Tukuma muzeja pasākumi un izstādes jūlijā

Tukuma muzeja pasākumi un izstādes jūlijā

PASĀKUMI

Durbes pils Pagalma svētki

4. jūlijā no plkst. 15.00 Durbes pils Pagalma svētki.Plkst. 15.00-18.00 Keramikas tirdziņš un tikšanās ar meistariem, keramikas darbnīca Ineses Auziņas vadībā. Iespēja iepazīt Durbes pils Rožu stāstus. Kalpu mājas pagalmā apskatāmas mākslinieka Laimoņa Mieriņa gleznu reprodukcijas. Ieeja pasākumā bez maksas.

Plkst. 19.00 pils pagalmā koncertprogramma “Mazā bilžu rāmītī”, uzstājas Paula Saija, Trio Tresensus - Līga Griķe (kokle); Aigars Raumanis (saksofons); Uģis Upenieks (sitaminstrumenti). Pasākumā izskanēs izcila latviešu mūsdienu kamermūzika un cilvēku iemīļotas un labi zināmas dziesmas jaunā skanējumā

Ieeja 10 EUR. Bērni, studenti, pensionāri, 3+ kartes īpašnieki, personas ar invaliditāti - 50%. Bērniem līdz 6 g. v. (ieskaitot) bez maksas. Biļetes “Biļešu Paradīzes” kasēs un internetā - https://www.bilesuparadize.lv/lv/event/139868 Biļeti iespējams iegādāties arī pirms koncerta Durbes pils teritorijā.

Pasākuma laikā darbosies kafejnīca “Terase”.

Plašāka informācija: www.tukumakn.lv. Pasākums notiek Tukuma pilsētas Kultūras nama kūrētā norišu cikla Tiekamies Tukumā ietvaros. Pasākumu ieskandina Latvijas piļu un muižu asociācijas organizētās Vēsturisko parku un dārzu dienas.

Informācija par norisēm: 26305946, 25721502 [email protected]. Adrese: M.Parka iela 7, Tukums. www.tukumamuzejs.lv

Ditas Lūses gleznu un Matiasa Jansona skulptūru izstādes

6. jūlijā 14.00 Mākslas galerijā “Durvis” Ditas Lūses gleznu un Matiasa Jansona skulptūru izstādes “Gaisma un forma” atklāšana. Abi ir vidējās paaudzes mākslinieki, kurus vieno savai paaudzei raksturīgā idejiskā un estētiskā izpratne par mākslas būtību un sūtību.

Ieeja bezmaksas. Informācija: 28391437, [email protected]. Adrese: Brīvības laukumā 21, Tukumā. www.tukumamuzejs.lv

Saimnieka un Saimnieces diena lauku sētā

27. jūlijā 13.00 Pastariņa muzejā pasākums “Saimnieka un Saimnieces diena” lauku sētā. Šogad īpaša uzmanība tiks pievērsta ilgtspējai un zaļajai domāšanai. Šajā pasākumā godināsim izsenis cieņā turēto tradīciju - cept pirmo maizi no jaunās labības. Dažādas meistarklases un darbnīcas, kurās uzzināsim, kā tīrīt savu mājokli, izmantojot dabas līdzekļus, būs iespēja izmēģināt veļas mazgāšanu kā sendienās. Priekšautu apgleznošanas darbnīcā iespēja dot jaunu izskatu savam vecajam priekšautam, pasākuma noslēgumā noskaidrosim dienas skaistāko priekšautu.

13.00 Zedeņu žoga pīšanas demonstrējums

14.00 Uzzini, kā savulaik tika mazgāta veļa, kādus dabas līdzekļus iespējams izmantot sava mājokļa uzkopšanā

14.30 Rudzu maizes cepšanas un sviesta kulšanas meistarklase

15:30 Bišu vaska drāniņas izgatavošana

16:00 Priekšautu apgleznošanas darbnīca “Vecā priekšauta jaunā dzīve!” (līdzi jāņem priekšauts)

16.00 Skaistākā priekšauta noskaidrošana un pašu ceptās rudzu maizes degustācija.

Dalība: 4.00 EUR. Informācija: 28651091, [email protected]. Adrese: Zentenes pagasts “Bisnieki”, Tukuma novadā. www.tukumamuzejs.lv

