Tallink kruīza prāmis M/S Festival nomainīs prāmi M/S Vana Tallinn [1]

Tallink kruīza prāmis M/S Festival, kas līdz šim nodrošināja satiksmi līnijā Stokholma – Turku, maršrutā Rīga – Stokholma sāks kursēt 2.augustā.

Hillard Taur, Tallink Latvija izpilddirektors, pastāstīja, ka prāmis M/S Festival nomainīs prāmi M/S Vana Tallinn un, sākot ar 2.augustu līnijā kursēs prāmji M/S Regina Baltica un M/S Festival. „Aizvien palielinās pārvadājumu pieprasījums, un prāmju maiņa uz lielāku un jaunāku prāmi līdz ar to ir liels solis uz priekšu,” stāstīja Hillard Taur. Prāmju maiņa un jaunas iespējas ir arī kā interesants un saistošs ceļošanas iemesls jau esošiem un potenciāliem pasažieriem. „Mēs pozitīvi un cerīgi raugāmies uz pastāvīgu pasažieru skaita pieaugumu gan no Baltijas valstīm, gan arī Zviedrijas, kurā M/S Festival ir pazīstams un iecienīts prāmis jau vairākus gadus,” piebilda Hillard Taur.

Līdz šim M/S Festival nodrošināja satiksmi starp Stokholmu un Turku. 23.jūlijā līnijā Stokholma - Turku sāka kursēt prāmis M/S Galaxy, kuru maršrutā Tallinn – Helsinki nomainīja jaunais kruīza prāmis M/S Baltic Princess. Līdz ar to vasarā vienlaicīgi ir notikušas pozitīvas izmaiņas trīs maršrutos.

Kruīza prāmis M/S Festival kursēs ar Latvijas karogu un Tallink zīmolu.

M/S Festival ir 171 m garš un 27,6m plats. Uz M/S Festival ir 9 klāji un 588 kajītes. Prāmis var uzņemt 1750 pasažierus un transporta līdzekļus 885 līniju metru garumā. M/S Festival ir augstākā 1A Super ledus klase. Kursēšasnas ātrums ir 22 mezgli. Uz M/S Festival ir dažādas atpūtas un izklaides iespējas: konferenču centrs ar 12 telpām, 4 restorāni un kafejnīcas, 3 veikali, bērnu rotaļu istaba un saunas komplekss ar baseinu.

No līnijas Rīga – Stokholma aiziet prāmis M/S Vana Tallinn, kas var uzņemt 800 pasažierus un transporta līdzekļus 730 līniju metru garumā. Prāmim ir 1B ledus klase. Kursēšanas ātrums ir 22 mezgli. Uz šo brīdi nav pieņemts gala lēmums par M/S Vana Tallinn tālāko darbību .

No 2.augusta maršrutā Rīga – Stokholma kursēs prāmji M/S Festval un M/S Regina Baltica. M/S Regina Baltica var uzņemt 1200 pasažierus un transporta līdzekļus 1091 līniju metru garumā. Prāmim ir 1A ledus klase. Kursēšanas ātrums ir 21 mezgls.

Tallink līnija Rīga – Stokholma tika atklāta 2006.gada aprīlī. 2007.gada aprīlī maršrutā papildus M/S Regina Baltica sāka kursēt M/S Vana Tallinn, nodrošinot ikdienas satiksmi starp abu pilsētu ostām. Pagājušā 2006 / 2007 finanšu gadā, laikā no 2006.gada 1.septembra līdz 2007.gada 31.augustam, AS Tallink Grupp līnijā Rīga – Stokholma apkalpoja 256690 pasažierus, 38832 pasažieru transporta līdzekļus un 8479 kravas vienības.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Santa 05/02/2010 15:47 Vai ir iespēja iegūt bildes, kuras tiek fotogrāfētas uz prāmja?


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.72787714sec.