Recepte zemeņu laikam: Aukstais zemeņu - sālsstandziņu pīrāgs

Sastāvdaļas:

2 glāzes smalki saberztu sālsstandziņas/ sāļu kliņģerīšu

¾ glāzes izkausēta sviesta

¼ glāzes gaiši brūnā cukura

2 glāzes sagrieztas, svaigas zemenes

400 ml iebiezinātais piens ar cukuru

200 ml krējuma siera (Filadelfija, Maskarpone)

4 1/2 ēdamkarotes zemeņu želatīns

2 glāzes saldā krējuma

1/3 glāzes cukura

Pagatavošana:

1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 350 °. Samaisa kopā pirmās trīs sastāvdaļas, cieši piespiež masu pa malām viegli ietaukotā cepamajā formā. Cep 10 līdz 12 minūtes vai līdz viegli brūnai masai. Izņem no krāsns uz režģa un atdzesē pilnībā (apmēram 30 minūtes).

2. Sakuļ ar mikseri iebiezināto pienu, krējuma sieru un želatīnu, līdz veidojas viendabīga masa, pēc tam iejauc smalki sagrieztas zemenes.

4. Sakuļ 3/4 tasi saldā krējuma ar lielu ātrumu, līdz paliek stingrās putās; maigi iecilā saputoto krējumu zemeņu maisījumā. Ieklāj uz izceptās mīklas, tad apklāj un ieliek saldētavā no 8 līdz 12 stundām vai līdz brīdim, kad sacietē.

5. Sakuļ atlikušo 1 1/4 glāzes saldā krējuma lielā ātrumā, pakāpeniski pievieno cukuru, kuļ kamēr saiet stingrās putās. Ieklāj pēdējo kārtu iepriekš sasaldētajā kūkas formā. Saldēt vienu stundu vai līdz brīdim, kad putukrējums ir stingrs.


 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Alūksnes pilsētas svētki Alūksnes TIC
Jau augusta pirmajā nedēļā gaidītākais pasākums šajā vasarā - Alūksnes pilsētas svētki | Skatīt vairāk
Aviobiļešu izpārdošana! SKY24.LV
Vairāk kā 50 galamērķi // ceļošanas periods līdz 31.05.2025. | Skatīt vairāk
no 69 EUR
Burtnieka Kausa izcīņa Ošu regatē 2024 Valmieras novada Tūrisma pārvalde
29. un 30. jūnijā Burtnieka centra laivu kanālā norisināsies tradicionālā Burtnieka Kausa izcīņa Ošu regatē 2024. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com