Tukuma muzeja pasākumi Tukuma novada svētkos

Svētku ieskaņas koncerts “Romantisma serenādes”

18. jūlijā 19.00 Durbes pilī Tukuma novada svētku ieskaņas koncerts “Romantisma serenādes”. Piedalās Ilze Grēvele-Skaraine, Rihards Millers, Ērika Millere un Orests Silabriedis. Ieeja ar ielūgumiem, tie pieejami Mākslas galerijā “Durvis” (Brīvības laukums 21). Vietu skaits ierobežots! Koncerta laikā darbosies kafejnīca “Terase”.

Plkst. 18.00 īpašais piedāvājums - ekskursija izstādē “Mednieku stāsti” ar kuratori Ievu Trillo. Vēlama iepriekšēja pieteikšanās: 63122744. Dalība: 5.00 EUR.

Informācija: 26305946, 25721502, [email protected]. Adrese: M.Parka iela 7, Tukums. www.tukumamuzejs.lv

Engures Mūzikas un mākslas skolas audzēkņu diplomdarbu izstādes atklāšana

19. jūlijā 17.00 Tukuma Audēju darbnīcā Engures Mūzikas un mākslas skolas audzēkņu diplomdarbu izstādes “Brīnumu kaleidoskops” atklāšana.

Izstāde tapusi, atzīmējot Engures Mūzikas un mākslas skolas 30 gadu pastāvēšanu, apskatāmi audzēkņu pēdējo 5 gadu noslēguma darbi. Izstāde ir divdaļīga: Tukuma bibliotēkā – gleznojumi, Tukuma Audēju darbnīcā  - darbi dažādos materiālos.

Ieeja izstādes atklāšanas pasākumā bezmaksas. Informācija: 25622267, [email protected]. Adrese: Tidaholmas iela 3, Tukums. www.tukumamuzejs.lv

Izstādes “Mainīgais Tukums. Pētnieku atklājumi" atklāšana

19. jūlijā 18.30 Tukuma Pils tornī izstādes “Mainīgais Tukums. Pētnieku atklājumi" atklāšana. Ieeja bezmaksas.

Ieeja izstādes atklāšanas pasākumā bezmaksas. Informācija: 25622131, [email protected]. Adrese: Brīvības laukums 19a, Tukums. www.tukumamuzejs.lv

Mākslinieku iela

20. jūlijā no plkst. 12.00 līdz plkst. 16.00 radošas nodarbības Mākslinieku ielā.

Programmā

12.00–16.00 Ielas izstāde “Novadnieka Laimoņa Mieriņa krāsu spēks”

12.00–16.00 Iedvesmas mirklis “Mana svētku nozīmīte”

12.00–16.00 Biedrības “Tukuma Tēlotājmākslas Studija” izstāde “Harmonijas ielas faktūra”

12.00, 13.00, 14.00, 15.00 Egila Neihofera meistarklase par krāsām

12.00–16.00 Veidošana Mālošanās darbnīcā

12.00 un 14.00 Kārļa Neiļa gleznas “Mākslinieka darbnīcā” izpēte Tukuma Mākslas muzejā

12.00–16.00 Digitālā spēle “Brīvdabas mākslas ekspozīcijā Tukuma vecpilsētā” – noskenējiet QR kodu ar mobilo ierīci un piedalieties digitālā spēlē, kurā jāatpazīst mākslas darbi Harmonijas ielā un Dārza ielā.

Visaktīvākie un visatraktīvākie Mākslinieku ielas dalībnieki balvā saņems suvenīru – magnētu ar Laimoņa Mieriņa gleznas reprodukciju.

Latvijas kurtu un kursinga kluba pasākums

20. jūlijā no plkst. 10.00 līdz 18.00 Durbes pils teritorijā Latvijas kurtu un kursinga kluba pasākums “Latvijas kurtu un kursinga kluba specializēta suņu izstāde (CAC) “Baltic Sighthound `24” un Latvijas kurtu un kursinga kluba III vipetu specializētā (CAC) izstāde. Pasākuma apmeklējums bez maksas.

