Ieskaties nedēļas nogales pasākumu kalendārā Latvijā 17.06.-19.06.2011

 

17. jūnijs

RĪGA

13:00 Daugavā pie Swedbank ēkas starp Akmens un Vanšu tiltiem Rīgas centrā notiks vindsērfinga sacensības "Rīgas Regate 2011"

plkst.12:00 Vecrīgā, laukumā pie Mc’Donalds, Latvijas augstskolu studenti pulcēsies, lai uzstādītu rekordu par garāko veļas virteni konkursā MAZGĀ NOST!, ko organizē Latvijas Studentu apvienība sadarbībā ar mājsaimniecības elektropreču zīmolu Zanussi.

 

JŪRMALA

20:00 Kūrorta rehabilitācijas centrā "Jaunķemeri" Staņislava Korsaka (Rīga) autorvakars ar programmu "Labākais priekšā". Programmā populāras dziesmas

20:00 Dzintaru koncertzālē Jānis Stībelis ar jaunu koncertprogrammu "Day by day"

KURZEME

Plkst.19:00, Liepājā, Latvijas 1.Rokkafejnīcā Jāņa Groduma piemiņas pasākums. Piedalīsies grupas „Credo”, „Willow Farm”, mūziķi no grupas „Tumsa”, pavisam jauna vienība „The Parachutes”, mūziķi Elviss Grodums, Fēlikss Ķiģelis, Olga Rajecka, Edijs Šnipke, Ainars Virga un daudzi citi. Ieeja: bez maksas

 

VIDZEME

19:00 Valkas pilsētas kultūras nama kamerzālē (Valkā, Emīla Dārziņa ielā 8) Nikolaja Gogoļa izrāde "Ņevas prospekts"

plkst. 17.00 mācības par ārstnieciskiem augiem, to vākšanu un gatavošanu Vidrižu pagasta „Sautlāčos”. Nodarbības vadīs Latvijā labi pazīstamais zāļzinis Jānis Ulmis. (3 nodarbības)

ZEMGALE

plkst. 19.00 Aizkraukle pievienosies Ilgas Reiznieces un „Dienas” aicinājumam „Piedzīvosim Jāņus”.  „Iļģi” savu 30. jubilejas gadu ieskandinās Aizkrauklē. „Kalna Ziedu” dārzā, kur no pulksten 19 sāks darboties tradicionālā kultūras jeb Jāņu skola: Ilgas Reiznieces un Anitas Ostrovskas vadībā tiks mācītas dažādas Jāņu dziesmas un rotaļas, Dzintra Cepure ar muzeja meitenēm rādīs dažādus ziedu vainagu pīšanas paņēmienus, bet Valdis Putniņš un „Rīgas danču kluba” jaunieši mācīs senos dančus.

LATGALE

Daugavpils Universitātes (DU) Muzejs aicina visus interesentus apskatīt gada garākajai dienai un īsākajai naktij veltītu nopietni - nenopietnu izstādi "Lai puto!" (lidz 19.06.). 

 

18. jūnijs

 

RĪGA

No 12:00 - 17:00 Lauku labumu tirdziņā pie Spices bērnus vizinās kamielis vārdā Sultāns no viesu nama "Rakši". Viņš ir ļoti drošs, draudzīgs un rotaļīgs. Stendā varēsiet izmēģināt kamieļu piena pozitīvo ietekmi uz veselību un organismu un iegādāties kamieļu piena produktus

13:00 pie tirdzniecības centra "Rīga Plaza" tiks cepts un nogaršots pasaulē garākais šašliks (141 m). Te notiks arī alus mucu velšanas sacensības, sacensības kvasa ātrdzeršanā, būs iespēja izkalt īpašu piemiņas monētu, kā arī pierādīt sevi šaušanā ar loku

19:00 Ķīpsalas hallē atzīmējot 65. jubileju, Tautas deju ansamblis "Teiksma" ielūdz uz koncertu "Teika par Teiksmu"

no pl.10:00-16:00 Mežaparkā notiks "Ripo Rīga". Priekšsacīkstes Inline hokejā

no pl.11:00 - 17:00 Mežaparkā Biedrība „Siera klubs” organizē Siera svētkus – gada lielāko, skaistāko un garšīgāko kopā sanākšanas pasākumu, un tas notiks jau desmito reizi. 

