Latvijas Dabas muzejā būs apskatāma delfīnu gleznu izstāde Ūdens zīme

No 16.02. līdz 13.03.2011 Latvijas Dabas muzejā būs skatāma Lietuvas Jūras muzeja rīkotā izstāde «Ūdens zīmes», kurā būs aplūkojami delfīnu gleznojumi.

Lietuvas Jūras muzejā dzīvo septiņas Melnās jūras afalīnas – Args, Glorija, Gabija, Premija un trīs mazuļi, kam vēl nav vārda. Katram delfīnam ir savs rakstus, īpašības un ieradumi. Delfinārija talantīgie mākslinieki ir delfīni – Args, Glorija un Gabija. 18 gadus vecā Gabija ir galvenā māksliniece, viņa ir ļoti kustīga, apķērīga un pilna enerģijas. Viņas darbi ir ļoti rotaļīgi un jautri, viņa otu vada it kā blēņodamās. Glorijai ir 24 gadi, viņa ir atturīgāka, viņas zīmējumi ir smalki, viegli un liriski. Savukārt 27 gadus vecais Args ir lielākais un spēcīgākais delfīns. Viņš ir barvedis un diktē noteikumus, ko ievēro pārējie delfīni. Agra darbi valdzina ar košām krāsām un enerģiskiem triepieniem.

Izstādē būs aplūkojami piecpadsmit darbi, kuros melanholisko līniju viļņošanos nomaina intensīvu triepienu enerģija. Delfīnu gleznojumi ir kā neparastas zīmes, kas izstādes apmeklētājiem atklāj ūdens pasaules noslēpumus.

Jau izsenis zināmi gadījumi par cilvēku un delfīnu draudzību. Delfīnu rotaļīgais raksturs rosina cilvēka iztēli, modina vēlmi iepazīt delfīnus un pasauli, kurā tie dzīvo. Tie ir ļoti zinātkāri dzīvnieki, kuri spēj saglabāt rotaļīgu noskaņojumu ilgāk par jebkuru citu zīdītāju. Lietuvas Jūras muzeja delfinārijā notiek īpašas nodarbības, kurās bērniem ir iespēja kontaktēties ar delfīniem. Terapijas laikā bērni atbrīvojas un vieglāk spēj uzņemt jaunu informāciju, koncentrēt uzmanību, attīstīt komunikācijas iemaņas un tādējādi uzlabojas viņu psihoemocionālais stāvoklis.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kandavas Retro auto  - pavisam drīz!  Tukuma TIC
14 vietīgs Kandavas Retro auto, kurš vedīs jūs iepazīt Kandavas šarmantās un vēsturiskākās vietas. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 04.05.2024 Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.05.2024 - 04.05.2024 Pavasara gadatirgus Ērgļos Madonas TIC
4. maijā no 8.00 līdz 14.00 Ērgļos Oškalna ielā notiks Pavasara gadatirgus. Katrs varēs iegādāties sev nepieciešamo pavasarī dārzam, mājai vai | Skatīt vairāk
Sējas svētki Ausekļu dzirnavās! Bauskas TIC
Baudi notikumiem bagātu dienu Ausekļu dzirnavās! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Dome Hotel
,


Biznesa augstskola Turība
,


Jūrmalas TIC
,


SIXT Latvija
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.863832sec.