Likteņdārzā – koncertuzvedums «Likteņzīmes. Knuts Skujenieks»

Likteņdārzā – koncertuzvedums «Likteņzīmes. Knuts Skujenieks»

2024. gada 13.jūlijā plkst.19.00 Likteņdārzā, neparastā vietā - uz Saieta nama jumta (lietus gadījumā -Saieta namā), norisināsies literāri muzikālā cikla “Likteņzīmes” otrais koncertuzvedums “Likteņzīmes. Knuts Skujenieks”.

Dzejnieks, atdzejotājs, literatūrkritiķis Knuts Skujenieks (1936–2022) nenoliedzami bija personība, kura tiktu ierakstīja jebkuras tautas “zelta fondā”. Literatūrkritiķes Intas Čaklās vērtējumā Knuta Skujenieka dzeja pieder pie nozīmīgākā, kas 20.gadsimta otrajā pusē tapis latviešu literatūrā (gan Latvijai atrodoties PSRS sastāvā, gan pēc valstiskās neatkarības atgūšanas). Tuvāku un tālāku kaimiņtautu interese par Skujenieka dzeju liecina, ka tā nav tikai nacionāla mēroga vērtība, bet viena no poētiski augstvērtīgākajām liecībām par cilvēku Austrumeiropā, totalitārismā un brīvībā, ārējos un iekšējos eksistences nosacījumos.

Koncertuzvedumā  “Likteņzīmes. Knuts Skujenieks” klausītājiem būs iespēja satikt vēl kādu Latvijai nozīmīgu un drosmīgu personību - Bruno Javoišu ( 1963.gada 5.decembrī viņš uzkāpa 76 metrus augstajā Rīgas radiotornī un Latvijas PSR karoga vietā uzvilka paša šūto sarkanbaltsarkano Latvijas karogu, tādējādi protestējot pret Latvijas pārkrievošanu).

Abu personību satikšanās izsūtījumā  ir dāvājusi Latvijas tautai  ļoti interesantu, neparastu radošu projektu - Knuta Skujenieka un Bruno Javoiša atmiņas par padomju koncentrācijas nometni Mordovijā. Izdevniecībā "Neputns" klajā laista grāmata "Kārtis" lēģera kāršu kavas formātā – uz vienas kārts puses ir Bruno Javoiša lēģera reālijas attēlojošs zīmējums, uz otras – Knuta Skujenieka teksts. Šos Knuta Skujenieka rakstītos fragmentus koncertā  dzirdēsim aktrises Ditas Lūriņas lasījumā.

Koncertā piedalīsies: Dita Lūriņa, Daumants Kalniņš, Romāns Vendiņš, Artūrs Noviks, kā arī Knuta Skujenieka līdzgaitnieks Bruno Javoišs.

Aicinām ņemt līdzi spilvenus, sedziņas sēdēšanai, kā arī pledus, siltas drēbes, lai vakara stundās būtu ērta pasākuma baudīšana. Lietus gadījumā koncerti notiks Saieta namā.

Biļetes var iegādāties https://www.bilesuparadize.lv/lv/event/140267

Bērniem līdz 8 gadu vecumam ieeja ir par brīvu.

Pasākums tiks filmēts un fotografēts. Iegūtais materiāls tiks izmantots publicitātes vajadzībām.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
īpašs ģimenes piedāvājums Bellevue Park Hotel Riga
Īpašais ģimenes piedāvājums! | Skatīt vairāk
Latvija no 150 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.06.2024 - 07.07.2024 Baleta kamerfestivāls KURZEMES KLASIKA 202 Tukuma TIC
Jau trešo reizi vasaras vidū - 7.jūlijā Jaunmoku pilī uzplauks starptautiskais baleta kamerfestivāls “Kurzemes klasika 2024”.​Pasākumu vadīs | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.06.2024 - 17.06.2024 Koncertuzvedums ATGRIEŽAMIES LATGOLĀ Tukuma TIC
7.jūlijā pulksten 16:00 Kandavas brīvdabas estrādē "Ozolāji" - koncertuzvedums ATGRIEŽAMIES LATGOLĀ. | Skatīt vairāk
Tūrisma karte "Iepazīsti kaimiņus Zemgalē" Bauskas TIC
“Iepazīsti kaimiņus Zemgalē!” – tūrisma maršruts un karte ģimenēm ar bērniem! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com