Autors: Tourspain.es
Avots: Tourspain.es
Alikantes pilsēta ir izvēlēta par Spānijas 2025. gada gastronomijas galvaspilsētu, pārņemot titulu no Ovjedo un stiprinot savu pozīciju kā obligāti apmeklējams galamērķis Vidusjūras virtuves cienītājiem. Alikante, kuras piedāvājums balstās uz izciliem vietējiem produktiem, kulinārijas inovācijām un tradicionālo recepšu bagātību, gatavojas gada notikumiem, ēdienu gatavošanas šoviem un unikālai gastronomiskai pieredzei.
Nav brīnums, ka tika izvēlēta Alikante. Pilsētā ir izdevies saglabāt un attīstīt uz rīsiem balstītu gastronomijas kultūru, kurā ir vairāk nekā 300 ēdienu, sākot no ceptiem rīsiem līdz paeljai arroz a banda, nemaz nerunājot par tunci, sautētajiem rīsiem un artišoku rīsiem. Šajos ēdienos ir apvienotas svaigas sastāvdaļas no dārza un jūras, kas izstaro Vidusjūras diētas būtību.
Reklāma

Šī atzinība ir apliecinājums vietējo restorānu, tirgu un ražotāju darbam, izceļot Alikantes kulinārijas identitāti un tās ietekmi uz vietējo tautsaimniecību.
Lai to nosvinētu, Alikantē notiks virkne pasākumu, lai popularizētu tās kulinārijas piedāvājumu gan valsts, gan starptautiskā mērogā. Starp plānotajām iniciatīvām ir gastronomiskie maršruti, vietējo produktu gadatirgi un tikšanās ar labākajiem šefpavāriem.
No 3. līdz 6. oktobrim pilsētā norisināsies septītā izstāde Alicante Gastronómica 2025, kas pulcēs vairāk nekā 250 izstādes dalībnieku, nemaz nerunājot par slaveniem šefpavāriem, kas saņēmuši Michelin zvaigznes un Repsol saules.
Šim pasākumam ir sagatavoti vairāk nekā 400 aktivitāšu – lekcijas, degustācijas, konkursi un meistarklases, un tas ir kļuvis par vienu no labākajiem gastronomijas notikumiem valstī.
Alikante ir slavena ne tikai ar savu gastronomiju, tai ir arī stabila tūrisma infrastruktūra, kas padara to vēl prestižāku. Deviņi kilometri pilsētas pludmaļu, 8000 gultasvietu viesnīcās un vairāk nekā 3000 saules gaismas stundu gadā, tāpēc nav brīnums, ka apmeklētāji kupli pulcējas šajā izcilajā vietā, lai lutinātu garšas kārpiņas ar bagāto virtuvi un izjustu satriecošo dabu.
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.