JŪRMALA

 No 12:00 - 14:00 Aspazijas mājā sarīkojums "Puķu balle". Aspazijas dzejas lasījumi ar Starptautiskā senioru deju festivāla dalībniekiem (vadītāja Laimdota Andersone)

No 12:00 - 16:00 Jūrmalas pilsētas muzejā radošā pēcpusdiena "Tango smarža" – Argentīnas tango Jūrmalā. Teorētiski un  praktiski padomi un vingrinājumi sievietēm un vīriešiem. Ieskats smaržu pasaulē

14:00 Jūrmalas pilsētas muzejā tikšanās ar mākslinieku Andreju Ģērmani un viņa personālizstādes "Akvareļi" apskate. Vada Iveta Damroze

18:00 Jūrmalas Kultūras centrā Starptautiskais senioru deju festivāls "Puķu balle" Horna dārzā. Ieeja bez maksas

18:00 Slokas ev. lut. baznīcā koncerts. Evita Zālīte (soprāns), Kristīne Adamaite (ērģeles). Programmā F.Lists, J.S.Bahs, V.A.Mocarts, E.Elgārs, J.Kalniņš, B.Skulte, A.Stepiņš un A.Kalējs. Ieeja par ziedojumiem ērģeļu restaurācijai

19:00 Dzintaru koncertzālē grupas "BET BET" 20 gadu jubilejas koncerts

20:00 Kūrorta rehabilitācijas centrā "Jaunķemeri" Austrumdeju studijas "Izida" (Jūrmala) un vokālās šovstudijas "Svetlana" (Rīga) koncerts

VIDZEME

No 11:00 - 15:00 Ogres vēstures un mākslas muzejā ģimeņu sestdiena. Īpaši tiek gaidītas ģimenes ar bērniem, lai kopīgi un mazliet neparasti iepazītos ar muzeja pastāvīgo ekspozīciju un aktuālo izstādi

12:00 Krimuldas muižā notiks Ziedu svētki. Muižas parkā darbosies amatnieku tirdziņš. Lieliem un maziem būs iespēja iesaistīties radošās darbnīcās un piedalīties spēlē "Pieci ziedi Tev!"

12:00 Kuivižu jahtklubā, Salacgrīvā tiks atklāts jaunizveidotais Jevgēņija Kanska vārdā nosauktais burāšanas sporta muzejs

10:00 Līgatnē, Līgatnes kultūras namā notiks OpenStreetMap kartes zīmēšanas pasākums

Jāņu ielīgošana notiks Katvaru pagastā - plkst. 13.00 Tiegažos, 15.00 Priedēs, 17.00 Katvaros, 19.00 noslēgums „Rumbiņu” sētā ar zaļumballi

plkst.21.00 Jāņu ielīgošana ar Muzikantu svētkiem notiks Pālē pie kultūras nama. 21.00 svētku atklāšana, kurā uz nerātnībām aicinās dullā Trīne un viņas draudzene Sāra no Toronto, dziedās „Mazais tēva nams”. Dejos Viļķenes jauniešu deju kolektīvs „Dīdeklis”. Īpašie viesi: 22.00 Nikolajs Puzikovs, 23.00 grupa „Klaidonis”. No 24.00 uzstāsies grupas: „Pilnmēness” (Jelgava), „Viesulis” (Mālpils), „Ķirmis” (Viļķene), „Bitīt` matos” (Pāle) „Tēva nams” (Pāle). Ieeja līdz 22.00 Ls 2, no plkst.22.00 Ls 3. Darbosies kafejnīca. Stipra lietus gadījumā pasākums notiks telpās.

KURZEME

pl.15:00 Ventspils Piedzīvojumu parka pusmaratons sāksies ar bērnu startu un beigsies 19.jūnijā pl.16.00 ar apbalvošanas ceremoniju pusmaratona un satelītskrējiena uzvarētājiem. Sacensību pirmajā dienā, plānoti bērnu starti, kur savu dalību pieteikuši aptuveni 200 skrējēju, kuri sacentīsies 300m, 1000m un 2100m stafešu distancēs.

