Dziesmu un Deju svētku programma - 7. jūlijs

7. jūlijā plkst. 9.45 no Rīgas Latviešu biedrības nama sāksies pūtēju orķestra Karoga gājiens, kura laikā līdz Brīvības piemineklim tiks nests Līgo karogs, Deju svētku karogs un XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku karogs. Karogu nesējus pavadīs 1000 pūtēju orķestru mūziķi, veidojot Dziesmu svētku vēsturē skaitliski lielāko pūtēju orķestri.

Ievērojot vairāk nekā gadsimtu senu tradīciju, Līgo karogs ticis nests visos aizvadītajos 24 Dziesmu svētkos: pirmo svētku svinīgajā aktā Baumaņu Kārļa skaņdarba “Dievs, svētī Latviju” pirmatskaņojums idejiski sasaistījies ar Rīgas Latviešu biedrības sagatavoto dāvanu – Leipcigā īpaši šūdinātā Līgo karoga pasniegšanu. Karoga dāvinātāju vēlēšanās bijusi, lai karogs allaž glabātos Rīgas Latviešu biedrībā un svētku reizēs vienmēr tiktu nests svētku parādes gājienu priekšgalā.

Plkst. 10.00 pie Brīvības pieminekļa tiks pasniegtas XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku Lielās balvas, kuras pasniegs:

Senioru korim – Valsts prezidents Andris Bērziņš

Vīru korim – Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa

Sievu korim – Ministru prezidents Valdis Dombrovskis

Jauktajam korim – Kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende

Jauniešu deju kolektīvam – Valsts prezidents Andris Bērziņš

Vidējās paaudzes deju kolektīvam – Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa

Senioru deju kolektīvam – Ministru prezidents Valdis Dombrovskis

Pūtēju orķestrim – Kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende

Mazākumtautību kolektīvam  - Valsts prezidents Andris Bērziņš

Tautastērpu skates laureātam - Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa

Pēc apbalvošanas plkst. 10.15 ceļā dosies Svētku gājiena dalībnieki. Gājiena sākums ir Zigfrīda Annas Meierovica bulvāra un Smilšu ielas stūrī pie Bastejkalna, kur atradīsies Lattelecom Uzgavile.lv sveicēju video ekrāns un Rīgas domes sveicēju tribīne. Gājiena sākuma posmā gar Bastejkalnu ir izvietotas 25 Dziesmu svētku laika zīmes, kurās iegrebti svētku gadskaitļi un Ausekļa vārdi, kas skan Jāzepa Vītola komponētajā Gaismas pilī – Dziesmu svētku simbolā.

Gājiena secība: šeit.

Tālāk ceļš vedīs gar Brīvības pieminekli un pa Brīvības ielu līdz Dailes teātrim, kur pa vidu (Dzirnavu iela) gājienu sveiks pūtēju orķestri, bet pie Dailes teātra folkloras kopas, kā arī svētku virsvadītāji, virsdiriģenti un valsts amatpersonas. Dziesmu svētku gājiens ir svētku kulminācija pilsētvidē. Tajā piedalās gan svētku dalībnieki, gan organizētāji. Svētku dalībnieku gājiens turpināsies līdz plkst. 15.00. Tas būs skatāms ne tikai klātienē, bet arī tiešraidē LTV1 (gājiena tiešraide no Brīvības pieminekļa) un LTV7 (tiešraide ar intervijām un reportāžām no Dailes teātra), kā arī tiešstraumē un pēc raidījuma demonstrējuma www.ltv.lv. 

Dziesmu svētku lieldraugs Lattelecom aicina atsūtīt savu sveicienu Dziesmu un deju svētku kolektīvam wwww.uzgavile.lv, kas gājiena laikā, konkrētajam kolektīvam tuvojoties, tiks parādīts uz viena no diviem ekrāniem (Zigfrīda Annas Meierovica bulvāra un Smilšu ielas stūrī pie Bastejkalna un pirms Ģertrūdes ielas), lai gājējus uzmundrinātu, iepriecinātu un atbalstītu.

Dalībnieki pēc gājiena tālāk dodas uz Mežaparku, kur notiks svētku Noslēguma koncerts. Gājienus veido režisors Uģis Brikmanis, scenogrāfs Aigars Ozoliņš un projektu vadītājs Reinis Druvietis.

7.jūlijā saistībā ar Svētku dalībnieku gājienu no plkst. 8.00 līdz gājiena noslēgumam tiks veiktas izmaiņas atsevišķos sabiedriskā transporta maršrutos. Izmaiņas skars 1., 2., 3., 6., 9., 11., 13., 14., 16., 20., 21., 24., 30., 40. un 50. autobusa maršrutu, 5., 6., un 7. tramvaja maršrutu, 1., 3., 12., 14., 17., 19., 24., 25. trolejbusa maršrutu, kā arī 200., 206., 212., 212a., 216., 220., 222., 224., 236., 237., 267., 271. minibusa maršrutu. Attiecīgajā laika posmā tie pasažieri, kuri iegādājušies un lieto abonementa biļetes mainītajos autobusu, trolejbusu vai tramvaju maršrutos, drīkst tās izmantot citos autobusu, trolejbusu un tramvaju maršrutos, braucienu nereģistrējot. Vairāk informācijas www.rigassatiksme.lv.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Vasaras atpūta pie Madonas novada ezeriem Madonas TIC
Pavadi brīvdienas kādā no atpūtas vietām pie mūsu puses ezeriem. Kad gaiss smaržo pēc ezera, draugu sarunām un bērnu smiekliem, vasara ir | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.07.2024 - 04.07.2024 Teātru festivāls “Ķiršu dārzs" Balvos Balvu TIC
No 5. līdz 7. jūlijam Balvos notiks teātra svētki - VII Starptautiskais teātru festivāls “Ķiršu dārzs”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.06.2024 - 05.07.2024 Vēsturisko dārzu dienas Cesvainē Madonas TIC
Šā gada “Vēsturisko parku un dārzu dienu” ietvaros, ko jau sesto gadu jūlija mēnesī organizē Latvijas Piļu un muižu asociācija, aicinām ciemos | Skatīt vairāk
īpašs ģimenes piedāvājums Bellevue Park Hotel Riga
Īpašais ģimenes piedāvājums! | Skatīt vairāk
no 150 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com