Ēdienu pārpalikumi Rio Olimpiskajās spēlēs tiks novirzīti trūcīgajiem

Jau pēc pāris nedēļām visu pasauli satricinās Vasaras Olimpisko spēļu drudzis. Riodežaneiro spēļu organizatori nākuši klajā ar paziņojumu par to, kur nonāks Olimpiskā ciemata ēdienu pārpalikumi.

Rio Olimpisko spēļu organizatori gatavojas pasniegt iespaidīgu ēdienu daudzumu atlētiem no visas pasaules, kam ēdiens ir gluži kā degviela, lai startētu nozīmīgajās sacensībās. Virtuve, kas būs divu futbola laukumu lielumā, katru dienu pagatavos 60 tūkstošus ēdienu. Tomēr ēdienu pārpalikumi šāda mēroga pasākumos ir neizbēgami.

Šogad sportistiem veltīto ēdienu pārpalikumi tiks novirzīti trūcīgajiem. Viens no idejas iniciatoriem ir pasaules labākā restorāna ( World’s Best Restaurant awards 2016) Osteria Francescana galvenais šefpavārs Massimo Bottura, kurš sadarbībā ar šefpavāru David Hertz, ēdienu pārpalikumus pārveidos īpašos ēdienos. Trūcīgajiem ēdieni tiks pasniegti Olimpisko spēļu laikā no 5.-21.augustam un Paralimpisko spēļu laikā no 7.-18.septembrim.

Šefpavārs jau iepriekš ir veidojis šādu projektu, kurš norisinājās Milānas Expo laikā, kurš norisinājās 2015.gadā. Milānā vairāk kā 15 tonnas ēdiena tika izsniegts trūcīgajiem, tā vietā, lai to laistu zudībā.

Refetto-Rio – vieta, kur tiks pasniegti šie ēdieni, savas durvis vērs 9.augustā. Ēdienu gatavos ne tikai Brazīlijas, bet arī citu valstu šefpavāri. Riodežaneiro pilsēta šo ideju atbalstījusi, piešķirot 300 kvadrātmetru plašu vietu pašā pilsētas sirdī.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.06.2024 - 04.07.2024 airBaltic pop-up lidojumi Liepājas reģiona TIB
Latvijas lidsabiedrība airBaltic paziņo, ka nodrošinās pop-up lidojumus no Rīgas uz Liepāju. | Skatīt vairāk
Ziemeļkipra - pagarini vasaru! Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri un 7 naktis viesnīcā ar izvēlēto ēdināšanas programmu / Augusts - oktobris | Skatīt vairāk
no 427 EUR
Agrās rezervēšanas piedāvājumi! Estravel Latvia
Ieplānojiet atvaļinājumu eksotiskā galamērķī - uzsildiet ziemu! | Skatīt vairāk
no 619 EUR
Burtnieka Kausa izcīņa Ošu regatē 2024 Valmieras novada Tūrisma pārvalde
29. un 30. jūnijā Burtnieka centra laivu kanālā norisināsies tradicionālā Burtnieka Kausa izcīņa Ošu regatē 2024. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com