Plkst.12:00, Liepājā, koncertestrāde „Pūt, vējiņi!”, Jūrmalas parkā notiks Pašdarbības festivāls PILSĒTĀ, KURĀ PIEDZIMST VĒJŠ. Pasākumā piedalīsies pašdarbnieki ar dzirdes traucējumiem no visas Latvijas. Ieeja: bez maksas

Plkst.12:00-13:00, Liepājā, tramvaja maršruts turp un atpakaļ - Kultūras tramvaja atklāšana. Iekāpšanas maksa: Ls 0,30 - 0,35 (biļetes iegādāties kioskā vai pie tramvaja vadītāja)

Plkst.17:00, Liepājas Sv.Trīsvienības katedrāle, Lielā iela 9: MŪZIKA – DIEVNAMAM! Ērģeļmūzikas koncerts un muzikāli dokumentālās filmas par katedrāli un tās unikālajām ērģelēm prezentācija. Ieeja: par ziedojumiem

 

ZEMGALE

 

LATGALE

no pl.12:00 Ludzas pilskalnā Lielā latgaļu tirgus atklāšana

Daugavpils Universitātes (DU) Muzejs aicina visus interesentus apskatīt gada garākajai dienai un īsākajai naktij veltītu nopietni - nenopietnu izstādi "Lai puto!".

 

19. jūnijs

 

RĪGA

12:00 Latvijas Nacionālais vēstures muzejs interesentus aicina uz svētdienas cikla "Tikšanās pilī" septīto nodarbību "Ko un kā latvietis ēda senāk. Vasaras ēdieni"

plkst. 12:00 Rīgas pilsētas izstāžu zālē "Rīgas mākslas telpa" notiks Vēlās brokastis ar vairākiem dekoratīvi lietišķās mākslas izstādes māksliniekiem un kuratori.

no plkst. 13.00 Abonenttelevīzijas līderis BALTKOM savu 20. gadu jubileju sagaida ar plašu pasākumu programmu atpūtas centrā LIDO. Programmā ietilpst dažādi izklaides priekšnesumi- deju kolektīvu uzstāšanās, priekšnesumi ar baložiem, pitoniem un gigantiskiem ziepju burbuļiem, velo-triki, akrobātu šovs, Robocopa uzstāšanās un citi pasākumi ar dažnedažādiem konkursiem visas dienas garumā, gan lieliem, gan maziem. No plkst. 17.00 uzstāsies cirka žonglieri, grupa „Keksi”, „Discats”, baleta priekšnesumi, eksotiskais šovs „Brasil Show”, Baltkom jubilejas pasākums noslēgsies ar grandiozu uguns šovu.

no pl.10:00 - 20:00 Mežaparkā notiks "Ripo Rīga". Ideju par vienu dienu Mežaparkā, kuru varētu savienot sporta un atpūtas garā. Visiem Rīgas iedzīvotājiem un to viesiem piedaloties sacensībās un izklaides braucienos dažādā veidā "ripojot".

 

JŪRMALA

no 19. līdz 22. jūnijam Jūrmalā jau septīto reizi notiks gada lielākais kokļu mūzikas pasākums Latvijas kokļu dienas „Jūrmala 2011”, kuru rīko Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centrs sadarbībā ar Jūrmalas pilsētas Domi, SIA „Dzintaru koncertzāle”. Svētkos pulcēsies 35 koklētāju ansambļi no visas Latvijas, kopā vairāk nekā 200 dalībnieku.

11:00 Dzintaru koncertzālē Starptautiskais mākslas festivāls bērniem un pieaugušajiem "Baltic Talents 2011"

11:30 Majoru sporta laukumā bērnu un jauniešu interešu izglītības festivāls "Rudaga 2011"

plkst. 18.00 Dubultu evanģēliski luteriskajā baznīcā notiks latviešu komponistu mūzikas koncerts „...un modīšos no jauna es...”.


