Travelnews.lv piedāvā: Pilsētās un novados svin Latvijas 105. dzimšanas dienu

Visā Latvijā plaši un ar vērienu atzīmēs Latvijas 105. dzimšanas dienu. Ieskaties svarīgāko notikumu kalendārā.

Aizkraukles novadā – “Lāčplēsis”

No 2023. gada 10. līdz 19. novembrim Likteņdārzā (Daugavas krastā, Koknesē) skatāms Latvijas vadošo gaismas oriģinālizrāžu veidotāju – režisora Kārļa Anitena un gaismu mākslinieka Oskara Pauliņa jaunākais multimediālais lieluzvedums “Lāčplēsis”, kurā 17 epizodēs, sadarbojoties dabai ar gaismu, skaņu, mūziku, video un aktieru balsīm, tiks izstāstīts Andreja Pumpura tautas teikās balstītais eposs. Plašāka informācija atrodama šeit.

Alūksnē izskries Latviju

18. novembrī orientēšanās klubs “Alūksne” aicina svinēt Latvijas 105. dzimšanas dienu ar orientēšanās pasākumu. Orientēšanās distances garums būs aptuveni 4,5 kilometri ar 20 kontrolpunktiem. Pasākums sāksies plkst. 11.00 un ilgs līdz plkst. 13.00. Plašāka informācija atrodama šeit.

Balvos ugunsšovs un diskotēka

Daudz pasākumu paredzēti 18. novembrī Balvu novadā. Pašos Balvos paredzēti ugunsšova priekšnesumi un arī diskotēka. Plašāka informācija par svētku pasākumiem Balvu novadā atrodama šeit.

Bauskā “Līvi” un citi pasākumiem

Vērienīgi Latvijas 105. dzimšanas dienu plānots svinēt Bauskas novadā. Bauskas Rātslaukumā 18. novembra vakarā muzicēs “Līvi”, bet par citiem pasākumiem svētkos vairāk var uzzināt šeit.

Cēsis priecē ar svētku koncertu

Koncertzālē “Cēsis” aicinām uz svētku koncertu, kurā dzirdēsim dziesmas no rokoperas “Lāčplēsis” (M. Zālīte, Z. Liepiņš) un dziesmu cikla “Daugava” (Rainis, M. Brauns). Vairāk par pasākumiem Cēsu novadā 18. novembrī lasi šeit.

Daugavpilī svētku tirdziņš un lāzeršovs

18. novembrī jau no plkst. 10.00 priecēs svētku tirdziņš Rīgas ielā, bet vakarā gaidāms lāzeršovs. Plašāka informācija par pasākumiem Daugavpilī atrodama šeit.

Dobeles Livonijas ordeņa pilsdrupās...

Atzīmējot Latvijas Republikas proklamēšanas dienu, 2023. gada 18. un 19. novembrī Dobeles Livonijas ordeņa pilsdrupu pieguļošajā teritorijā būs apskatāma audiovizuāla instalācija “Gaismas vārdi Latvijai”, šie ir ceturtie “Gaismas vārdi Latvijai” un šā gada vadmotīvs ir “Tu esi Latvija”, jo Vaira Vīķe Freiberga ir teikusi vārdus: “Mēs iesim un darīsim visi, lai Latvija būtu skaista, lai Latvija būtu dižena, lai Latvija būtu varena. Un ne tikai tauta, bet arī valsts! Un ne tikai hokeja spēlēs, bet varbūt arī Dziesmu svētkos mēs varētu teikt: Latvija! Latvija! Latvija!” Aiz šiem vārdiem slēpjas, kas personisks, mēs katrs iesim un darīsim, bet kopā sauksim Latvija, lai iedvesmotu arī citus darīt! Plašāka informācija par pasākumu atrodama šeit.

Gulbene aicina aktīvos

18. novembrī Gulbenē aktivitātes sportiskajiem, kā arī vakarā svētku koncerts. Plašāka informācija atrodama šeit.

Jelgava aicina baudīt Latvijas garšu

Patriotu mēneša ietvaros 2023. gada 18. novembrī pulksten 10 Jelgavas reģionālais tūrisma centrs (JRTC) aicina uz ekskursiju “Latvijas garša Jelgavā” atraktīvās gides Inas Jurģes pavadībā. Plašāka informācija atrodama šeit – https://travelnews.lv/?m_id=18612&i_id=5&pub_id=141987&prev Vairāk informācijas par svētku pasākumiem Jelgavas novadā atrodama šeit.

Jēkabpils aicina

Daudz interesantu notikumu Jēkabpilī un Jēkabpils novadā. Plašāka informācija par pasākumiem atrodama šeit.

Jūrmalā garākais Gaismas ceļš

Valsts svētkos 18. novembrī jūrmalnieki iedegs garāko “Gaismas ceļu” Latvijā. Vairāk nekā divpadsmit tūkstoši sveču izgaismos Jūrmalu no Priedaines līdz pat Ķemeriem un arī Jomas ielu. Vakarā izskanēs svētku koncerts, kurā uzstāsies Jūrmalas apvienotais koris, solisti un mūzikas grupa “Credo”. Plašāka informācija atrodama šeit.

