Atklāta foto izstāde «Sociālā uzņēmējdarbība Latvijā»

Atklāta foto izstāde «Sociālā uzņēmējdarbība Latvijā»

Krāšņā foto izstādē aicina iepazīties ar 10 Latvijas sociālajiem uzņēmumiem un to radītājiem, kuri darbojas dažādās jomās, ikdienā palīdzot risināt sabiedrībā aktuālas problēmas.

Foto izstāde „Sociālā uzņēmējdarbība Latvijā” sniedz iespēju ieskatīties to uzņēmēju stāstos, kuri ikdienā nolēmuši savu darbu un gūto peļņu ieguldīt sabiedrības labā, uzlabojot līdzcilvēku ikdienu. No grupu dzīvokļiem, inovatīvām mācīšanās metodēm līdz maizes terapijai un neredzamās pasaules atklāšanai – ar tik dažādiem jautājumiem strādā sociālie uzņēmumi visā Latvijā.

Izstādi veidojusi Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociācija kopā ar Luminor banku un Attīstības finanšu institūciju ALTUM. Līdz 13. jūnijam tā skatāma iepirkšanās centrā “AKROPOLE Alfa” 2. stāvā, savukārt vasarā izstāde tiks izrādīta arī reģionos.

“Desmit stāstos atklājas daudzveidība gan darbības jomās, gan reģionos, gan sociālo uzņēmumu radītajās pārmaiņās visā Latvijā. Nebija viegli izvēlēties stāstu varoņus, jo ir tik daudzi, kurus izcelt. Ik gadu šo izstādi varēsim papildināt, lai turpinātu stāstīt par to, kā radīt pozitīvas pārmaiņas ilgtermiņā. Tie ir iedvesmas stāsti tam, kā nepaiet garām un savu ikdienas darbu padarīt jēgpilnu, risinot sabiedrībai aktuālas problēmas,” izstādes ideju skaidro Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociācijas direktore Regita Zeiļa.

"Sociālā uzņēmējdarbība nozīmē ne tikai drosmi pārvērst savu sirdslietu par produktu vai pakalpojumu ar pievienoto vērtību, bet arī pievērst uzmanību sabiedrībā nozīmīgiem un aktuāliem jautājumiem. Lai arī izstāde izgaismo mazu daļu sociālo uzņēmēju stāstu, tā ir unikāls ieskats to cilvēku ikdienā, kuri iegulda savu laiku un zināšanas, lai daudzu ikdiena kļūtu labāka un kvalitatīvāka. Šī izstāde, iespējams, var kļūt par iedvesmu kādam uzņēmējam vai idejas autoram, kas vēl to nav izlolojis līdz galam," uzsver Luminor bankas vadītāja Latvijā Kerli Vares.

Reinis Bērziņš, ALTUM valdes priekšsēdētājs: “ALTUM ar sociālajiem uzņēmumiem strādā jau vairāk nekā piecus gadus, un līdz šim Labklājības ministrijas un ALTUM kopīgajā programmā esam atbalstījuši vairāk nekā 200 sociālos uzņēmumus, grantos tiem piešķirot 12 miljonus eiro. Šis atbalsts palīdzējis attīstīt sociālos uzņēmumus visā Latvijā. Jau drīzumā  ALTUM atvērs jauno sociālās uzņēmējdarbības programmu, kurā uz grantu varēs pretendēt gan jauni sociālie uzņēmumi, gan tādi, kas atbalstu izmantojuši arī iepriekš. Esam priecīgi atbalstīt arī šo izstādi, kas ir spilgts un sirsnīgs ieskats ļoti nozīmīgajā darbā, ko visas sabiedrības labā veic sociālie uzņēmumi.”

“Mēs uzskatām, ka daudzveidība un vienlīdzīgas iespējas ir atvērtas, uz nākotni vērstas un plaukstošas sabiedrības pamats. Sadarbība ar Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociāciju ir veids, kā varam ne vien atbalstīt sociālos uzņēmumus, iepazīstinot ar viņu stāstiem plašāku publiku, bet arī iedvesmot mūsu apmeklētājus un nodrošināt viņiem patīkamu un izglītojošu iepirkšanās vidi. Tādēļ aicinu ikvienu, kas dodas uz “AKROPOLE Alfa” iepirkšanās gaitās, atvēlēt nelielu brīdi un apmeklēt izstādi,” pauž iepirkšanās un izklaides centra “AKROPOLE Alfa” vadītāja Sanita Krīgere.

Izstāde aplūkojama arī digitālā versijā Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociācijas mājas lapā https://sua.lv/izstade/

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
ROKA DZIESMU SVĒTKI | Džūkstē Tukuma TIC
29. jūnijā pie Džūkstes Kultūras nama pirmie “ROKA DZIESMU SVĒTKI” sadarbībā ar Latvijas Rokmūzikas Asociāciju. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.05.2024 - 22.06.2024 IELĪGOŠANA | pie Tukuma tirgus Tukuma TIC
22.jūnijā no 9:00 pie Tukuma tirgus būs gan mājražotāju tirdziņš, gan koncerts, gan motociklu apskate, gan arī uzvedums "Jāņu nakts mistērija" | Skatīt vairāk
Jelgavas objektu darba laiks svētkos Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Vasaras saulgriežu svētku laikā Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornim, Jelgavas Vecpilsētas mājai un Dzīvesziņas un arodu sētai mainīts darba | Skatīt vairāk
Tukuma puses daiļdārzi gaida ciemos  Tukuma TIC
Tukuma puses daiļdārzi aicina ciemos jau tagad! Piedāvājam iepazīties ar skaistākajiem dārziem | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Neredzamā Pasaule
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com