VIDZEME

plkst. 12.00 Skultes pagasta bioloģiskajā saimniecībā „Ezermalas” aicinām zaļi noskaņotos tautiešus kopīgi svinēt un izbaudīt STIPRO JĀŅUZĀĻU DIENU! Sākumā atsvaidzināsim atmiņas un zināšanas par Jāņuzālēm- brīnumzālītēm, pīsim greznos vainagus no trejdeviņām Jāņuzālēm un pušķosimies. Siesim stiprās Jāņu pirtsslotas, kuras vakarpusē noderēs zāļu pirtiņā. Iedziedāsim un ielīgosim Jāņus, izkustēsimies kopīgās rotaļās un dančos, vai vienkārši baudīsim vasaru līdz brīdim, kad Saulīte ies gulēt.

pl.14.00 Jāņu cepļa izņemšana Duntes «Cepļos». Trauki jūsu svētku galdam- krūzes un bļodas, tējkannas un šķīvji, radošā darbnīca ar iespēju pašiem gatavot sev visskaistāko Jāņu krūzi, vides mākslinieka Jāņa Teterovska uguns priekšnesums «Jāņuguns»

Seriāla ”UgunsGrēks” iesildošā grupas lomā iejutīsies Limbažu pagasta ļaudis, aicinot uz ielīgošanu Limbažu pagastā - plkst. 11.00 Lādezerā, plkst.12.30 Kaijciemā, plkst.14.00 Ozolainē, plkst.15.30 Stūrīšos, plkst.17.00 Lādes Vītolos. Gunārs kārdinās ar Līgo nakts kokteilīšiem. Milda dziedēs mīlas kaites ar biezpiena plācenīšiem. Ar dejām uzkurinās deju kopa „Lādezers”. Ar dziesmām veldzēs vīru ansamblis „Dziļezers”. Sērkociņus dalīs teātra grupa „Imanta”. Visi, kas to grib redzēt, dzirdēt un nobaudīt, esiet klāt!


KURZEME

plkst. 12:00 tiks dots starts lielajam Ventspils Piedzīvojumu parka pusmaratonam. Dažādās distancēs dosies vairāk nekā tūkstotis skrējēju, būs arī nūjotāji. Pusmaratona distance ir 21,0975 km, savukārt satelītskrējiena dalībnieki un nūjotāji veiks 5,3 km. Pusmaratona trase būs sertificēta un to veidos 4 apļi pa pilsētas ielām no Piedzīvojumu parka līdz pilsētas centram un atpakaļ. pl.16.00 ar apbalvošanas ceremoniju pusmaratona un satelītskrējiena uzvarētājiem.

Plkst.13:00, Liepājas Universitāte, Lielā iela 14, VIJAS VĒTRAS LIEPĀJAS LAIKS. Tikšanās ar pasaulslaveno mākslinieci, dejotāju, horeogrāfi, lektori un pedagoģi Viju Vētru, kura šogad atzīmē savu 88.dzīves un 68.skatuves darba gadskārtu. Ieeja: par ziedojumiem

Plkst.19:00, Liepājas Stadions „Daugava”, Jūrmalas parks - 2011.gada Latvijas Virslīgas čempionāts futbolā; SK „Liepājas Metalurgs” : „Skonto F.C.”

 

ZEMGALE


LATGALE

no pl.10:00 Ludzas pilskalnā Lielais latgaļu tirgus

līdz 19.jūnijam Daugavpils Universitātes (DU) Muzejs aicina visus interesentus apskatīt gada garākajai dienai un īsākajai naktij veltītu nopietni - nenopietnu izstādi "Lai puto!".


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs Estravel Latvia
9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums | Skatīt vairāk
no 1058 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 30.04.2024 Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss ! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 30.04.2024 ĒĢIPTE tikai no 339 EUR/personai! Latvia Tours
Kamēr ziema aiz loga vēl mēģina izspēlēt aprīļa jokus, aicinām siltā piedzīvojumā uz saulaino Hurgadu vai Šarmelšeihu! | Skatīt vairāk
no 339 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.65246701sec.