Latvijas kurtu un kursinga klubs ir Latvijas kinoloģiskās federācijas biedrs un lielākais kurtu klubs Baltijā. Kluba pirmsākumi meklējami 1978. gadā ar 2 suņu šķirnēm: Krievu vēja suns un Afgāņu kurts. Šobrīd klubu pārstāv dažādu šķirņu suņi: Afgāņu kurts, Saluki, Krievu vēja suns, Īru vilku suns, Skotu dīrhaunds, Grejhaunds, Vipets, Levretes, Čirneko dell’Etna un Faraonsuns. Ik gadu klubs organizē 5 specializētas šķirņu izstādes, kur tiesneši ir Pasaules slaveni audzētāji un katru vasaru notiek Baltijā lielākā kurtu izstāde ar titulu “Baltijas kurts” piešķiršanu.

Informācija: 26305946, 25721502 [email protected]. Adrese: M.Parka iela 7, Tukums. www.tukumamuzejs.lv

Bezmaksas ieeja 20. jūlijā

Tukuma novada svētkos, 20. jūlijā, izstāžu un ekspozīciju apskate ir bezmaksas.

Tukuma Mākslas muzejā izstāde “Mīļa kā svētdiena” un ekspozīcijas “No mākslas muzeja”, “Āriņa istaba”, Brīvdabas mākslas ekspozīcija, “Tukuma muzejs cauri laikiem”

Mākslas galerijā “Durvis” Ditas Lūses gleznas, Matiasa Jansona skulptūras

Tukuma Pils tornī izstāde “Mainīgais Tukums. Pētnieku atklājumi”

Tukuma Audēju darbnīcā Engures Mūzikas un mākslas skolas 30 gadu jubilejas izstāde

* Durbes pilī ieeja ir ar muzeja biļeti. Apskatāmas izstādes “Mednieku stāsti”, “Sibīrijas vēstules”, “ARTEFACTUM V” un ekspozīcijas “Durbes pils vēsturiskais interjers”, “Rainis un Tukums”, “Krustcelēs”

Īpašais piedāvājums

Akcija “Apceļo Latvijas pilis un muižas 2024”

No 1. jūnija līdz 26. oktobrim visā Latvijā norisinās akcija “Apceļo Latvijas pilis un muižas 2024”, kurā piedalās arī Durbes pils un Tukuma Pils tornis.

Šogad apceļošana akcija solās būt izglītojoša un aizraujoša - ceļotāju uzdevums būs katrā pilī, muižā atrast burtus, kas noderēs rēbusa atrisināšanā.

Akcijas mērķis ir Latvijas kultūrvēsturiskā mantojuma – muižu, piļu un parku - vērtību apzināšana un popularizēšana, iesaistot ceļotājus aktīvā Latvijas vēsturisko zemju apceļošanā, akcentējot saglabātā kultūras mantojuma vēsturisko vērtību un vietējā tūrisma daudzveidīgumu, unikalitāti un veicinot objektu atpazīstamību, iepazīšanu un to izzināšanu.

Plašāka informācija par akciju - uz vietas objektos vai www.pilis.lv

Tukuma Mākslas muzeja piedāvājums bērniem vasaras brīvlaikā

No jūnija līdz augustam Tukuma Mākslas muzejs bērniem vasaras brīvlaikā piedāvā pavadīt laiku radoši. Ieeja Tukuma Mākslas muzejā un dalība aktivitātēs skolēniem ir bez maksas.

Izgatavo savu elektronisko pastkarti. No gleznu fragmentiem digitāli iespēja izveidot elektronisku kartīti, virtuāli izvēloties vairākus gleznu fragmentus un saliekot tos vienā attēlā. Pašu radīto mākslas darbu var nosūtīt uz e-pastu sev vai kādam savam tuviniekam un dalīties ar to sociālajos tīklos, pievienojot mirkļbirku #TukumaMākslasmuzejs

Rotaļas uz smilšu gaismas galda. Iespēja izpausties radoši un zīmēt ar smiltīm krāsainās gaismās. Var iedvesmoties no izstādē vai ekspozīcijās redzamajiem darbiem.

Brīvdabas ekspozīcija. Muzejs aicina iepazīt brīvdabas mākslas ekspozīciju, kas atrodas Harmonijas un Dārza ielās. Nolasot QR kodu, aicinām piedalīties digitālā spēlē, kurā jāatpazīst izcili Latvijas mākslas darbi, to autori un mākslas darbu nosaukumi.

