Autors: Jānis Pēteris Bērziņš
Avots: BalticTravelnews.com/Nationaldaycalendar.com
Tā nu tas ir iegājies, ka tieši 28. maijā ASV un vēl citviet svin hamburgeru dienu.
Hamburgera izgudrojums ir tiešā veidā saistīts ar Vācijas ostas pilsētu Hamburgu. Agrāk īsts hamburgers tika uzskatīts no liellopu gaļas, bet tagad hamburgerus gatavo no bizona, vistas vai emu gaļas.
Reklāma

Vairākos avotos tiek minēts, ka hamburgeru izgudroja 1881.gadā vācietis Otto Krauze (Otto Krause). Cits stāsts vēsta, ka hamburgeru izgudroja uzņēmējs Luiss Lasens 1900.gadā, kurš ļoti steidzās un gribēja ēst, tāpēc apceptu gaļas gabalu ir ielicis starp divām baltmaizes rikām. Ķīnieši apgalvo, ka tie hamburgerus ēd kopš 1045.gada.
Varam diskutēt par šī ātrā ēdiena labajām un sliktajām īpašībām, bet vēsturiski šai dienai ir maz sakara ar neveselīga dzīvesveida sumināšanu. Tieši otrādi – praktiski ar hamburgeru dienu sākas grila jeb vasaras sezona. Ja latvieši būtu attapīgāki, tad droši vien Latvijā šādus “svētkus” nodēvētu par nacionālo šašliku dienu.
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.