Daugavpils to piedzīvoja, karstākās drifta cīņas noslēgušās

2011.gada 13. augustā Daugavpils kartodromā “Blāzma” notika 2 sacensības- Latvijas drifta kausa 3.posms un Latvijas PRO drifta čempionāta 4.posms. Sacensības vienas no spraigākajām, azartiskākajām un ar vienām no aizraujošām cīņām kādas bijušas Latvijā.

Šoreiz sacensībās kopējais dalībnieku skaits nebija mazs, kopumā 11 Street, 28 ProAm piloti un 14 Pro klases braucēji.

Katrai no sacensībām bija atsevišķa trases konfigurācija, tātad skatītājiem lieliska iespēja bija redzēt pavisam dažādu driftu katrā klasē.

Kvalifikācijas braucieni Street un ProAm klasēs bija spraigi, vislabākās pozīcijas pēc kvalifikācijas Street ieskaitē Rihardam Milleram, Voldemāram Siliņam un Kristapam Sproģim, bet ProAm pirmās trīs vietas igaunim Haroldam Valdma, Raivo Dripem un Arvim Regutam. Tagad tik atlika sākties īstajām cīņām- tandēmu braucieniem. Sportisti bija mazliet iespringuši un uztraukušies, jo līdz sezonas beigām abās Drifta kausa klasēs nu ir palicis tikai viens posms, tātad rezultāti bija ļoti izšķiroši.

Rezultāti:
Street
1. Rihards Millers, BMW 3. Sērija (E30)
2. Matīss Skudris, BMW 3. Sērija (E36)
3. Kristaps Sproģis, Nissan 200SX (S14)

ProAm
1. Ervins Žuks, BMW M3
2. Nikolajs Makarovs, BMW 328 (E36)
3. Aleksandrs Siņicins, BMW 3. Sērija (E30)

Latvijas Drifta Čempionātā (PRO klase) uz starta izgāja 14 PRO piloti, kas īstenībā ir daudz, pro klases braucēju skaits un meistarība pieaug ar katrām sacensībām, tāpēc viennozīmīgi nākamajās sacensībās- 10, septembrī, -būs ļoti aizraujošas cīņas. Arī šoreiz skatītāju simpātijas iemantoja igauņu viesis Henri Puhmas ar Audi Coupe. Un vēl jaunums pro klasē, debija- pirmo reizi PRO sacensībās piedalījās Edgars Mūrnieks, kurš brauca ar 1975. gada 5. sērijas BMW, tātad vēl nebijis drifta auto Latvijā.

Jau treniņos un kvalifikācijā varēja redzēt, ka trase sportistiem patīk un padodas visiem braucējiem, visu izšķir tikai mazas kļūdas.

Kvalifikācijā vislabāk nobrauca Henri Puhmas, aiz sevis atstājot gan Gati Lapānu, gan Jāni Eglīti. Visi 14 braucēji tika TOP 16 izslēgšanas braucienos, kas nozīmēja, ka katram tika dota iespēja pierādīt sevi tandēmos. Sākoties PRO tandēmu braucieniem, sākās īstās un negaidītas cīņas. Sportisti rādīja tik labu sniegumu, ka rezultāti nebija nosakāmi, katrs brauciens atnesa jaunas intrigas.

Bet tomēr sacensību beigās Lapāns un Egle izrādījās spēcīgāki, dažas mazas kļūdiņas konkurentiem deva iespēju tieši viņiem abiem aizkļūt līdz finālam un tātad jau kārtējo reizi šogad finālā satikās tieši abi Laky-y komandas braucēji. Uzvara Lapānam- mazāku distanci spēja ieturēt tieši viņš, šoreiz tas bija izšķirošais faktors, tādējādi Latvijas PRO drifta čempionāta 4. posma uzvarētājs- Gatis Lapāns.

Rezultāti:

1. Gatis Lapāns, BMW 3. sērija (E30)

2. Jānis Eglīte, BMW 3. sērija (E30)

3. Ēriks Ulass, BMW 3. sērija (E30)

Organizatori izsaka lielu paldies visiem sportistiem par to, ka tika atrasta iespēja atbraukt un piedalīties sacensībās Daugavpilī, kā arī visiem skatītājiem, atbalstītājiem un draugiem.

Tiekamies nākamajās drifta sacensībās jau 10.septembrī, kad Biķerniekos notiks North Europe Zone drifta čempionāts, tātad PRO klase- aizraujošas cīņas, ārzemju sportisti un daudz , jo daudz drifta.

Paldies: „ BTA Insurance Company” SE, kas parūpējās par pasākuma norises drošību- apdrošinot drifta organizatoru civiltiesisko atbildību.

Un ģenerālsponsoriem Latvijas Drifta kausā AD Parts un LDČ sponsoram Kumho tyres. Un pārējiem atbalstītājiem- CT Noma, DC shoes, Ātruma cilts, Forsaža, , Motul, Degviela, Crocs, European Hit Radio, Čili Pica Daugavpils, Discomania, Real parts, Dr lukina acu klīnikai, Klondaika, Europa Plus Radio Daugavpilī u.c

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Svētku centrālā skatuve BRĪVĪBAS LAUKUMĀ Tukuma TIC
Tukuma svētku skaļā atklāšana notiks piektdienas - 19.jūlija vakarā no pulksten 19:00 pašā pilsētas centrā - Brīvības laukumā, | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.06.2024 - 17.06.2024 Koncertuzvedums ATGRIEŽAMIES LATGOLĀ Tukuma TIC
7.jūlijā pulksten 16:00 Kandavas brīvdabas estrādē "Ozolāji" - koncertuzvedums ATGRIEŽAMIES LATGOLĀ. | Skatīt vairāk
Tukuma teātra izrāde "Trešā iespēja"  Tukuma TIC
12.jūlijā pulksten 19:00 Slampes Kultūras pilī būs skatāma Tukuma teātra izrāde "Pēdējā iespēja". Ieeja brīva. | Skatīt vairāk
Tukuma novada piekrastes naktsmītnes Tukuma TIC
Te būs saraksts ar naktsmītnēm no Bērzciema līdz pašam Bigauņciemam! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com