Muzeja darba laiks: no otrdienas līdz piektdienai 11.00-17.00, sestdienas un svētdienās 11.00-16.00.

Informācija: 25494677, [email protected] Adrese: Harmonijas iela 7, Tukums. www.tukumamuzejs.lv

IZSTĀDES

Tukuma Mākslas skolas absolventu noslēguma darbu izstāde

Līdz 5. jūlijam Mākslas galerijā “Durvis” skatāma Tukuma Mākslas skolas absolventu noslēguma darbu izstāde “Radošais ceļojums”.

Izstāde atklāj audzēkņu apgūtās zināšanas un prasmes 7 gadu mācību programmā. Audzēkņi savos darbos ir ielikuši emocijas, izmēģinājuši dažādas tehnikas - akrilu, keramiku, datorgrafiku, grafiku, - un materiālus - stiklu, plastikātu, mālu. Jaunie mākslinieki ir uzdrīkstējušies eksperimentēt ar krāsu bagātību, tādējādi parādot savas mākslinieciskās prasmes. Darbus izstrādājuši 19 audzēkņi pie 5 pedagogiem: Guntas Čivles, Zanes Zaueres, Velgas Melnes, Sigitas Šternbergas un Madaras Kļaviņas.

Izstāde no 31. maija. Ieeja izstādē bezmaksas. Informācija: 28391437, [email protected]. Adrese: Brīvības laukumā 21, Tukumā. www.tukumamuzejs.lv

Ditas Lūses gleznas, Matiasa Jansona skulptūras

No 6. jūlija līdz 15. augustam Mākslas galerijā “Durvis” Ditas Lūses gleznu un Matiasa Jansona skulptūru izstāde “Gaisma un forma”. Abi ir vidējās paaudzes mākslinieki, kurus vieno savai paaudzei raksturīgā idejiskā un estētiskā izpratne par mākslas būtību un sūtību.

Ieeja bezmaksas. Informācija: 28391437, [email protected]. Adrese: Brīvības laukumā 21, Tukumā. www.tukumamuzejs.lv

Izstāde “Kā Tukumā tapa audējas. Audējām 50”

Līdz 13. jūlijam Tukuma Audēju darbnīcā izstāde “Kā Tukumā tapa audējas. Audējām 50”, kas tapusi, atzīmējot TLMS “Durbe” 50 gadu jubileju. Izstādē ieskats audēju 50 gadu vēsturē no pirmsākumiem līdz mūsdienām. Apskatāms TLMS “Durbe” dalībnieču labākais veikums, kā arī eksponēti priekšmeti no Tukuma muzeja krājuma.

Izstāde no 30. marta. Izstādes apskate ar muzeja biļeti. Informācija: 25622267, [email protected]. Adrese: Tidaholmas iela 3, Tukums. www.tukumamuzejs.lv

Izstāde “Mainīgais Tukums”

Līdz 14. jūlijam Tukuma Pils tornī skatāma vēsturisko karšu izstāde “Mainīgais Tukums”. Izstādē eksponētas vēsturiskas kartes, kas uzskatāmi atspoguļo ne tikai savam laikmetam raksturīgo pasaules uztveri, bet arī 770 gadu laikā vēsturisko apstākļu ietekmēto Tukuma nosaukuma mainīgumu, kas uztverams kā viena no apdzīvotas vietas identitātes pārmaiņu izpausmēm.

Izstāde no 2023. gada 2. decembra. Izstādes apskate ar muzeja biļeti. Informācija: 25622131, [email protected]. Adrese: Brīvības laukums 19a, Tukums. www.tukumamuzejs.lv

Izstāde “Mainīgais Tukums. Pētnieku atklājumi”

No 19. jūlija Tukuma Pils tornī skatāma izstāde “Mainīgais Tukums. Pētnieku atklājumi”. Izstāde turpina iepriekšējās izstādes tēmu par Tukumu un tā mainību 770 gadu laikā.

