Kannu kinofestivālā noslēguma vakariņās ēd mālos ceptus kartupeļus

64. Kannu kinofestivāla noslēguma vakariņās festivāla žūrija, kurā šogad tika iekļautas arī filmu zvaigznes Uma Tūrmane, Džūda Lovs un Roberts de Niro, ēda baltajos mālos ceptus jaunos kartupeļus ar Aioli mērci, pussālītu mencu ar jūras veltēm un sezonas dārzeņiem, kā arī ledus caponatu ar omāra gaļu pildītiem cukini ziediem. Vakariņas gatavoja un pasniedza šefpavāru, dizaineru un stilistu komanda no Francijas, kas Electrolux konkursā Menu de Cannes pārspēja Krievijas pārstāvjus.

Desertā Kannu kinofestivāla žūrijai Electrolux konkursa uzvarētāja komanda pasniedza Maskarpones siera desertu ar baltās šokolādes krēmu, avenēm, bazilika sorbertu un vafeļu cepumiem. Francijas komanda, gatavojoties Electrolux konkursam Menu de Cannes, iedvesmojās no de Niro dzimtās puses ēdieniem, vakariņu klāstā iekļaujot Sicīliešu ēdienus, kas tika pagatavoti izmantojot Electrolux tehniku. Vakariņu dizains tika ieturēts Ņujorkas slavenās Grīnvičas viesnīcas izsmalcinātībā, kas lieliski saskanēja ar sarkanā paklāja tērpiem.

Lai katrs varētu justies kā Kannu filmu zvaigzne, Francijas komandas šefpavārs Damjēns Dikēns (Damien Duquesne) dalās savos kulinārijas noslēpumos:

 

Recepte: Baltajos mālos cepti kartupeļi ar Aioli mērci

Lai pagatavotu šo ēdienu, būs nepieciešami 12 mazi jaunie kartupeļi, jūras sāls, timiāns un 120 g kaolīna vai balto mālu, kas ir lietojami uzturā un ēdami, kā arī 50 g pulverveida laktozes, 2 g kalmāru tintes, 180 g ūdens un 1 g sāls. Aioli mērces pagatavošanai būs nepieciešami 50 g ķiploku daiviņu, 125 g augstākā labuma olīveļļas, 1 olas dzeltenums, 45 g ūdens un 1 g sāls.

Pagatavošana:

No sākuma nomazgājiet jaunos kartupeļus, tos rūpīgi noberžot. Pēc tam apberzējiet tos ar sāls un timiāna sajaukumu. Māla maisījumu gatavojiet tā, lai tas pēc konsistences atgādinātu pankūku mīklu. Pēc tam sagatavojiet Aioli mērci, sajaucot ķiplokus, sāli un olas dzeltenumu. Tad pievienojiet eļļu, līdz konsistence atgādina majonēzi.

Sagatavotos kartupeļus uzduriet uz iesma un iemērciet tos māla vannā. Atstājiet kartupeļus mālos uz divām stundām, līdz tie sažūst. Pēc tam uzmanīgi paceliet iesmu un ar atlikušajiem māliem aizpildiet plaisas, ja tādas ir radušās. Kad tas padarīts, lieciet kartupeļus cepeškrāsnī 50° temperatūrā. Kartupeļus pasniedz ar Aioli mērci.

 

Maskarpones siera deserts (sešām personām)

Lai pagatavotu bazilika sorbertu, nepieciešami 450 g ūdens, 75 g invertētā (šķidrā) cukura, 125 g pūdercukura, 30 g citrona sulas un 50 g sasmalcinātu bazilika lapu. Savukārt Maskarpones krēmam vajadzēs 1,5 loksnes želatīna, 125 g karsta olu krēma, 100 g baltās šokolādes, 250 g Maskarpones siera, mazliet citrona miziņas un 250 g putukrējuma. Dekorēšanai nepieciečami apmēram 250 grami aveņu un daži ļoti smalki vafeļu cepumi.

Pagatavošana:

Sāciet ar bazilika sorberta pagatavošanu. Sasildiet ūdeni ar citronu sulu, pūdercukuru un invertēto cukuru. Sildiet līdz masa ieņem sīrupa konsistenci. Pēc tam ļaujiet, lai sīrups atdziest. Aukstam sīrupam pievienojiet baziliku, sajauciet visu kopā un ielieciet uzglabāties ledusskapja saldētavā.

Pēc sorberta pagatavošanas ķerieties klāt Maskarpones un baltās šokolādes krēma pagatavošanai. No sākuma iemērciet želantīnu aukstā ūdenī. Ar karstu olu krēmu pārlejiet balto šokolādi un maisiet līdz masa kļūst viendabīga. Pēc tam pievienojiet nospiestu želantīnu un mazliet citrona miziņu. Klāt ir brīdis, kad jāpievieno Maskarpones siers. Uzmanīgi iecilājiet putukrējumu, pēc tam atstājot masu uz vienu stundu ledusskapī.

Servēšana:

Izveidojiet apļa formas Maskarpones siera kārtojumu uz jūsu labākajiem šķīvjiem, izmantojot garnējamo tūtiņu (maisiņu). Pēc tam pievienojiet avenes un sasmalcinātus vafeļu cepumus, to visu pārkaisot ar pūdercukuru. Bazilika sorbertu novietojiet šķīvja centrā un pasniedziet nekavējoties.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.06.2024 - 07.07.2024 Koncertuzvedums “Atgriežamies Latgolā” Valmieras novada Tūrisma pārvalde
6.jūlijā plkst. 20.00 aicinām uz Dikļiem, Neikenkalna dabas koncertzāli, kur notiks koncertuzvedums “Atgriežamies Latgolā”! | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.06.2024 - 10.07.2024 "Ragakrasts" holiday houses in Mersrags Tukuma TIC
Well-furnished cottages near the sea with fireplace, sauna in Mersrags. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.06.2024 - 06.07.2024 Festivāls "JAUDĪGI AR SAVĒJIEM" Tukuma TIC
6.jūlijā festivālā "Jaudīgi ar savējiem" dzīvā mūzika Šlokenbekas muižas pagalmā skanēs visas dienas garumā! Dakota, Tumsa, Opus pro un citi. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.07.2024 - 06.07.2024 Atpūtas un izklaides vietas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Ieplāno pasākumu kādā no Liepājas atpūtas un izklaides vietām! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Limbažu TIC
,


Splendid Palace
,


Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com