Prezentēs Latvijā radītu auto elektrouzlādes staciju

Izstādē «Vide un Enerģija 2010» Ķīpsalā no 14.10. līdz 17.10.2010 varēs novērtēt vietējo zinātnieku izstrādātu un Latvijas uzņēmumā «Eltus» ražotu elektrouzlādes staciju elektromobiļu uzlādei, kuras īpašais viesis būs viens no pirmajiem sporta elektromobiļiem pasaulē – «Tesla Roadster».

Kā stāsta SIA «Eltus» valdes priekšsēdētājs Boriss Strausovs, ideja par elektromobiļu un elektriski lādējamo hibrīdauto uzlādes staciju tehniskā aprīkojuma izstrādi radās, sekojot līdzi pasaules energoresursu un autotirgus attīstībai un ticot, ka arī Latvijā var radīt jaunajai situācijai atbilstošus pasaulē konkurētspējīgu produktus.

SIA «Eltus» sadarbībā ar Kurzemes biznesa inkubatoru, privātajiem investoriem un apakšuzņēmējiem – SIA «Integris» un SIA «Acme Metal» – radījuši vienfāzu un trīsfāzu elektrouzlādes staciju prototipus un tiek plānota arī šo staciju sērijveida ražošana. «Eltus» know how ir oriģināls elektrouzlādes staciju kontroles un vadības bloks, kā arī sadarbībā ar «Dizainera Kārkliņa darbnīcu» veidotais elektrouzlādes staciju dizains.

Boriss Strausovs apgalvo, ka Latvijā tapušais prototips dizaina, funkcionalitātes un cenas ziņā ir konkurētspējīgs Eiropas un arī pasaules tirgū.

Jau tuvākajos «Eltus» plānos ir izveidot arī ātrās elektrouzlādes stacijas prototipu, kas spēj automašīnu pilnībā uzlādēt 15-30 minūšu laikā, un būs piemērota gan automašīnu lādēšanai lielveikalos, atpūtas centros vai jau esošajās degvielas uzpildes stacijās.

Plānots, ka pasaulē pieprasīto elektromobiļu tirdzniecība Latvijā tiks uzsākta 2012. gadā. Tādēļ jau šobrīd ir jādomā par atbilstošas infrastruktūras izveidi, jāveido operatoru tīkls un «Eltus» ir gatavi piedalīties šajā darbā. «Zaļo trašu» popularitāte Eiropā turpina augt, tāpēc mērķis izveidot arī Latvijā ērti sasniedzamu elektrouzlādes staciju tīklu ir tikai loģisks. Latvija varētu izskatīt iespējas sekot arī pārējo Eiropas valstu piemēram un veicināt videi draudzīgo automobiļu popularitāti, gan atbalstot ar nodokļu politiku, gan veidojot bezmaksas stāvvietas un elektrouzlādes punktus.

Par «Eltus» īpašo viesi!
«Tesla Roadster» izstādē būs skatāms no 15.10. līdz 17.10.2010 SIA «Eltus» stendā.

Latvijā pirmoreiz skatāmais «Tesla Roadster» ir viens no pirmajiem elektromobiļiem, kas pasaulei parādīja, ka ekonomisks un ekoloģisks var būt arī aizraujošs un ātrs. Sportiska piekare, 288 zirgspēku motors, mazāk nekā 4 sekundēs līdz simtam un pats galvenais - maksimālais griezes moments (370 Nm) jebkurā mirklī - šādi parametri liek nokaunēties nevienam vien benzīnrijējam. Tomēr vienlaikus tas ir pilnasinīgs elektromobilis - bez kaitīgajiem izmešiem, kluss, uzlādējams no rozetes un spēj nobraukt 400 km ar vienu uzlādi. Iespējams, tieši ar tādiem automobiļiem mēs visi brauksim nākotnē!

Kā zināms, no 14.10. līdz 17.10.2010 Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks 6. starptautiskā izstāde «Vide un Enerģija 2010», kurā šogad tiks akcentēti energoefektivitātes, vides tehnoloģiju un infrastruktūras uzlabošanas risinājumi, ko piedāvās uzņēmēji no Latvijas, Kanādas, Beļģijas, Vācijas, Lielbritānijas, Itālijas, Polijas, Čehijas, Lietuvas un citām valstīm.

Izstādes ekspozīciju papildinās daudzveidīga semināru programma par aktuāliem energoefektivitātes jautājumiem, klimata pārmaiņu tehnoloģijām, to finansējumiem un ilgtspējīgas «zaļās» enerģijas jautājumiem.

Izstādi rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 sadarbībā ar Latvijas Vides ministriju, Rīgas Enerģētikas aģentūru un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
īpašs ģimenes piedāvājums Bellevue Park Hotel Riga
Īpašais ģimenes piedāvājums! | Skatīt vairāk
Latvija no 150 EUR
Tukuma teātra izrāde "Trešā iespēja"  Tukuma TIC
12.jūlijā pulksten 19:00 Slampes Kultūras pilī būs skatāma Tukuma teātra izrāde "Pēdējā iespēja". Ieeja brīva. | Skatīt vairāk
Vasaras atpūta pie Madonas novada ezeriem Madonas TIC
Pavadi brīvdienas kādā no atpūtas vietām pie mūsu puses ezeriem. Kad gaiss smaržo pēc ezera, draugu sarunām un bērnu smiekliem, vasara ir | Skatīt vairāk
Pasaules rallija čempionāta KURZEMES POSMS Tukuma TIC
Piektdien, 19. jūlijā, ātrumposmi norisināsies Tukuma novadā, tai skaitā automašīnu parāde divreiz būs skatāma arī pašā pilsētā. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Rija Domus Hotel
,


1st-studio.com
,


Dome Hotel
,


SIXT Latvija
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com