Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas tornis – starptautiska konkursa laureāts

2011.gads Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas tornim bijis darbīgs un notikumiem bagāts – aizvadīti daudzi pasākumi, uzņemti nozīmīgi viesi, kopā ar pilsētniekiem svinēti svētki. Atjaunoto Jelgavas Torni un tā darbu atzinīgi ir novērtējuši arī eksperti - pagājušajā gadā tika saņemta Kultūras mantojuma gada balva un gada balva dizainā. Savukārt pašā gada nogalē Tornis veiksmīgi startēja Baltijas pilsētu savienības organizētajā konkursā „Veiksmīgākais tūrisma produkts 2011”, kur ieguva trešo vietu.

Kā atzīst Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa pārstāvji, godalgotas vietas iegūšana starptautiskā konkursā ir nozīmīgs sasniegums, kas norāda - Jelgavas pilsētas darbs ir ticis novērtēts un tās tūrisma piedāvājums var būt konkurētspējīgs arī starptautiskā mērogā. Šādas atzinības sniedz papildus stimulu turpināt attīstību un pilsētas viesiem aizvien piedāvāt jaunas un inovatīvas tūrisma iespējas.

Par konkursu. Baltijas Pilsētu savienība dibināta 1991.gada septembrī un apvieno 106 pilsētas (t.sk. Jelgavu) no desmit valstīm Baltijas jūras reģionā. Katru gadu savienība izsludina konkursu “Tourist hit of the season”, kura mērķis ir noteikt labāko tūrisma produktu, vietu, pasākumu vai ideju konkrētajā gadā, tādējādi popularizējot Baltijas Jūras reģionu kā tūrisma galamērķi. Labākais tūrisma produkts tiek noteikts, balstoties uz vairākiem kritērijiem, tajā skaitā, atbilstību Baltijas pilsētu savienības mērķiem, rīkotajiem kultūras pasākumiem, apmeklētāju skaita un tml. 2011.gada konkursā pirmo vieto ieņēma kultūras tramvajs, kas vasarā kursēja pa Liepājas ielām un iepazīstināja tās iedzīvotājus un viesus ar Liepājas kultūras vērtībām un tradīcijām. Otrajā vietā ierindojās Lebas pilsētas (Polija) vēstures centrs, savukārt trešajā vietā– Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas tornis.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
īpašs ģimenes piedāvājums Bellevue Park Hotel Riga
Īpašais ģimenes piedāvājums! | Skatīt vairāk
Latvija no 150 EUR
NE-parastumi Madonas novadā Madonas TIC
Seriāls par "NE parastām" Madonas novada tūrisma vietām dodas uz Ērgļu pusi, aicinot izsaukt Džinu un nakšņot hipsterīgā brīvdienu mājā. | Skatīt vairāk
IGO Cepļa ceturtdienu koncerti jūlijā Bauskas TIC
Igo Mūzikas un mākslas Centrs CEPLIS ieskandina jūlija mēnesi ar ceturtdienu vakara koncertiem! | Skatīt vairāk
CHRIS NOAH akustiskais koncerts Jaunpilī Tukuma TIC
Koncerts uz ezera! 13. jūlijā, plkst. 05:00 | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com