Baltijas valstis kopīgi svin vasaras saulgriežu svētkus Vācijā

Vācijā vasaras saulgriežu svētkus Baltijas valstu vēstniecības tradicionāli svin kopā, šogad Baltijas valstu un Vācijas kultūras gada ESSENTIA BALTICA ietvaros tie tiks svinēti trīskārši - Braunsbahā-Detingenā, Hamburgā un Berlīnē.

Š.g. 13. jūnijā Latvijas un Igaunijas vēstniecības pirmo reizi rīkos vasaras saulgriežu svētkus Bādenes-Virtembergas federālajā zemē, Braunsbahā-Detingenā. No Latvijas uzstāsies latviešu postfolkloras kustības aizsācēji un līderi, starptautiski visatzītākā grupa ''Iļģi''.

17. jūnijā Baltijas valstu vēstniecības sadarbībā ar Baltijas valstu Goda konsuliem Hamburgā rīko Jāņu ielīgošanu Hamburgas Senāta viesu mājas dārzā. Viesus uzrunās Baltijas valstu vēstnieki Vācijā un Brīvās un Hanzas pilsētas Hamburgas pirmais birģermeistars Ole fon Beusts (Ole von Beust). Vakara gaitā būs iespēja baudīt latviešu ķimeņu sieru, rupjmaizi, Rīgas Melno balzamu, alu, kā arī baltiešu virtuves specialitātes. No Latvijas muzicēs grupa ''Lauku muzikanti''.

20. jūnijā tradicionāli notiks ielīgošana Eiropas akadēmijā (Europäische Akademie), kas vienlaicīgi ir vēstniecību partneris svētku organizēšanā.

Pasākuma apmeklētājus uzrunās Latvijas, Igaunijas un Lietuvas vēstnieki, kā arī Eiropas akadēmijas Berlīnē vadītājs Dr. Ekarts D. Štrātenšulte (Dr. Eckart D. Stratenschulte).

Par muzikālo labsajūtu rūpēsies grupa no Latvijas "Lauku muzikanti". Vakara gaitā viesiem būs iespēja baudīt arī latviešu un lietuviešu nacionālās virtuves specialitātes, kā arī igauņu alu.

Informācijas stendā, ko izveidojis Baltijas Tūrisma birojs Berlīnē, tiks informēts par ceļošanas un atpūtas iespējām Baltijas valstīs.

Pateicoties Latvijas vēstniecības sadarbības partneru - aviokompānijas airBaltic, viesnīcas SPA Hotel Jūrmala un Konventa Sēta atbalstam, viesiem būs iespēja laimēt vērtīgas balvas, piemēram, lidojumu uz Rīgu 2 personām vai nedēļas nogali viesnīcā Rīgā vai Jūrmalā.

Svētku patrons ir Berlīnes Valdošais birģermeistars Klauss Vovereits (der Regierende Bürgermeister von Berlin Klaus Wowereit).

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Larnaka, Kipra. Aviobiļetes Estravel Latvia
Lidojums Rīga - Larnaka - Rīga // 1 x nedēļā // 7 naktis Kiprā // Pēdējā brīža cenas meklējiet ŠEIT | Skatīt vairāk
no 199 EUR
Ēģipte skolēnu RUDENS brīvlaikā Estravel Latvia
Esiet tālredzīgi un gudri! iegādājieties ceļojumu skolenu RUDENS brīvlaikam jau tagad! Hurgada vai Šarm-el-Šeiha | Skatīt vairāk
no 685 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 08.05.2024 - 22.05.2024 👉EKSKURSIJU CEĻOJUMI JEBKURAI GAUMEI! Latvia Tours
Brīnišķīga iespēja skatīt unikālus dabas, vēstures un mākslas pieminekļus, piedalīties vietējos svētkos, fiestās un festivālos, iepazīties ar | Skatīt vairāk
no 53.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 07.05.2024 - 21.05.2024 MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI! Latvia Tours
👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.40624809sec.