Izstādes apskate ar muzeja biļeti. Izstāde līdz 2025. gada 13. jūlijam. Informācija: 25622131, [email protected]. Adrese: Brīvības laukums 19a, Tukums. www.tukumamuzejs.lv

Engures Mūzikas un mākslas skolas audzēkņu diplomdarbu izstāde

No 19. jūlija līdz 23. septembrim Tukuma Audēju darbnīcā Engures Mūzikas un mākslas skolas audzēkņu diplomdarbu izstāde “Brīnumu kaleidoskops”.

Izstāde tapusi, atzīmējot Engures Mūzikas un mākslas skolas 30 gadu pastāvēšanu, apskatāmi audzēkņu pēdējo 5 gadu noslēguma darbi. Izstāde ir divdaļīga: Tukuma bibliotēkā – gleznojumi, Tukuma Audēju darbnīcā  - darbi dažādos materiālos. Ieeja bezmaksas.

Izstādes apskate ar muzeja biļeti. Informācija: 25622267, [email protected]. Adrese: Tidaholmas iela 3, Tukums. www.tukumamuzejs.lv

Jaunā iestudējuma rokoperas “Lāčplēsis” tērpu izstāde

Līdz 11. augustam Džūkstes Pasaku muzejā Zigmara Liepiņa un Māras Zālītes jaunā iestudējuma rokoperas “LĀČPLĒSIS” tērpu izstāde. Apskatāmi 17 tērpu mākslinieces Annas Munas (Dana Dombrovska) radītie krāšņie tērpi, kuru radīšanai lielākoties izmantoti lietoti materiāli, domājot par vides ilgtspēju.

Iestudējums, atzīmējot Andreja Pumpura eposa “Lāčplēsis” 135. gadadienu un rokoperas “Lāčplēsis” 35. gadskārtu, norisinājās 2023. gadā jūlijā Lielvārdes parkā, gan arī oktobrī “Arēnā Rīga”.

Izstāde no 7. jūnija. Izstādes apskate: ar muzeja biļeti, pirmsskolas vecuma bērniem bezmaksas. Informācija un grupu pieteikšana: 26513314, [email protected]. Adrese: Džūkstes pagasts, Lanciņu skola, Tukuma novadā. www.tukumamuzejs.lv

Izstāde “Mīļa kā svētdiena”

Līdz 25. augustam Tukuma mākslas muzejā skatāma mākslas izstāde “Mīļa kā svētdiena”.

Izstādes centrālais mākslas darbs ir Tukuma muzeja krājuma jaunieguvums – izcilā tukumnieka Kārļa Neiļa (1906–1991) glezna “Gleznotāja darbnīcā” (1935), ko šā gada maijā Tukuma muzejs iegādājās klasiskās Mākslas galerijas “Antonija” izsolē.

Izstādē pārstāvētie mākslinieki: Alberts Pauliņš, Leonīds Āriņš, Romans Suta, Jānis Cielava, Imants Vecozols, Augusts Annuss, Edgars Iltners, Laima Eglīte, Herberts Voldemārs Sils, Eduards Brencēns, Johans Valters, Laimdots Mūrnieks, Jānis Pauļuks, Kārlis Sūniņš, Ilze Smildziņa, Boriss Bērziņš, Boriss Bērziņš, Jānis Brekte, Hilda Vīka, Arta Dumpe, Ansis Artums.

Izstādē iekļauti darbi no Tukuma muzeja krājuma un deponējumi no Latvijas Nacionālā mākslas muzeja, Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja, Talsu novada muzeja un klasiskās mākslas galerijas “Antonija”.

Izstāde no 8. jūnija. Izstādes apskate ar muzeja biļeti. Informācija: 25494677, [email protected] Adrese: Harmonijas iela 7, Tukums. www.tukumamuzejs.lv

Izstāde “Mednieku stāsti” Durbes pilī

Līdz 27. oktobrim Durbes pils otrajā stāvā apskatāma izstāde “Mednieku stāsti”. Līdzās medību ieročiem, trofejām un medību atribūtikai, izstādē eksponēti arī tādu izcilu mākslinieku kā gleznotāju Johana Heinriha Baumaņa un Jākoba Samuēla Bekas, graviera Johana Eliasa Rīdingera un tēlnieka Žila Muanjēza mākslas darbi. 18.–19.gadsimta gleznās, gravīrās un statuetēs, iemūžināti gan medību suņi, gan medību ainas, gan klusās dabas. Lai labāk izzinātu dzīvnieku pasauli, izstādē sagatavoti uzdevumi arī mazākajiem muzeja apmeklētājiem.

