Izstrādāti jauni noteikumi kuģošanas drošības paaugstināšanai

Lai paaugstinātu kuģošanas drošību un precizētu prasības arī atpūtas kuģiem, Satiksmes ministrija ir sagatavojusi projektu „Noteikumi par atpūtas kuģu drošību”.

Noteikumu projekts nosaka galvenās konstrukcijas un noturības normas atpūtas kuģiem, uz kuriem līdz šim spēkā esošie normatīvie akti neattiecās. Līdz ar to tiek uzlabota likumdošanas bāze, kas palīdzēs sakārtot arī atpūtas kuģu drošības jautājumus.

Projekts papildina esošos, saskaņā ar Eiropas Savienības direktīvām izdotos normatīvos aktus par atpūtas kuģu būvniecību, nosakot prasības atpūtas kuģu pārbaudēm, glābšanas, radio un navigācijas aprīkojumam.

Ņemot vērā atsevišķus traģiskus precedentus, ir radusies pārliecība, ka nav pieļaujama situācija, kad prasības atsevišķu kuģošanas līdzekļu (šajā gadījumā — atpūtas kuģu) drošībai nav pilnībā definētas, līdz ar to tās ir nepieciešams noteikt.

Noteikumi neattiecas uz atpūtas kuģiem, kurus paredzēts nodrošināt ar apkalpi un veikt vairāk nekā 12 pasažieru pārvadāšanu komerciālos nolūkos.

Projekts ir izstrādāts, pamatojoties uz Jūrlietu pārvaldes un jūras drošības likuma prasībām.

Tajā ietvertās prasības izriet no vairākiem Latvijai saistošiem starptautiskajiem līgumiem, kas uzskatāmi par šīs nozares pamatdokumentiem — Starptautiskās konvencijas par cilvēka dzīvības aizsardzību uz jūras, Starptautiskās konvencijas par piesārņojuma novēršanu no kuģiem, un Starptautiskās konvencijas par kravas marku.

Ceturtdien, 6. oktobrī projekts „Noteikumi par atpūtas kuģu drošību” tika izsludināts Valsts sekretāru sanāksmē. Lai stātos spēkā, tas vēl ir jāizskata Ministru kabineta komitejā un jāapstiprina valdībā.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.05.2024 - 18.05.2024 Piedalies spēlē "Cēsu luktura ceļš"! Cēsu TIC
18. maijā ikviens interesents ir laipni aicināts bez maksas izspēlēt izzinošo spēli "Cēsu luktura ceļš", kas norisināsies Muzeja nakts 2024 ietvaros! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.05.2024 - 23.05.2024 Te ir darbs! Nikos Travel
Sakarā ar paplašināšanos,meklējam kolēģi savā draudzīgajā kolektīvā, visas soc. garantijas, draudzīgs kolektīvs un interesants darbs,sūti CV | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.05.2024 - 19.05.2024 27. Gaujas plostnieku svētki Valmieras novada Tūrisma pārvalde
17. un 18.maijā aicinām uz Gaujas plostnieku svētkiem, kas šogad norisināsies 27. reizi ar skaistu nosaukumu “Šūpo, Gauja, pāri krācēm | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.05.2024 - 18.05.2024 Kalnābraukšanas sacensības Ērgļos Madonas TIC
"Auto Traks" - trakākais vasaras pasākums gan pašiem braucējiem, gan skatītājiem. Notikums ar ilgstošu vēsturi un tradīcijām - 18. maijā Madonas | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.90654778sec.