Valmierā norisināsies Restorānu nedēļa - pavasara garšās

Saules stari, trāpīdami atsperīgajā zemē, aizlido uz visām pusēm. Tie atstāj nebēdnīgi košas pēdas ieturētajā ziemas paletē, izbārsta dzīvespriecīgas smaržas, saķeras zaros un pamodina pumpurus. Domas tiek izpurinātas un pieknaģētas pie zaļuma gaidīšanas. Pavasara garšas Valmieras restorānu nedēļā uzplauks no 9. līdz 15.aprīlim.

Sagaidot dabas mošanos, pavasarīgs un nedaudz nebēdnīgs noskaņojums valda arī restorānu virtuvēs. Neparastās “ainavās” šķīvjos tiek piedāvāts: cukurziņu – mētru biezenis, zaļās tējas švamkūka, melno ķiploku biezenis, 36 stundas gatavots Z/s “Mazdzērvītes” muižziņa steiks, Valmiermuižas tumšā alus marmelāde, bērzu sulu sorberts, kadiķu dūmos apdūmots dzeltenspuru tuncis, konjakā diedzēti pērļu sīpoli, ķimeņu tējā vārīti āboli, fetas siera un kaņepju krēms. Tā ir tikai neliela daļa no Valmieras restorānu sarūpētām vairāku kārtu maltītēm.

Senās Latvijas garšas mūsdienīgā un pavasara sezonai atbilstošā izpildījumā par pievilcīgu cenu – 20 EUR – restorānu nedēļā piedāvā pieci Valmieras pilsētas, Kocēnu un Burtnieku novadu restorāni:

•    Restorāns “Rātes Vārti”;

•    Restorāns “Vecpuisis”;

•    Restorāns “Agnese”;

•    Valmiermuižas Alus virtuve;

•    Dikļu pils restorāns.

Lai nobaudītu īpašos piedāvājumus, nepieciešams veikt iepriekšēju galdiņu rezervāciju. Plašāka informācija par ēdienkartēm lasāma www.visit.valmiera.lv, kā arī restorānu mājaslapās.

Valmieras restorānu nedēļa norisināsies Centrālās Baltijas jūras reģiona pārrobežu sadarbības programmas 2014.-2020.gadam līdzfinansēta projekta “Hanzas vērtības ilgtspējīgai sadarbībai” ietvaros.

Centrālbaltijas jūras reģiona programmas projekts “Hanzas vērtības ilgtspējīgai sadarbībai” vieno vienpadsmit projekta partnerus no Latvijas, Igaunijas un Zviedrijas. Tā galvenie mērķi ir iedzīvināt vēsturiskās Hanzas savienības mantojumu mūsdienās, izveidot Hanzu par vadošo tūrisma zīmolu Baltijas jūras reģionā, kā arī attīstīt jaunus un interesantus tūrisma produktus. Stiprinot zīmola “Hanzas kulinārija” ieviešanu mūsdienu Hanzas pilsētās, Valmieras restorānu nedēļa ir viens no Hanzas kulinārā mantojuma akcentējošiem pasākumiem, piedāvājot senās garšas mūsdienīgā izpildījumā. Vairāk informācijas par projekta aktivitātēm: http://www.vidzeme.lv/lv/projekti/hanzas_vertibas_ilgtspejigai_sadarbibai_hansa

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ģimeņu diena Sajūtu parkā  Valmieras novada Tūrisma pārvalde
Sestdien, 29. jūnijā, plkst. 12.00-15.00, aicinām uz piedzīvojumiem un aizraujošām nodarbēm bagātu dienu “Sajūtu parkā” Ģimeņu dienas ietvaros! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.06.2024 - 06.07.2024 Ekskursija "Tiksimies Rožu laukumā" Liepājas reģiona TIB
Katru dienu plkst. 12:00 liepājniekiem un pilsētas viesiem ir dota iespēja kopā ar zinošu gidu doties divu stundu garā pastaigā, lai iepazītu | Skatīt vairāk
Latvijas čempionāts vieglatlētikā Valmieras novada Tūrisma pārvalde
29. un 30. jūnijā Jāņa Daliņa stadionā norisināsies Latvijas čempionāts vieglatlētikā, kura programmā iekļauta septiņcīņa un desmitcīņa. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com