Izstāde tapusi sadarbībā ar: Latvijas Nacionālo mākslas muzeju, Latvijas Nacionālo bibliotēku, Mākslas muzeju Rīgas Birža, Rīgas vēstures un  kuģniecības muzeju, Latvijas Kara muzeju, Rundāles pils muzeju, Jūrmalas muzeju, Jaunmoku pils, Kuldīgas novada muzeju.

Izstādes apskate ar muzeja biļeti. Informācija: 26305946, 25721502 [email protected]. Adrese: M.Parka iela 7, Tukums. www.tukumamuzejs.lv

Tukuma muzeja izstāde “Sibīrijas vēstules”

Līdz 3. novembrim Durbes pilī skatāma Tukuma muzeja izstāde “Sibīrijas vēstules”.

Izstādes mērķis ir izcelt Latvijas simbolisko dokumentāro mantojumu, UNESCO programmas „Pasaules atmiņa” Latvijas nacionālajā reģistrā iekļauto nomināciju “Sibīrijā rakstītas vēstules uz bērza tāss” un ar to saistīto cilvēku likteņstāstus.

Bagātīgu informatīvo materiālu par šo tēmu piedāvā arī izstādes kuratores Agritas Ozolas 2023. gadā sagatavotā grāmata “Sibīrijas vēstules”, kurā iekļauti vēstuļu teksti oriģinālvalodās un tulkojumā, gan vēstuļu autoru likteņstāsti un vēsturiskas fotogrāfijas.

Izstādes apskate ar muzeja biļeti. Informācija: 26305946, 25721502, [email protected]. Adrese: M.Parka iela 7, Tukums. www.tukumamuzejs.lv

Tukuma muzeja krājuma izstāde “ARTEFACTUM V”

Līdz 3. novembrim Durbes pilī Tukuma muzeja krājuma dinamiski mainīgā izstāde

“ARTEFACTUM V”. Ekspozīcijā skatāms Jāņa Krieva (1882-1948) podnieka darbnīcas un Tukuma keramikas ceha veikums. Apmeklētājiem tiek prezentēti arī Tukuma muzeja jaunieguvumi – 1899.gada bļoda, kas savilkta ar auklu, keramiķu Antona Brūveļa apgleznotais māla šķīvis (20. gs. 60. gadi) un Ivetas Jēkabsones veidotā māla bļoda (2023),kā arī ārstes Edītes Bogužas ģimenes dāvinātais māla pods. Glezniecību pārstāv Tukuma mākslinieka Anša Artuma (1908-1997) klusās dabas ar keramikas traukiem un sadzīves priekšmetiem.

Izstādes apskate ar muzeja biļeti. Informācija: 26305946, 25721502, [email protected]. Adrese: M.Parka iela 7, Tukums. www.tukumamuzejs.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.06.2024 - 30.06.2024 Piedzīvo mākslas burvību izstādēs TUKUMĀ Tukuma TIC
Tukuma novads aicina mākslas cienītājus un kultūras entuziastus jūnijā apmeklēt daudzveidīgās izstādes | Skatīt vairāk
Latvija
Koncertuzvedums ATGRIEŽAMIES LATGOLĀ Tukuma TIC
7.jūlijā pulksten 16:00 Kandavas brīvdabas estrādē "Ozolāji" - koncertuzvedums ATGRIEŽAMIES LATGOLĀ. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.06.2024 - 04.07.2024 Ditas Lūses izstāde Mazajā Mežotnes pilī Bauskas TIC
Esi ielūgts apmeklēt Ditas Lūses izstādi "Saules laiks" Mazajā Mežotnes pilī no 21. jūnija līdz 1. augustam! Izstādes atklāšana 21. jūnijā, | Skatīt vairāk
NE-parastumi Madonas novadā Madonas TIC
Seriāls par "NE parastām" Madonas novada tūrisma vietām dodas uz Ērgļu pusi, aicinot izsaukt Džinu un nakšņot hipsterīgā brīvdienu mājā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com