Krāslavas novadā suminās labākos

Krāslavā 18. novembrī pasniegs apbalvojumu “Krāslavas novada Gada cilvēks”. Par citiem pasākumiem Krāslavas novadā plašāka informācija atrodama šeit.

Liepājā aicina muzeji

2023. gada 18. novembrī – Latvijas Republikas proklamēšanas dienā – Liepājas muzejs Kūrmājas pr. 16/18 un Liepājas 17.–19. gs. interjera muzejs “Hoijeres kundzes viesu nams” Kungu ielā 24 būs atvērti apmeklētājiem, piedāvājot saistošu un izzinošu programmu valsts svētku noskaņās, kā arī iespēju apskatīt izcilu mākslinieku mākslas darbu izstādes. Plašāka informācija atrodama šeit.

Limbažos izgaismos Mazezeru

Limbažu novadā daudz aizraujošu pasākumu. Notiks arī akcija “Izgausmosim Mazezeru 18. novembrī”. Plašāka informācija par notikumiem Limbažu novadā atrodama šeit.

Līvāni aicina uz groziņballi

Līvānos 18. novembri atzīmēs ar svētku koncertu, kam sekos groziņballe. Plašāka informācija atrodama šeit.

Ludzas novads aicina

Ludzas novadā virkne interesantu un patriotisku pasākumu. Plašāka informācija atrodama šeit.

Madona priecēs ar svētku koncertu

Kā jau pienākas 18. novembrī, arī Madonā svētkus svinēs ar svētku koncertu. Bet plašs pasākumu klāsts visā Madonas novadā. Plašāka informācija atrodama šeit.

Preiļi aicina uz koncertu un kūku

Ar plašu koncertu 18. novembri atzīmēs Preiļos. Pasākuma noslēgumā paredzēta arī mielošanās ar svētku kūku. Plašāka informācija atrodama šeit.

Rēzekne priecēs sportiskos un kultūras cienītājus

Gan sportiski pasākumi, gan koncerti – ar to šogad valsts svētkos priecēs Rēzkene. Plašāka informācija atrodama šeit.

Rīga svin vērienīgi

Suminot Latvijas Republiku 105. dzimšanas dienā, galvaspilsētā norisināsies svinīga ziedu nolikšanas ceremonija un militārā parāde, skanēs koncerti, būs skatāmas gaismas instalācijas un dzīvās uguns svētku noformējums. Plašāka informācija atrodama šeit.

Salaspilī orientēsies

Salaspils novadā ikvienam ir iespēja piedalīties patriotu dienām par godu veltītā auto foto orientēšanās aktivitātē. Tās dalībniekiem būs iespēja pavadīt laiku azartiski aktīvi, izzinoši un ar cieņu pret vēstures liecībām un vērtībām, ne vien dodoties interesantās orientēšanās kontrolpunktu medībās, bet arī veikt dažādus papildus uzdevumus, kas tapuši sadarbībā ar Salaspils novada Tūrisma informācijas centru. Plašāka informācija atrodama šeit.

“Da Gamba” un citi pasākumi Siguldas novadā

Silgulda aicina plkst. 18.00 kultūras centrā “Siguldas devons” Latvijas Republikas proklamēšanas 105. gadadienu nosvinēt ar ekspresīvās grupas “DaGamba” muzikālajiem koncertstāstiem. Plašāka informācija par svētku pasākumiem Siguldas novadā atrodama šeit.

Talsu novads aicina

18. novembrī Talsu novadā gan izstādes, gan skrējiens, gan citi svētku pasākumi. Plašāka informācija atrodama šeit.

Tukumā koncertuzvedums

Latvijas valsts svētkiem veltītā koncertuzvedumā “Tauta mana zeme” 18.novembrī 19:00 Tukuma pilsētas Kultūras namā piedalīsies: Ivars Ozols, Justs Liepiņš, Māris Radziņš, Kristaps Ezeriņš, Rinalds Jukna, Artūrs Dumbris, Elīna Krastiņa, Paula Mihailova, Rihards Saule.​Ieeja bez maksas. Par pārējiem svētku pasākumiem Tukuma novadā lasi šeit.

Valmieras novadā...

18. novembrī plkst. 18.00 laukumā pie Valmieras Kultūras centra ikviens aicināts uz svētku koncertu. Latvijas dzimšanas dienā Valmierā uzstāsies grupa “Pērkons” un Atis Ieviņš & The Rock Brothers. Par citiem pasākumiem Valmieras novadā lasi šeit.

Ventspilī viesosies “Jumprava”

Ventspilī svētku laikā daudz pasākumu, kuru kulminācija būs grupas “Jumprava” koncerts. Plašāka informācija atrodama šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī! Bauskas TIC
Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu. | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI Tukuma TIC
24.,25.MAIJĀ KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI 2024 "KARNEVĀLS KANDAVĀ". | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.73223305sec.