Peldēties aizliedz piecās, bet neiesaka peldēties – 6 peldvietās

Sabiedrības veselības aģentūra (SVA) šonedēļ (29.06-05.07.2009) paņēma peldūdens paraugus 116 peldvietās – Latgales reģionā, Rīgā un Rīgas rajonā, Jūrmalā un Tukuma rajonā.

Peldūdens paraugu rezultāti liecina, ka peldēties aizliegts divās Balvu ezera peldvietās („Ezermala 1” un „Ezermala 2”), kā arī Vecāķu pludmales peldvietā Rīgā.

Peldēties nav ieteicams šādās peldvietās Rīgā - Daugavā pie Salu tilta, Gaiļezera un Ķīšezera peldvietās, kā arī Sēkļu ezera peldvietā Tukuma novada Tumes pagastā.

Atgādinām, ka vēl joprojām pastāv aizliegums peldēties Daugavā – Salaspilī un Saulkalnē (Rīgas rajonā), kā arī nav ieteicams peldēties Lielās Juglas upes peldvietā Rīgas rajona Ropažos un ūdenskrātuvē Tīraines – Olaines autoceļa 16.kilometrā (Rīgas rajona Olaines novadā).

Aizliegums peldēties noteikts peldvietās, kurās konstatēts liels mikrobioloģiskais piesārņojums, kas liecina par paaugstinātu ūdens fekālo piesārņojumu. Peldūdens kvalitāti var ietekmēt arī nepietiekami attīrītu notekūdeņu novadīšana ūdens tilpnē, piesārņojumu noplūdes no lauksaimniecībā izmantojamām zemēm.

Pārbaudīto peldvietu saraksts atrodams (SVA) mājas lapā www.sva.gov.lv sadaļā Vides veselība. Kārtējā peldvietas ūdens kvalitātes pārbaude tiek veikta reizi mēnesī, t.sk. arī peldvietās, kurās bija konstatēts mikrobioloģiskais piesārņojums.

SVA vides veselības speciālisti atgādina, ka vietās, kur „Peldēties nav ieteicams”, ūdens priekus nevajadzētu baudīt maziem bērniem un vecāka gadagājuma cilvēkiem, kā arī cilvēkiem, kuri atveseļojas pēc slimošanas vai slimo ar hroniskām kaitēm. Tāpat cilvēkiem, kuriem ir jutīga āda vai ir raksturīgas alerģiskas reakcijas. Apzīmējums „Peldēties aizliegts” liecina par to, ka peldvietas ūdenī konstatētas baktērijas, kas var izraisīt dažādas saslimšanas, piemēram, dizentēriju un salmonelozi.

Simptomi, kas liecina par inficēšanos ar kādu zarnu infekciju, ir caureja, slikta dūša, vemšana, sāpes vēderā, galvassāpes un drudzis. Dažas stundas pēc peldēšanās sliktas kvalitātes ūdenī uz ādas var parādīties izsitumi, nieze vai dedzināšanas sajūta. Retāk sastopamas auss infekcijas, acu iekaisumi un elpošanas ceļu infekcijas. Jāatzīmē, ka pēdējos gados par peldūdens izraisītām saslimšanām informācija nav saņemta.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
KUKUL ceptuve TUKUMĀ! Tukuma TIC
Meklē vietu, kur nobaudīt smalkmaizītes, bulciņas, maizīti, cepumiņus vai sāļās uzkodas kopā ar gardu, smaržīgu kafiju vai tēju? Kukul Elizabete | Skatīt vairāk
Latvija
Ar vilcienu uz Gulbeni Gulbenes novada TIC
Kāp vilcienā un dodies uz Vidzemes ziemeļaustrumiem – uz Gulbeni, kur sagaidīs aizrautīgi tūrisma speciālisti un uzņēmēji, ļaujot izbaudīt | Skatīt vairāk
“Baltijas kauss vindsērfingā" Burtniekos Valmieras novada Tūrisma pārvalde
8. un 9. jūnijā Burtniekos jau tradicionāli notiks Baltijas lielākās vindsērfinga sacensības “Baltijas kauss vindsērfingā 2024". | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.05.2024 - 01.06.2024 Baznīcu nakts | Jaunpils Tukuma TIC
Baznīcu nakts Jaunpils evaņģēliski luteriskajā baznīcā 1.jūnijā no pulksten 18:00. Svētbrīdi pulksten 18:00 vadīs mācītājs Jānis Saulīte. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Rixwell Segevold Hotel
,


View Restaurant & Lounge
,


Jurmala Golf Club & Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.57431293sec.