Projekta "Latvijas ceļojumu maratons" galvenie pasākumi

 
 

Projekta mērķi:

 

Ø Popularizēt jaunus tūrisma produktus Latvijas reģionos, lai veicinātu vietējā tūrisma attīstību un mudinātu ārvalstu ceļotājus apmeklēt Latvijas reģionus.

Ø Sekmēt tūrisma produktu attīstību un atpazīstamību Latvijas iedzīvotāju un ārvalstu ceļotāju vidū.

Ø Veicināt tūrisma produktu attīstību un sadarbību starp tūrisma pakalpojumu sniedzējiem un potenciālajiem ceļotājiem.

Uzdevumi:

Ø Organizēt informatīvus un izglītojošus pasākumus: projekta atklāšanas pasākumu, informatīvo kampaņu masu medijos un internetā, raidījumus „Brīvdienu ceļvedis” Latvijas televīzijā, pasākumus - šovus visos Latvijas reģionos, projekta noslēguma pasākumu (ar aktīvāko apbalvošanu).

Ø Iepazīstināt Latvijas medijus un tūrisma profesionāļus ar Latvijas tūrisma piedāvājumu – tūrisma produktiem, aicinot piedalīties raidījumu filmēšanas procesā, apmeklējot organizētos pasākumus.

Ø Palīdzēt organizēt t.s. atvērto durvju dienas tūrisma produktu un pakalpojumu sniedzēju vietās.


GALVENIE PASĀKUMI

Datums

Pasākums

Norises vieta

18. – 19.marts

Liepāja svin!

Saņem Liepājas pasi un iepazīsti Liepājas tūrisma piedāvājumu – savdabīgo Karostas rajonu un tā cietuma šovu, specializētu ekskursiju pa pilsētu vai Liepājas teātra aizkulisēm, apmeklē Ivo Fomina koncertu kopā ar Liepājas simfonisko orķestri, apmeklē leļļu teātra vai sarīkojumu deju festivālu.

Liepāja, Liepājas Karostas rajons (Kurzeme)

26.marts

Iepazīsti noslēpumaino Krustpili!

Iepazīsti Krustpils pili ekskursijā ar audiogidu – praktiskās nodarbības, iemācoties izliet sveces, pagatavot rotas no alvas. Pils viduslaiku pagrabos vīna degustācija. Bērniem tikšanās ar sikspārni un zīlēšana.

Jēkabpils muzeja Krustpils pils

(Zemgale)

1. – 2.aprīlis

Baudi Vidzemes lauku labumus!

„Lauku labumu” saimnieki labprāt izrādīs savu saimniecību, pastāstīs par savu arodu, ļaus samīļot dzīvnieciņus vai pašiem izmēģināt kādu amatu, piedāvās nogaršot, apskatīt un iegādāties unikālas lietas, ko neatradīsiet nevienā pilsētas lielveikalā!

Vidzemes reģions

(Vidzeme)

8. – 9.aprīlis

Iepazīsti Līvānu stiklu un amatniecību!

Līvāni piedāvās apmeklēt Līvānu stikla rūpnīcu un Latgales mākslas un amatniecības centru, kur sadarbībā ar folkloras kopu „Turki” piedāvās teatralizētu programmu „Leivonu jautrī amatnīki” („Līvānu jautrie amatnieki”), kurā tiks piedāvāta dziedāšana, sadziedāšana, apdziedāšana, cienasts, rotaļas un sadancošana, kā arī dažādu amatu apgūšana paātrinātā kursā

Līvāni

(Latgale)

15. – 16.aprīlis

Sagaidi Lieldienas Mārcienā!

Mārcienas muižā, kur visai ģimenei vienmēr ir iespēja veselīgi atpūsties, jo ir pieejamas dažādas SPA procedūras, Lieldienās viesiem būs iespēja arī piedalīties svinīgās izdarībās - olu krāsošanā, ripināšanā, šūpošanās, muzicēšanā un citās aktivitātēs visai ģimenei.

Mārcienas muiža Madonas rajona, Mārcienas pagastā

(Vidzeme)

22. – 23.aprīlis

Iepazīsti „Rīgas sargu” noslēpumaino pilsētu!

Piedāvājam Cinevillo Studio Rīgas sargu pilsētiņā iepazīties ar filmas „Rīgas sargi” kinopilsētiņu, lai paviesotos un iepazītu seno Rīgu ar dažādām aktivitātēm un pārsteigumiem, gan arī uzzinātu daudz ko interesantu par to, kā top filmas!

„Rīgas sargu” kinopilsētiņa, Slampes pag., (Kurzeme)

29. – 30.aprīlis

Iepazīsti Latgales amatniecību!

