Rudens skolēnu brīvdienās uz Augšdaugavas novadu!

Augšdaugavas novada pašvaldības iestāde “TAKA” aicina baudīt zelta rudeni Augšdaugavas novadā un piedāvā plašu atpūtas un izklaides pakalpojumu klāstu.

    1. DODIES JAUTRĀ VELO PIEDZĪVOJUMĀ

MARŠRUTS NR. 779 “LUKNAS EZERA LOKS” (18 KM)

Izzinošs maršruts pa Višķu pagasta ainaviski spilgtāko daļu. Velobraucējam ir iespēja baudīt vairākus vēsturiski un ainaviski interesantus objektus — Ostrovas putnu vērošanas torni, apskatīt vairākas baznīcas, Višķu sporta un atpūtas kompleksu.

Velo noma: Atpūtas vieta “Višķezers”, Višķu pagasts, Augšdaugavas novads, +371 26549373.

VELOMARŠRUTS NR. 786 “SVENTES EZERA LOKS” (27 KM)

Velomaršruts ved gar Sventes ezeru – vienu no dziļākajiem un dzidrākajiem ezeriem Latvijā. Gleznainas ainavas, vareni ozoli, sūnām apauguši laukakmeņi, iespēja apskatīt Sventes muižu un Militārās tehnikas kolekciju, kā arī baudīt Latgales kulināro mantojumu viesu mājā “Rudzupuķes”.

Velo noma: Pirmā pasaules kara muzejs, Alejas iela 20, Medumi, Augšdaugavas novads, +371 26274123.

    2. IZZINI NOVADA VĒSTURI UN APMEKLĒ RADOŠĀS DARBNĪCAS

PIRMĀ PASAULES KARA MUZEJS

Interesanta ekskursija gida pavadībā. Ekspozīcija sastāv no diviem tematiskiem blokiem. Pirmā daļa veltīta Pirmā pasaules kara notikumiem Eiropā un Latvijā. Šeit var iepazīties ar karavīru sadzīvi, ar inovācijām, kuras radās Pirmā pasaules kara laikā, kā arī izpētīt kādus ieročus izmantoja gan vācu, gan krievu armija. Savukārt, otrajā zālē, ekspozīcijas apmeklētājiem būs iespēja iejusties karavīra lomā un uz savas ādas izjust bunkuru dzīves sadzīvi.

NAUJENES NOVADPĒTNIECĪBAS MUZEJS

Muzejs apmeklētājiem piedāvā iespēju izzināt novada vēsturi, etnogrāfiju, dabu, iepazīt izcilus novada māksliniekus, līdzdarboties radošajās darbnīcās, iesaistīties Lielā Augšdaugavas musturdeķa veidošanā.

Radošās darbnīcas (nepieciešama iepriekšējā pieteikšanās):

* Māla darbnīca (no 4 gadu vecuma)

* Stikla apgleznošanas darbnīca (no 6 gadu vecuma)

* Apaļo lupatu tepiķīšu tamborēšana (no 7 gadu vecuma)

SLUTIŠĶU SĀDŽA UN VECTICĪBNIEKU LAUKU SĒTA

Slutišķu vecticībnieku lauku sēta ir vienīgais šāda veida muzeja objekts Latvijā, kas atrodas autentiskā apdzīvotā sādžā, kur apmeklētāji var iepazīties ar unikāliem Latgales vecticībnieku garīgās un sadzīves kultūras materiāliem. Ekspozīcijas ēkas ir tautas būvniecības paraugi ar daudzām dekoratīvām koka detaļām, logu apmaļu un slēģu rotājumiem, ārdurvju vērtņu veidojumiem.

Radoša nodarbība (nepieciešama iepriekšējā pieteikšanās):

* Darba burtnīca “Vecticībnieku sēta” (4. – 6. klase)

SKRINDU DZIMTAS MUZEJS

Iespēja izgaršot latgaliešu tradicionālās “komas” un zāļu tēju, iepazīt seno amatu prasmes. Vaboles pagastā līdz mūsdienām ir saglabājies lielākais krucifiksu skaits novadā. Muzejā ir pieejama informācija par ekskursijas “Krucifiksu ceļš” maršrutu.

Radošās darbnīcas (nepieciešama iepriekšējā pieteikšanās):

* ”Maizes ceļš” (no 5 gadiem)

* Aušanas darbnīca

* Apdrukas darbnīca

PAULA SUKATNIEKA MĀJAS “APSĪTES” UN PIEMIŅAS DĀRZS

Vieta, kur var uzzināt ar kādu mīlestību Pauls Sukatnieks selekcionēja ne tikai vīnogas, bet arī rozes, tulpes, Latvijai neierastākas ogas – cidonijas,  arbūzus,  melones. Viņš bija vispusīgs cilvēks, kuram bija lemta dzīves misija un pateicoties tai, visa pasaule zina par Dvieti un Latviju.

    3. GARDĒŽIEM

29.10. plkst. 13.00 Silene Resort & SPA Itāļu restorāns aicina uz “Halloween”

    4. MINI ZOO

ALPAKU AUDZĒTAVA “ALPAKU SALA”

Alpaku Sala ir alpaku audzētava Sēlijas pusē ar ievērojamu alpaku saimi. Šeit vienmēr ir alpaku gadalaiks, atpūta dabas skaņās, alpaku vilnas dzija un adījumi, un mazo alpacēnu rotaļas. “Dzīparu” mājā viss interesantais par diega tapšanu, darbošanās vieta, vilnas namiņa krāsniņas siltums, Sēlijas viensētas smarža un vecā pulksteņa iezvanīts nesteidzīgs laiks.

JURITA MINI ZOO

Lieliska atpūtas vieta ģimenēm, kur iespējams iepazīties ar dažādiem dzīvniekiem. Piedāvājumā apskate un kontakts ar dzīvniekiem, barošana ar zoodārzā iegādāto barību. Šeit sastopami alpakas, lamas, ķenguri, kamielis, dambrieži, punduraitas, pundurkazas, poniji, ēzeļi, zirgi, truši un citi dzīvnieki.

RAPTORS PARK

Atpūtas un pastaigu parks, kur var iepazīties ar dažādiem putniem un dzīvniekiem. Parkā var apskatīt eksotisko putnu sugas, piemēram, retas pūces, strausus, fazānus, pāvus, kraukli, ērgli un vanagu. Mini zoo dzīvo arī dambrieži un zirgi (Tinker šķirnes). Ciemos gaida arī ponijs, kura mugurā Jūs varat pavizināt bērnus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 05.05.2024 Putnu draugu skola 2024 Bauskas TIC
Pavadi brīvdienas izglītojošās sarunās par putniem! | Skatīt vairāk
Latvija
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI Tukuma TIC
24.,25.MAIJĀ KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI 2024 "KARNEVĀLS KANDAVĀ". | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47087002sec.