Autors: Ieva Ņevečorova
Avots: Ungurmuiža
Francijas virtuve ir viena no smalkākajām un izplatītākajām virtuvēm pasaulē. Jau gadsimtiem ilgi tā tiek uzskatīta par stila noteicēju kulinārijā. 2019 gada 10. maijā, svinot Ungurmuižas restorāna 3 gadu jubileju, ir vēlme pašiem uzzināt un iemācīt citiem ko jaunu!
Ungurmuižas restorāns aicina uz Francijas institūta Latvijā direktora Žila Bonviāla (Gilles Bonnevialle) prezentāciju par galda klāšanas kultūru un tradīciijām. Žils Bonviāls aicina uz interaktīvu lekciju, lai ikvienu interesentu iepazīstinātu ar šo seno vēsturi un ar to saistītajām prasmēm, piedāvājot arī aplūkot un pieskarties priekšmetiem, kas tieši saistīti ar franču galda kultūru. (Franču valodā ar tulkojumu latviešu valodā).
Reklāma

Franču galda kultūra ietver ne tikai mākslu izvēlēties un pasniegt vīnu un ēdienu, bet arī uzņemt viesus. Dekoratīvās mākslas, kas, gadsimtiem ritot, ir attīstījušās un kļuvušas par Francijas izcilības nozarēm, kurās vēl joprojām mūsdienās noris aktīva darbība (zelta un sudrablietu, porcelāna un kristāla izstrādājumu ražošana), tāpat ir galda kultūras sastāvdaļa.
Pēc prezentācijas - jautājumi, saviesīgas sarunas, latviski – franciskas uzkodas un vīns piektdienas vakara gaisotnē un jaukas mūzikas pavadījumā!
Informācija par dalības maksu un pasākuma norisi atrodama šeit. Vietu skaits ierobežots. Pieteikšanās pa t.22007332 vai [email protected]
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.