Latgales amatnieki labprāt izrādīs savu saimniecību un darbnīcas, pastāstīs par savu arodu vai pašiem ļaus izmēģināt kādu amatu. Ikvienam interesentam būs iespēja piedalīties keramikas poda izgatavošanā, apgūt keramikas apdedzināšanas arodu, kā arī apgūt metālkalšanas un koka apstrādes aroda prasmes. Podnieku dienas Rēzeknē – cepļa kurināšana un izņemšanas svētki, darbu tirgus, ar keramiku saistīti aktīvi pasākumi.

Rēzekne

(Latgale)

6. – 7. maijs

Piedalies Padomju šarma šovā!

Iespēja piedzīvot „Padomju šarma šova” elementus (civilās aizsardzības un ugunsdzēsēju apmācības, šaušanas sacīkstes, uzņemšana pionieros un bufetes jaukumus) piedaloties Vislatvijas padomju auto salidojumā!

Kuldīga

(Kurzeme)

13. – 14.maijs

Iepazīsti Jūrmalas burvību!

Iepazīsim Jūrmalas brīvdabas muzeju un zvejnieku dzīvi, kurā būs ekskursija pa seno zvejnieku sētu ar laivu un enkuru kolekciju, kā arī 19.gadsimta zvejnieku būdu apskate, dažādu garšvielu noteikšana pēc to smaržas, iepazīšanās ar senām latviešu zivju ēdienu receptēm un kūpināto zivju degustācija.

Jūrmala, Lielupe

(Jūrmala)

20. – 21.maijs

Atklāj tūrisma sezonu Ventspilī!

Ventspils pilsētas tūrisma sezonas atklāšana - Gājēju ielas atklāšanā ar mūzikas skatuvēm, atrakcijām un tirgotājiem, kā arī iepazīties ar Ventspils tūrisma un izklaides objektiem, piedaloties akcijā „Aptver Ventspili!”, Piejūras brīvdabas muzeja aktivitātēm.

Ventspils

(Kurzeme)

27. – 28.maijs

Baudi aktīvo atpūtu „Plostos”!

Tūrisma un aktīvās atpūtas centrs „Plosti” piedāvā pavadīt nedēļas nogali dabas mīļotājiem un citiem aktīvistiem gleznainajā Abavas upes ielejā specializētos maršrutos ar dažādiem interesantiem uzdevumiem laivot, braukt ar riteni, doties lāpu gājienā uz teikām apvīto Velalu un Velnakmeni.

Tukuma raj. Kandava

(Kurzeme)

3. – 4.jūnijs

Visi ciemos pie Minhauzena – svinēsim Minauzena dienu!

Duntes muiža

(Vidzeme)

Datums

Pasākums

Norises vieta

20. – 21.maijs

Atklāj tūrisma sezonu Ventspilī!

Ventspils pilsētas tūrisma sezonas atklāšana - Gājēju ielas atklāšanā ar mūzikas skatuvēm, atrakcijām un tirgotājiem, kā arī iepazīties ar Ventspils tūrisma un izklaides objektiem, piedaloties akcijā „Aptver Ventspili!”, Piejūras brīvdabas muzeja aktivitātēm.

Ventspils

(Kurzeme)

27. – 28.maijs

Baudi aktīvo atpūtu „Plostos”!

Tūrisma un aktīvās atpūtas centrs „Plosti” piedāvā pavadīt nedēļas nogali dabas mīļotājiem un citiem aktīvistiem gleznainajā Abavas upes ielejā specializētos maršrutos ar dažādiem interesantiem uzdevumiem laivot, braukt ar riteni, doties lāpu gājienā uz teikām apvīto Velnalu un Velnakmeni.

Tukuma raj. Kandava

(Kurzeme)

3. – 4.jūnijs

Visi ciemos pie Minhauzena – svinēsim Minauzena dienu! Iespēja iepazīties ar Minhauzena meža taku un dažādiem tēliem no Minhauzena pasaules, kā arī ar Minhauzena muižu.

Duntes muiža

(Vidzeme)

10. – 11.jūnijs

Caur labirintiem uz dzirnavām!

Aktīvās atpūtas un spēku pārbaudes iespējas kempingā „Labirinti” un iespēja uzzināt, kā no graudiem rodas kliņģeris Ribbes dzirnavās.

Bauskas rajons

(Zemgale)

17. – 18.jūnijs

Katram sava taka Laumu dabas parkā!

Iespēja iepazīties ar bišu, putnu dzīvi, interesantām augu sugām, baudīt mieru meža takā, kā arī baudīt aktīvās atpūtas iespējas sporta vai mini golfa takā.

Talsu rajons, Īves pagasts

(Kurzeme)

23. – 24.jūnijs

Līgo Latgalē!

Baudīsim Jāņu sieru, klausīsimies stāstījumā par Jāņu dienas un Līgo vakara svinēšanas tradīcijām Latgalē, sadziedāsim, teiksim ticējumus un svinēsim vasaras saulgriežus latgaliskā garā!

Andrupenes lauku sēta Krāslavas rajonā

(Latgale)


1.jūlijs

Ciemos pie baroniem fon Volfiem!

