Tomātu izstāde priecē Dabas muzejā

No 25.-29.08.2010 Dabas muzejā būs skatāma izstāde „Tomātu un veselības augu parāde”, kas tapusi sadarbībā ar Rīgas dārzkopības entuziastu klubu „Tomāts”.

Dabas muzejā, kā ierasts, piecas dienas augustā visa uzmanība tiek veltīta vienam dārzenim – tomātam.

Sākotnēji tomāti tika uzskatīti par veselībai nevēlamiem un audzēti tikai dekoratīviem nolūkiem. Mūsdienās ir zinātniski pierādīts pretējais – tomāti ir ne tikai nekaitīgi, bet pat ļoti veselīgi. Recepšu klāsts, kurās izmantojami tomāti ir ļoti plašs un daudzveidīgs. Daudzu tautu ēdienkartē tie kļuvuši par ikdienišķu un pat neatņemamu sastāvdaļu.

Tomāti ir vieni no iecienītākajiem dārzeņiem, tie satur daudz vērtīgu vielu un tiem ir diētiskas īpašības. Pētījumi rāda, ka tomātos esošās vielas palīdz pret daudzām slimībām. Nogatavojušies tomāti satur arī laimes hormonu serotonīnu, kas sniedz cilvēkam labsajūtu un enerģiju. Pēc uzturzinātnieku ieteikumiem cilvēkam gadā būtu jāpatērē vismaz 20 kg tomātu.

Izstādē būs iespēja aplūkot un salīdzināt vairāk nekā 200 dažādas tomātu šķirnes, tai skaitā pasaulē mazākos tomātiņus sarkanā un dzeltenā krāsā un dažas neparastas un pasaulē reti sastopamas tomātušķirnes. Izstādi papildinās 20 paprikas šķirnes un dažādi ārstniecības augi.

Kā ierasts, izstādē piedalīsies Bražūnu ģimene no dārzniecības „Neslinko” Ķekavas pagastā, Edīte Seipule no Dundegas, kā arī Austra Zaļuma un Jevgēnija Skujeniece no Dobeles.

Aicinām izstādē aplūkot un novērtēt tomātu audzētāju šī gada veikumu, kā arī izmantot iespēju konsultēties ar tomātu audzētājiem un iegādāties tomātu un paprikas sēklas.

Izstāde aplūkojama 2. stāva izstāžu zālē, atklāšana 25. augustā plkst. 11:00.

Laipni aicināti Latvijas Dabas muzejā – Rīgā, K. Barona ielā 4!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.05.2024 - 27.05.2024 Mazsalaca Youth band un draugu koncerts Valmieras novada Tūrisma pārvalde
26. maijā plkst. 16.00 Mazsalacas Kultūras centrā aicinām uz orķestra Mazsalaca Youth band un draugu koncertu! Solisti: Paula Saija, Matīss Žilinskis un | Skatīt vairāk
Latvija no 3.00 EUR
KUKUL ceptuve TUKUMĀ! Tukuma TIC
Meklē vietu, kur nobaudīt smalkmaizītes, bulciņas, maizīti, cepumiņus vai sāļās uzkodas kopā ar gardu, smaržīgu kafiju vai tēju? Kukul Elizabete | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.05.2024 - 31.05.2024 Nostalgy SĀKAS GRILĒŠANAS SEZONA! Tukuma TIC
Lapmežciemā kafejnīcā "Nostalgy" maijā sākas grilešanas sezona. Brauc ciemos! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.05.2024 - 31.05.2024 Piestāj kādā no hosteļiem Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ja dodies ceļā vai vienkārši vēlies pārnakšņot! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Novatours
,


Estravel Latvia
,


Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel
,


Dome Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46662903sec.