīga», kamerkoris «Ave Sol» un diriģents Raitis Ašmanis.

Koncerts Rock'n'Opera dos ieskatu latviešu rokoperu vēsturē. Pirmajā daļā orķestris «Rīga», kamerkoris «Ave Sol» un populārie dziedātāji – Ance Krauze, Zigfrīds Muktupāvels un Daumants Kalniņš izpildīs fragmentus no Jāņa Lūsēna Mistērijas par sapni un īstenību «Sapnis un mīlestība». Šis skaņdarbs ir komponista Jāņa Lūsēna un dzejnieces Māras Zālītes kopdarbs, kas tika nodots publikas vērtējumam 2003. gadā Doma laukumā sakarā ar referendumu par Latvijas iestāšanos Eiropas Savienībā. Orķestra un kora izpildījumā skanēs arī fragmenti no pirmās latviešu rokoperas «Ei, jūs tur». Šī rokopera ir komponista Imanta Kalniņa un dzejnieka Viktora Kalniņa (Vika) kopdarbs, kas savu pirmatskaņojumu piedzīvoja 1984. gadā ar Ievu Akurāteri (Keitī) un Raimondu Bartašēviču (Viņš) galvenajās lomās, ar leģendārās rokgrupas «Pērkons» un kamerkora «Ave Sol» piedalīšanos.

Koncerta otrajā daļā izskanēs komponista Zigmāra Liepiņa un dzejnieces Māras Zālītes rokoperas «Lāčplēsis» fragmenti. Tā sacerēta un pirmatskaņota Trešās atmodas laikā 1988. gadā, un gadu gaitā melodijas un dziedājumi no šīs rokoperas ir guvuši lielu popularitāti. Rokoperas oriģināluzvedumā Zigfrīds Muktupāvels dziedāja Līkcepures lomu, bet šoreiz izdziedās Lāčplēša solodziedājumus un duetus ar Laimdotu – Anniju Putniņu. Lielvārža muzikālajā tēlā iejutīsies Daumants Kalniņš. Pirmo reizi pārlikumā pūtēju orķestrim skanēs tautā iemīļotie rokoperas fragmenti – «Uz krustcelēm», «Tu raudi», «Tas ir laiks», «Latvju zeme vaļā stāv», «Atgriešanās».

Biļetes uz koncertu iespējams iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv. Biļetes cena no Ls 3 līdz Ls 10. «Biļešu paradīzes» kasēs, uzrādot apliecību, pieejamas atlaides pensionāriem un studentiem.

Ar devīzi Mosties un atceries, dzirdi un baudi! Pavasara festivāls WINDSTREAM risinās jau otro reizi – no 20. marta līdz 25. aprīlim dažādās Rīgas koncertzālēs.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Tukuma novada svētki TIEKAMIES TUKUMĀ! Tukuma TIC
Šovasar no 18. līdz 21. jūlijam Tukumā svinēsim Novada svētkus “Tiekamies Tukumā!” Svētku laikā tiksimies Brīvības laukumā un vairākās citās | Skatīt vairāk
Latvija
Zvejnieksvētki Lapmežciemā - 13.07 Tukuma TIC
Svētku koncerts un jautra atmosfēra kopā ar Aināru Bumbieri, dziedošajiem aktieriem, Ivo Fominu, "Papīra lidmašīnām" u.c. | Skatīt vairāk
Tūrisma karte "Iepazīsti kaimiņus Zemgalē" Bauskas TIC
“Iepazīsti kaimiņus Zemgalē!” – tūrisma maršruts un karte ģimenēm ar bērniem! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.06.2024 - 07.07.2024 Baleta kamerfestivāls KURZEMES KLASIKA 202 Tukuma TIC
Jau trešo reizi vasaras vidū - 7.jūlijā Jaunmoku pilī uzplauks starptautiskais baleta kamerfestivāls “Kurzemes klasika 2024”.​Pasākumu vadīs | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel
,


Jūrmalas TIC
,


SIXT Latvija
,


Biznesa augstskola Turība
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com