Vecgulbenes pilī mūs sagaida dažādi pārsteigumi – tikšanās ar žēlsirdīgajām māsām un mūķenēm, pils spokiem, baronu un baronesi, kā arī putras ēšana un tējas baudīšana smalko aprindu gaumē, kā arī ciemošanās Bānīša mājās, piedzīvojumi ar Bānīša zemes robežsargiem, braukšana ar kačalku un Zakusočnajas apmeklēšana.

Gulbene

(Vidzeme)

8. – 9.jūlijs

Iepazīsim Līgatnes pazemes noslēpumus!

Viesosimies padomju laika īpaši slepenajā objektā – pazemes bunkurā, kurā būs iespēja iepazīties ar līdz mūsdienām saglabātu autentisku pazemes aprīkojumu no padomju laikiem, kā arī apmeklēt Līgatnes mitoloģijas taku un Līgatnes dabas takas.

Līgatne, Cēsu raj.

(Vidzeme)

15. – 16.jūlijs

Piedalies bruņinieku cīņās Viduslaiku sētā!

Piedalīsimies dažādās bruņinieku cīņās – šaušanā ar loku, šaušanā ar arbaletu, cirvja mešanā, šķēpa mešanā, monētu kalšanā, kā arī varēsim nofotografēties ar bruņām un ieročiem. Kalējā smēdē drosmīgākie varēs izkalt paši savu naglu, laimes pakavu vai arī izgatavot ģerboni pēc herdalikas likumiem.

Jaunpils, Tukuma raj.

(Kurzeme)

22. – 23.jūlijs

Tērvetes raganu noslēpumi...

Ciemošanās Pasaku mežā pie Tērvetes Sila raganiņām – buršanās, padomi dažādās dzīves situācijās, rotaļas, atjautības uzdevumi un mīklas, meža izziņas konkurss, tēju un zālīšu atpazīšana un baudīšana, pastaiga pa Pasaku mežu, atpūta pie ugunskura.

Tērvete, Dobeles raj.

(Zemgale)

28. – 29.jūlijs

Romantiskā Rīga....

Viesiem būs iespēja laikā, kad vakar krēsla nolaižas par Rīgas bulvāriem doties ekskursijā, kuras laikā tiksieties ar Rīgas pilsētas sargiem, mūkiem, Viduslaiku māksliniekiem, rodot neaizmirstamas atmiņas par Vecrīgu un vienlaikus iepazīstoties ar Rīgas vēsturi un leģendām...

Rīga

5. – 6.augusts

Izbaudi Rūjienas saldējumu un ciemojies pie strausiem!

Iespēja redzēt kā top saldējums un izgaršot tā dažādos veidus, kā arī redzēt kā vienkopus tiek malti graudi un vērpta vilna, šūtas segas un spilveni, kas pildīti ar dabīgo aitas vilnu. Mazsalacas pusē viesosimies strausu, trušu fermā un varēsim iepazīties ar padomju automobiļu kolekciju, kā arī degustēsim upenes un tomātus vai laidīsimies pa Salacu ar kanoe laivu.

Rūjiena un Mazsalaca

(Vidzeme)

12.–13.augusts

Ceļā pa Latgales sakrālajām takām...

Iespēja apmeklēt maizes muzeju un redzēt, kā top maize, kādi maizes veidi pieejami Latgalē, kā arī iespēja apmeklēt skaistās Latgales baznīcas.

Aglona, Preiļi (Latgale)

19.-20.augusts

Ciemos pie maiznieka

Iespēja iepazīties ar netradicionālo maizes cepšanu, pēc simts gadu garumā pārbaudītām receptēm un senču paņēmieniem, kā arī viesošanās Lubānas ezera apkārtnē, kur var sastapt 225 putnu sugas.

Ošupes pag., Madonas raj. (Vidzeme)

26.-27.augusts

Baudi aktīvo atpūtu Latgales ūdeņos!

Iespēja doties aktīvā laivu izbraucienā pa zilo ezeru zemes ūdeņiem un vērot skaistās dabas ainavas.

Latgale

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.04.2024 - 11.05.2024 Sējas svētki Ausekļu dzirnavās! Bauskas TIC
Baudi notikumiem bagātu dienu Ausekļu dzirnavās! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 07.05.2024 - 13.05.2024 Ziedēšanas laiks Whitehouse terasē Whitehouse
Esiet laipni aicināti Whitehouse restorānā terasē, lai nesteidzīgi baudīt izsmalcinātus ēdienus Rīgas sirdī. | Skatīt vairāk
Mūsdienu Latvijas garšas. Gardēžu pasākums Viesistaba
Visas vasaras garumā, katru trešdienu gardēžu pasākumi angļu valodā. Gatavo kopā ar šefpavāru Mūsdienu Latvijas garšas. Gan individuāliem viesiem, | Skatīt vairāk
79 EUR
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.11142182sec.